Tuesday, August 31, 2010

... 53 = 3 ...

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Tahun ni Malaysia menyambut 53 tahun kemerdekaannya!  Syabas! I'm proud to be a Malaysian....Walopun kita nie makin maju ke hadapan, doa saya kepada rakyat Malaysia...jangan lupa diri...jangan lupa asal usul kita...Jangan pula sibuk memajukan diri sehingga lupa asal usul kita, adap sopan kita, keperibadian kita asalnya dan pada semua umat Islam, jangan lupa kita kepadaNya Yang Maha Esa.....Semoga kita, sama-sama mengejar amal ibadat untuk dijadikan bekalan di akhirat kelak, insyaAllah.....

And also, as a mom, i nak wishkan Selamat Menyambut Harijadi ke 3 buat my lil' Sapphire!  Smoga you'll grow up menjadi anak yang solehah, tak lupa and hormat pada orang tua, insan yang berakhlak mulia, terpelihara keperibadianmu, smoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezki dan dilindungiNya selalu ... ibu akan sentiasa doakan yg terbaik buatmu.....

3 tahun yang lalu bila orang ramai sibuk keluar nak menyambut hari kemerdekaan Malaysia...i pun busy gak nak keluar...tapi nak keluar gi check in kat hospital :D  Due date sebenarnya adalah 14 september tapi 30 ogos tu, masa gi check up, i dah rasa mild contraction... So, my gynae soh 'check in' jugak malam tu... Masa check in tu contraction still very mild....

But then, 31 ogos, pukul 4 pagi, dah mula rasa stronger contraction 1 hour apart...and syukur pada pukul 11.15 pagi, lahirlah puteri 'merdeka' bongsu ku ini.....my lil' cheeky, cheerful Sapphire!  Adik yang dimanjakan oleh seorang abang and 2 org kakak...my doter Emerald yang paling gembira coz her wish for a baby sister termakbul akhirnya hehehehehe...

Kiranya senanglah untuk i ingat Malaysia merdeka berapa tahun, contohnya : this year kemerderkaan ke 53...and my lil girl is 3....53 = 3 gitu lah kan :D  Makin bermakna hari kemerdekaan ini buatku.......

18 comments:

Shopaholic Mama said...

Yippee happy 3rd Birthday to Sapphire!

Not only manja with the family, but she is really a part of most of us fellow bloggers here!

POSH76 said...

Happy Merdeka Day sis & tak lupa pada saphire yang kiut miut tu...untungnyer lahir 31 ogos...happy birthday semoga comel selalu & jgn naughty2 tau hehe

Izan said...

happy birthday my dear sapphire...
best kan besday waktu merdeka. sume cuti =)

reena said...

hepi birthday comel!! :) Mummy bagi present ape tuh?

rasp said...

SHM,
: thx for the wish sis..
tu lah kan, she practically grew up in front of you guys :D

posh,
: have a happy merdeka too sis...and thx for the wish :D

izan,
: tu lah kan untung..tiap2 tahun mesti cuti time birthday :D

reena,
: tq aunty chomelll....hugs and kisses cukup kot :D

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Salam Merdeka sis!

Happy Birthday lil Saphire... semoga jadi anak yang solehah.. auntie bangga saphire jd anak merdeka tau.. bukan senang nak lahir pada tarikh bersejarah tu

Softtouch [Hanim] said...

hepy merdeka sis
hepy birthday untuk sicomel sapphire..smeoga menjadi anak yg bijak pndai n solehah....

Sharinginfoz said...

selamat ulangtahun ke 3 bagi sapphire

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

happy birthday saphire!!semoga panjang umur dan murah rezeki!:)

rasp said...

mimi,
: thx sis...tu laaa mmg tak tersangka akan dilahirkan hari tu...cepat 2 minggu dari due date...

hanim,
: aminnnn..thx!

sharinginfoz,
: tenkiu ...

ajee,
: aminnnn....thx dearie!

ratna said...

happy birthday sapphire!!! semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik, jadi anak solehah, berjaya dan sentiasa bahagia dgn org2 yg tersayang..

rasp said...

ratna,
: amiiinnnnnn....makacih for the doa sis!

Iman's Umi said...

Happy Birthday Sapphire...tringt dlu mlm 30 Ogos tu lps je kul 12, dlm kul 1 lbh kot g lwt wad O&G, tgk baby merdeka...dpt hamper lg baby ^ mom...akak dpt hamper x dlu?

mummysyafie said...

salam kemerdekaan sis..n happy birthday buat Sapphire!!

patut la senang nak ingat yer..kalau nor pun orang tanya spontan mmg blur la gak

Dee said...

happy birthday sapphire..wah syoknya dpt anak merdeka..

selamat hari merdeka jugak sis..

cha said...

anak merdeka rupanya, namanya sapphire merdeka ye kak? haha.

@xiM said...

happy belated besday to saphire and happy indipendence day ya!

ikiqzana said...

selamat hari merdeka yer sis dan hapi besday wat saphire yg comei..