Friday, July 2, 2010

... dinner sempoi ...

Semalam w'ouls makan dinner sempoi je.... lempeng & sambal ikan bilis...
Sebabnya.....

* gambar credit sir google

Rice cooker i rosak. Rice cooker i tu dah lama pun berkhidmat. Dah penat dok tanak nasi utk w'ouls sekeluarga. Rosaknya hari rabu, so rabu tu, makan kat luar je lah...Semalam makan lempeng...Weekend nie leh gi cari rice cooker baru lah....

Posa dah dekat, memang kena cepat2 lah beli yang baru. Eh eh, kelip pop kelip pop dah masuk bulan julai kan. Cepat je masa berlalu... Then posa ~ HA! Sapa lum ganti posa tu, cepat2 le ganti ya....sib baik me & doters dah settle gantikan...then raya :D uols dah siap ke beli baju raya...ada yg jauuuuuhhhh gi shopping baju raya dorang kan, best tul!

Rasa cam lama tul tak ke bandung. Tingin plak nak ke sana tu huhuhuhu..."Yuk ke bandung" :D cam iklan MAS lah kannnnnnn hint hint sebenornya kat SH i nghehehe

Dah dah dah...dah mula i nak merapu meraban. Nie lah kekdahnya bila sebenornya tak tau nak crite apa ngehehehe

Neway, korang have a lovely day ya!

15 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

adoi sis....dinner tu laa yg lazat...ari2 mkn nasi pun boring gak...sesekali ubah pekena lempeng ngan sambal, mau berkeping2 bedal heheheeheheh...peberet tu sis!

wah sis, mau soping2 gak yeak.....lieya yg baru pestime pegi ni pun rase jakun nak gi lagi sis....mmg best n berbaloi...bawak rm2k jek boleh soping mcm2 kat sane kan

rATu kEBaYA said...

sedap sis dinner tu... lempeng ni kalau boleh hari2 mau.. tapi bila hari2 mau jemu pulakkan..

pasal shopping tu.. awal tahun dah settle shoping dah.. dah antar kat tailor jugak.. tapi tak siap2 lagi.. tapi kalau dah siap maunye dah awal2 pakai. hehe

Cik Wanie said...

uish sekali-sekala mkn lempeng sedap gak kan,
jgn mkn lempang sudah....

hahahaha...

yelah bulan puasa akn tiba,
kjap saja masa tue berlalu,
hurm...

@xiM said...

rice cooker rosak masak lah cara tradisional..pakai dapur arang..heheee

momguess said...

i suka lempeng ngan sambal bilis
heheheh
tapi tu lah kite ni kan
bile rice coker rosak
mula lah gelabah
heheheheh

IdaShah said...

sekali sekali tukar menu sis..
apalagi sis shopping sebelum bulan posa.best tu ke bandung

Dee said...

sedapnya..lempeng + sambal bilis..terliur dh ni sis..

ratna said...

siss..saya tak beli & tak plan lagi pun pasal baju raya. rasa mcm tahun ni cepat betul masa berlalu.. alih2 dah bulan 7 dah..

lily lotus said...

selalu makan tu waktu breakfast..tapi nak cuba time dinner gaklah..hihi

e_ja said...

sedaaapnya lempeng sis..klau cicah dgn kari pekat pun maveles sis..hehehe..

sis, sila amik award kat blog i yer..:-)

Mrs.Sheikh said...

akak... lempeng makan dengan madu.. :)

sila la ke bandung. best. best. best.

Sharinginfoz said...

lama tak makan lemping ni

Shopaholic Mama said...

omg Sis, this reminds me of an incident few mths ago. I ada kenduri & gathering at my home with the hubby's side, so kena masak nasi for abt 30 ppl. And bila tgh masak 2nd time since periuk nasi kecik je, it went bonkers rosak, So very kelam kabut lari jap gi beli kat kedai cap biasa2 je coz dah emergency. Luckily sempat jugak masak in time for makan. So periuk nasi very important esp time kenduri like this pulak tu!!!

~ Lady ell ~ said...

eh2..tengok lempeng baru perasan dh lama tk mkn lempeng.asek2 prata3...nk kena bikin ni..:)

rasp said...

lieya,
: tu la skali skala pekena lempeng syiok gak kan...

ala sis, me verangan je nak gi sana...tak gi pun. Tapi mmg bestkan sopping mopping kat sana hehehehe

aishah,
: tu la sis, hari hari kalo jemukan..
wah...laju u dah settlekan baju raya ek bagus lah...

wanie,
: kalo lempang ahkak larik dulu hehehe...

axim,
: dapur aranggg...wah! lama ooo tak guna itu style hehehehe

momguess,
: tu lah kan...dah dimanjakan gitu..

idashah,
: mmg best kalo dpt pegi kan sis...jom kita gi nak hehehehe

dee,
: apalagi sis...buat aaaa then jemput i :D

ratna,
: tu lah kan sis...mmg cepat je masa berlalu kan...

lily,
: tukar timing lak ek ;D

eja,
: a'ah kan, pekena dgn kari pun terangkat :D
wokez akan ku ambil iye...

mrs sheikh,
: yummylicious ...
u nak belikan i tiket ke, i rela u hahahahaha

sharinginfoz,
: leh masuk list food-to-eat nanti :D

SHM,
: timing gitu lagik tercabar oooo hehehehe...sib baik sempat siap :D

ladyell,
: leh le tukar menu nanti :D