Wednesday, July 28, 2010

... fiesta durian @ muzium telekom ...

Petang semalam sblum nak balik opis, my opismate cakap, tak gi ke pesta durian *blink blink* mataku....Terus lah tanya kat mana kan...Muzium telekom wahhhhh dekat tu....Apalagi *toing* idea :D Roger2 SH, ajak dia gi...

Sampai je situ, tengok orang dah kuar masuk...yang kuar tu muka hepi je bawa balik plastik2 bag kiri kanan tangan...i pun nak gak bermuka hepi berseri, berbag2 plastik tu kan...Tak sabar dah nie nak melangkah masuk nghehehe...Ni lah perasaan pencinta buah nak nak buah2an tempatan kita nie.....Banner kat muzium telekom "Fiesta Durian"!!! Walla...fiesta ko...

Masuk kat perkarangan muzium tu je... Tak lah banyak sangat pun choices and gerai tapi cam syiok kan nak join the crowd....Bukan je dia jual durian, ada moktan, cempadak diluar pagar, manggis, dukong, pisang tanduk, ketupat palas, rendang, lempok durian pun ada...macam2 ada lah....rege i tak brapa sure, either murah or biasa2 je sebab i nie bila tang beli buah2an, i tau hentam beli je coz i sooooka makan buah :D

Sapa yang gilos2 nak makan durian leh gak makan kat situ. Bayor je RM15 dok kat khemah yang disediakan and makan makan makan "Eat Till You Drop" lah katakan and i rasa bukan takat makan durian je, makan buah2 lain pun leh makan sama kot....tapi me tak le makan kat situ....

Hasil rembatan i....
Moktan "anak school", dukong, pisang tanduk, manggis yang dah almost nak settle baru tingat nak amik pics :D and oso ketupat palas. Ketupat palas tu kan RM5 untuk 10 ketul yg kecik TAPI rasanya lemak berkrim disukai ramai ooooo sodap... Tangan dah penuh plastik so tak dapat le nak membeli durian huhuhuhu...

Kalo uols nak gi, still leh, esok last day...Di buka dari 10 pagi sampai 8 malam...Slamat bersopping :D

17 comments:

atty's said...

salam sis ..sonoknya .kalo dkt nak terjah dah .nak makan doyan sampai pengsan.

☆ lieya latif ☆ said...

wah syooooooooooookkk tu sis......rm15 mkn bape byk pun yeak...kalo lieya kat sane, mmg lieya laaa paling lame dok dlm kemah tu kot heheeheheh

wah byk gak sis borong.....siap ngan ketupatpalas lagi......sonok tul...belum raye dah dpt mkn ketupat heheeheheheh.....

tgk manggis sis tu terus kecur.....nak cari gak laa nanti...

Hezesuze said...

haha betul kata kty tu kalo dekat kompom weols terjah...huhu

.s.o.f.i.a. said...

kenapakah lambat sangat dikhabarkan berita ini....??? saja nak sabo diriku ek.....????? nak jugakkkkkkk!!!!!!!!

ikiqzana said...

tahun lepas ada gak tm buat.. ingt nk g tapi x jadi. sonok kan sis g sana makan dn makan smpi puas doyan tu.. suker doyan.. hihihi.

IMAN'S UMI said...

Bc en3 pn dh blh byg ksronokannya, apatah lg menikmatinya...bestnya

rasp said...

atty,
: alamak sis...kat situ ambulance tak disediakan hehehehehehe

lieya,
: kalo u ada sini, mesti i ajak u gi makan situ...i tingin nak makan situ tapi SH i tak nak sbb dia tak gemor durian...so bila tak dak geng tak best la sis....

tu pun i rasa tak cukup je borongan i hehehehehe...

hezesuze,
: syioknya kalo uols leh mai terjah...leh kita dating2 skali :D

sofia,
: ater sis, i pun dpt tau petang smlm..leh lagi mai..esok amik EL hahahahaha

ikiqzana,
: gi la hari nie ke esok ke sis...syiok oooo...

rasp said...

iman's umi,
: ngehehehehe..kalo ada live, rambang mata gak aaa :D

Cik Wanie said...

alamak kak,
kalau dekat den pun nak terjah jugak
(x padan ngn sakit kan),
wakakakakakaka...

tapi tuelah rasa rindu nak mkn doyan,
huk huk huk

rATu kEBaYA said...

awat jauh sis.. erm.. dorian..kat sini susah nak dapatlah..

nuraarin-life said...

ala.. nak pergi juga fiesta tue.. saya pun suka makan buah-buahan nie... hai, rugi duk jauh2 nie....

kalau tak mmg borong habis nie...

honeylanz said...

fuh... rambang mata..semua ada. manggis..rambutan...

lily lotus said...

yg tak habis makan tu boleh tapau tak..hihi

a-as said...

hehe moktan anak school tu memang sedap sebab dia lokoh (I ajar lagi satu perkataan terengganu) :D

Dee said...

org utara..xleh lepas ngan ketupat palas dia..hihihi..

mummysyafie said...

banyak sangat borong sampai takleh nak beli durian erkk sis?

eLLy said...

makanlah buah buahan tempatan ..