Tuesday, July 20, 2010

... moktan mendatang ...

Semalam terbaca kat blog Sir Axim pasal dia balik kampung, leh kait2 buah rambutan @ moktan bagai...tingat i zaman dolu2. Salah satu umah arwah grandparents i, ada pokok moktan yang slalu w'ouls dok syiok kait2 buah2nya tu .... Now umah tu dah takde, dah dijual, pokok moktan tu pun dah takde huhuhu...

Tapi see....pucuk dicita, moktan mendatang, seplastik pulak tu :D
Jadiklah...buat pelepas rindu ~ leh gitu ~ hahahahahaha....

20 comments:

e_ja said...

skrang nipun i dh mula rasa sakit2 tekak sikit..ni klau pekena moktan..mau terus takde suara..huhu

ratna said...

dulu masa saya kecik2 suka sgt rambutan sampai la pada suatu hari saya terlebih mkn rambutan kepala saya ting tong sgt..terus lepas tu tak suka mkn rambutan..

mrsharis said...

sedapnya rambutannnn..lia mmg suka tp yg tk tahan pastu nti mesti khong..khong..batuk :)

zarin said...

best kan moktan
..hasya nampak gambar ni terus mintak nk moktan alolo :D

POSH76 said...

rambutan ni bessnyer kalau kopek siap2 masuk dlm fridge mmg heaven hehe

ch@ said...

suka makan rambutan atas pokoknya, siap boleh berehat atas dahan rambutan tuuu :D

atty's said...

shedapnya doyan ..nak gak sis..

Sharinginfoz said...

sedapnya rambutan ni

IMAN'S UMI said...

Sape plak nk bg kita moktan ye?

ct_nurmarlissaa said...

ermm..takkk gemarr sgtt......duRiannnn...suka sgt......

Dee said...

rezeki sis..tp kan..dee skrg asma..kalo nk mkn sebijik je bole ar..kalo x semput teruk..hehehe..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

rambutan jenis nie mmg sedap sis...coz' isi dia tak melekat ngan biji nyer...
tp tu arr...tak boleh nak makan bebyk start ler sakit tekak bagai....

☆ lieya latif ☆ said...

musim buah sudah datangkan sis...rambutan durian sume ade heheeheheh...

lieya suke rambutan kuning .....tapi rambutan merah pun sodap gak

rATu kEBaYA said...

aduh sis.. bila musim buahan datang ni.. mcm2 buah boleh dapat.. tapi rambutan ni takleh mkn banyak takut batuk..

ikiqzana said...

org bagi kita merasa.. tu la nama nyer rezeki sis.. lama dh x mkn rambutan.

IdaShah said...

ermmm...cedap.simpan dlm peti ais pastu makan time sejuk lg best

maya amir said...

nak montannnn jugak:)

lily lotus said...

cantiknya rambutan tu..hiks

mummysyafie said...

kalau makan banyak ni leh sakit tekak ni sis..

GreenJade said...

wowowowo my peberet fruit nih sis..kalu bley ari2 nk nyekik moktan nih..tp satgi ilang sora laks..uhuhuhu