Thursday, July 29, 2010

... catbaby ...

Sapphire the "Catbaby"..Dia nie dah leh jadik pengganti 'Catwoman'. She memang suka and geram bila tengok kucing. Bebaru nie i gi umah Mak Tam SH. Mak Tam adalah seorang pencinta kucing. Dia ada 16 ekor kucing yang chomel2 & gebu2 and sihat belaka...Tapi i tell you rumah dia adalah super duper bersih and takde bau smelly pun....Kiranya kalo u masuk umah Mak Tam & no cats berkeliaran...memang u tak akan sangka dia ada sampai 16 ekor cats...

Sapphire naik tak tentu arah tengok cats....Ada kittens dalam 10 ekor, 5 ekor baru je berumur seminggu, ada lagi 5 ekor yg umur dalam 5 bulan gitu... Yang 5 bulan tu pun, dia berani and suka dok kendong ke hulu ke hilir.. Sampaikan I tak leh langsung nak duduk sembang, coz dok ikut dia ke mana2. si Agate & Emerald tak ikut sama so memang i lah kena dok keep an eye on her. Bukan apa, takut dia geram dia salah pegang kucing2 tu and hurt them... Dia punya lah syiok sampai w'ouls nak balik pun, dia tak nak balik adehhhh.. Now tiap2 hari dia tanya bila nak gi umah Tok Tam nak gi main dgn Puteh, Owen, Zorro, Milo, Mek dll...hehehehehe

Ni her pics with her kezen lah, Nuri. Yang dok atas Nuri tu Mek, yg putih si Sapphire usap tu Puteh lah kan...

Yang nie plak Owen, as in oren dipelatkan hehehehe
Yang nie Milo....
Yang pics kucing lain, i dah malas nak snap...kang marah plak Mak Tam i dok snap2 her 'babies' ...


Mak Tam ada offer i sepasang tapi kannnnnnn rumah i "No Pets Allowed" kiranya pets species dogs & cats lah kan.... so i bela je laaa my fishes tu....Kalo dak, wahhhh bestnya dapat kucing free 2 ekor! Tingat plak kat Mr Poposh, Sis Posh nye darling cat.....hehehehe...I pun suka cats...dalam family yg tak suka cats and geli yang amat is Agate...

Uols suka cats or geli cats ek?

16 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ayo yoyo...si putih sangat gebu ler kak......geramnyer...

zana pun pencinta kucing gark..but, since kimiey hilang tak dpt di kesan...terus tak bela dah....tp rindu nak belai2 and manja2 ngan cat nie....batrice pun menurun peel zana, suka kucing.....

so now, bila memikirkan dia ada asthma...mmg gamaknyer takde harapan nak beli kucing ler kat rumah....

.s.o.f.i.a. said...

bley bagi kat sofia sepasang.....??? janji jaga elok2!!!

Dee said...

i geli cats..hihihi..

atty's said...

dulu aty penah bela .dalam 10 ekor kucing..

tapi lor nie ..pun umah aty ..konsep ..
"No Pets Allowed" duk umah bertingkat nie payah..

fir brp kali rengek nak bela kitty..takdpt acik nak tolong..hehehehe

honeylanz said...

my kids suka cats...suka yg amat. tp mama dorang geli cats...

IMAN'S UMI said...

Ingtkn nama kucing hitam tu si hitam atau kelabu, milo rupanya...hehehe

ratna said...

bersih2 kucing tu.. geram jer tgk.. saya pun terasa mcm nak beli..tp laila kan asma..

ikiqzana said...

aduhh sis.. geram nyer negok kucing mak tam ni.. bulu gebu dn pjg2..

Hezesuze said...

ermm geli cats kot...mihahahaha

bukan ape kekadang xsuke ngan bau kencing dia...very the hancing uols...hehehe

Shopaholic Mama said...

Class nama Owen...better than Oren lah!

zarin said...

i suka tengok cat dari jauh je hihi...kalau dekat tu i geli sikit :D

mummysyafie said...

dier dah suka pets dah..pasni kena beli la sis..hihihi...

eLLy said...

oh saya sangat suka kucing.. yg bersing je la.. yg kotor tu ttak sanggup pulak nak pegang ;p

Nur said...

tgk Mek teringaat kucing Antonio fm Shrek

rasp said...

zana,
: kesian kat batrice...sayangkan kucing tapi disebabkan astma baik jangan kan ...

sofia,
: aiseyman sis, kalo tu kucing i,memang i leh bagi kat u sepasang laaa...apsal tak ckp awal2 :D

dee,
: hehehehehe

atty,
: sis, i pun dolu2 masa kecik bela cats...tapi tu laaa haruslah kita patuhi undang2 umahkan..kang kena halau naya :D

honeylanz,
: laaaa iye ke hehehehe...

iman's umi,
: tu la kan :D

ratna,
: uish...kalo ada asthma better not kan sis...

ikiqzana,
: tu la sis...well taken care kan...

hezesuze,
: tu aaa memang ada yg gelikan cats kan...

SHM,
: hehehehe terus jadik omputih :D

zarin,
: see no touch ek :D

mummysyafie,
: kalo rumah i landed, rasanya memang dah ada sekor dua...

elly,
: i pun sama gak sis :D

nur,
: kahkahkahkah...kesitu plak ek :D

Eri-chan said...

kucing tu gebunyaaaaa, i ska kucing tapi tak bela..suka belai2 jek..