Tuesday, June 29, 2010

... stori penang ...

Summary citer me balik Penang. Ekceli tak ke mana2 pun, stay home & visit umah my aunties & uncles. Nak berjalan, 'patah kaki'...eh eh buka i patah kaki betul2 tau...SH ke penang ada keje, so me numpang ikut balik skali. Dia gi keje bawa kete...so me takde kete ler...so kiranya cam patah kaki lah kan *ihiks*

My sis pun ada hal, so dia pun had to kuar2 rumah. I memang byk spend time kat umah & umah my auntie ler. Dorang datang amik i kat rumah...tapi yang best tu...i dapat makan DURIAN!!!!
Wuhuuuuuuuuu best in the world oooo! Puas betul makan durian kali nie...dah lama pun ngidam nak makan..at last dapat gak... thx to my sista & auntie! love u guys lah. Pics me tak amik byk, coz MALAS :D semua snap guna hp je...snap bila tingat leh hehehehe....

Oh! Malam Sabtu, w'ouls dibawa makan char keow teow terbaaaaaeeekkkk :D Memang sedap. SH kata 'mali corner' pun kalah ngehehehehe...tapi tempat tu, kat tepi2 jalan je, bukan kat gerai betul2 pun...wonder why dorang tak nak proper tempat makan, sedangkan i tengok ramai tul org gi makan ermmmm....
And again thx to my aunt perkenalkan tempat nie. Padahal very the nearby dgn umah bonda tu, but w'ouls lum pernah try *ihiks* Next time balik, wajib singgah lagi le jawabnya...

Yang lelain tu biasalah, pekena nasi kandaq, lepak2 minum kat kedai mamak fella ~ Pelita & Kayu Nasi Kandaq ~ both no pics heheehe...asyik dok syiok sembang kezen mezen gitu...

Tapi yg enjoy banget si kecik nie...See main dengan kezen dia, anak my sista....
See dia main apa...tu 'walker' lama anak buah i tu .. dah tak leh duduk tapi wheels elok lagi... ada idea plak budak2 nie main tolak2 tu...dia tolak abg tu, then si abg tolak adik2...aiyoooo...tengok lah, bak kata org penang 'sampai belengaih & belemuih' Sapphire tu..Tau tak apa maksudnye tu....Belengaih = melekit2. Belemuih = sememeh :D

So the end hehehehehe...tu la lebih kurang stori morri ke i bebaru nie.. Jap gi nak kuar, ada keje2 opis yg harus dilangsaikan....till then take care uols....have a great day!

18 comments:

e_ja said...

kat penang pun musim durian ehh sis? mmg tgh musim satu msia rasanya ni..i pun ada n3 pasal durian..esok publish..hehehe..;-) sronok kan sis blk kg??

POSH76 said...

bessnyer gi PG...untung sis ada sedara kat sana..hehe

Sharinginfoz said...

memang sedap makan2 kan

sWeEtDaRLinG said...

waaah sis.. u kasi durian tu kat i, i memang takkan pernah puas makan... hurmmm terliur laaa but my hubby tak addict to durian ler

lily lotus said...

aduhai..banjir char kuey teow u tu..huhu

Nur said...

amboiii.. sedapnya makan..

aku memang hantu durian. kalau bg sebakul pun blh habis.. yummy

char kuew tiaw tu kat mana makcik. blh le aku singgah bila lalu nanti.. nampak sedap tuh

Dee said...

that char kuey tiow buat i terliur sis..adoilah..

Cik Wanie said...

alahai,
sori sgt2 akk sbb x sempat nak jumpa,
jadual wanie kat sana ketat giler,
maklumlah org jauh dtg kan,
ingat mmg nak jumpa akk kjap,
tapi mmg x larat giler,
dah nyaris2 xcident ptg sabtu tue sbb ngantuk,
dia mmg nak suruh kita jumpa kat kl jugak kan...

part yg paling best,
wanie pun dpt mkn durian,
mkn kat balik pulau,
mcm2 jenis durian ada ok,
hahahaha:)

nanti kita jumpa kat kl ok:)

GreenJade said...

ya ampon sis..ca koy teow feveret ceQ tuh..tetibe ngidam..uhuks :D

☆ lieya latif ☆ said...

musim durian datang balik...peminat durian mmg kasik pulun abis2 laaaa...lieya pun minat!

lieya suke pi penang sis...syorga makan..sebab suke nasi kandaq die hehehehe...seronok tgk anak2 sis dpt main ngan kazen2....hepi dieorg!

kojah said...

kak, bg alamat boleh?

http://kojah.blogspot.com/2010/06/baru-pulang-dari-pulau-langkawi.html

ikiqzana said...

sis g penang.. makanan kt situ sume sedap2.. suker i.

char keow teow.. melimpah2 negok. mmg nmpk sedap.

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

sedapnya duriannnnn..eee....geramnyerrr.....lazatnyer......:)

mummysyafie said...

sis..kuning keemasa durian tu wat nor terliur. sib baik kat rumah still ada durian semalam yang kawan bagi.

@xiM said...

durian balik pulau terbaekkkk!!

eLLy said...

char keow teow .. kat mane nak gii gakkk

Izan said...

alahai... tang durian tu tak heran sangat, tp tang char koew tiaw tu yang tak tahan tu... arrrggh....
leleh air liur =)

~ Lady ell ~ said...

rajin sis balik kampung ekk.mmg tullah char kue tiaw tu menggoda habesss...

kids mmg kretif lh sis...:)