Tuesday, July 27, 2010

... coklat ...

Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get
~ kata2 hikmah bonda Forrest Gump :D

Ramai pengemar coklats terutamanya kanak2 kan. I dulu pun suka gilos makan coklat tapi dah almost setahun lebih nie, dah kurang sesangat makan coklat....Kalo dulu tu, satu bar coklat dalam sejam leh habiskan tapi now, satu bar tu sebulan lum tentu habis....

And my kids pun dah terikut2 i. Dorang pun semenjak 'supplier' coklat ~ ater, ibunya lah yg harus belikan stok coklat kan ~ nie dah kurang supplykan coklat, dorang pun dah kurang makan. Elok lah tu untuk kesihatan gak maaa.... Sapphire yang kecik tu pun tak brapa gemar coklat....

Tapi nie sempena nak support business kengkawan opis nie, i beli le skit coklat buatannya...Ok lah, sedap gak aaaa
....

I beli yg barbie tu plus yang kecik dua tu ....leh share makan w'ouls berlima tu pun tak abis....yang barbie tu, ada biskut orea ooo kat dalam, si sapphire share dgn agate & emerald. Yang kecik tu satu, i share dgn SH...yang lagi satu still tersimpan dalam fridge....bukan tak sedap, tapi disebabkan w'ouls dah kurang gemar coklat.....bagus lah tu :D

Cakap pasal coklat...novel "The Chocolate Run" dah tinggal lagi 2 chapter je dah nak abis...wuhuuuu....berjaya gak i settlekan novel nie. Ada lagi novel2 yg menanti i :D

So, uols suka tak makan chocolate?

18 comments:

ikiqzana said...

i pon suker sesangat mkn coklat sis..

POSH76 said...

suker white ceklat...tp ceklat tu cantek sgt nak makan...hehe

ch@ said...

sukaaa sangat dgn coklat, boleh tempah tak coklat kekecik tu, teringin nak makan yg handmade punya ;)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

bab2 coklat nie mmg tak boleh nak tolak sis.....apa2 pun nak coklat...air coklat...cake coklat....sumer nak coklat...he he he....tp now rasa cam dah kurang nak makan coklat berbanding dulu

rATu kEBaYA said...

sis.. kalau pasal coklat memang saya suka.. tapi sejak 2 menjak ni dah kurang sikit makan.. yelah kene elak sekarang maklumlah penyakit sekarang ni macam2..

.s.o.f.i.a. said...

me hantu coklat.... name it- chocolate milk shake, dark choc, white choc, even cooking choc pun kekadang i blasah.... he he....

☆ lieya latif ☆ said...

op kos laa suke sis.....hantu lagi coklat2 ni tau heheeheh

e'eh sis, cantik2 lak cekelat tu sume....nak mkn pun cam sygkan sis....heheheeheh....

rajin sis bace novel...lieya ni dlu mase bujang rajin bace, bile dah kawin nie, bace stengah muka surat dah naik lelap hahahaah....

Sharinginfoz said...

memang sedap coklat ni

IMAN'S UMI said...

Suka coklat cap vochelle..manis2 pahit, tp x pandai sgt mknnya, sekeping pn berhari2 nk abes, peti ais tlg simpan. Kdg2 hilang plak dri peti ais, sape lg punya angkara klu x hubby.

atty's said...

saya pun suka coklat sis...

Dee said...

anak dee fifi tu je yg hantu cekelat..yg lain hantu cekelat yg ada kacang..hihihi..nak2 almond..

*ayu the sun* said...

tu dalam dia ade oreo ek sis??

p/s: miss u lah!!!!!

rasp said...

ikiqzana,
: oooo pengemar ceklat ek :D

posh,
: oooo i prefer dark chocolate...bior ada rasa pahit2 lagik sodap hehehehe...

cha,
: boleh aje tempah kalo nak....

zana,
: i pun dah kurang lah semenjak dua menjak nie...

aishah,
: tu lah kan, zaman skarang nie macam2 penyakit!

sofia,
: wah...nie mmg chocoholic nie...

lieya,
: tu aaa bila cantik2 coklat tu mmg rasa sayang je nak ngap :D

ala nie nak 'renew' balik semangat membaca sis....dah lama pun tinggalkan sebenornya...

sharinginfo,
: sedap kannnnnn

iman's umi,
: i pun suka yg pahit2 skit..ok gak ada 'tukang perabih' :D

atty,
: oooo gemar gak ek...

dee,
: fifi 'si antu katik pemgemar ceklat' ek :D i pun prefer yg ada kacang :D

ayu,
: a'ah sis, yg ada oreo...
miss u tooooooooooo...bila mau dating?

Hezesuze said...

ishh rugi beso sape yg tak suke cekelet....huhu

Nur said...

aku masih sedang mengurangkan kolestrol yang sangat le menebal..

coklat memang sodap tapi tgk body pun sodap... huhuh

eLLy said...

harus la sukaaa .. kek coklat, ice cream coklat, sampai mata pun kekadang coklat .. he hehe

Cik Wanie said...

wanie mmg suka dan "HANTU" coklat ok,
tambah kalau stress lagilah wanie mkn coklat

mummysyafie said...

nor pun suka coklat. sekrg ni byk yang wat biz coklat homemade ni kan. kiter leh tempah apa je design kiter nak