Monday, June 14, 2010

... rezki ...

Bismillahirrahmanirrahim.....
Korang dah breakfast ke blum....Most important meal of the day tau...so jom kita breakfast :D Tapi jangan le ikut pe'el i...ngap apa2 je yg suka...korang have a healthy lifestyle k....

Neway, tu breakfast i pagi nie...nasi lemak RM1. Beli kat my fwen nye gerai. Dia keje ofis nie lah, tapi pepagi hubby dia tolong jualkan this nasi lemak. Bukan je kat gerai dia jual, tapi dia letak gak kat 1 restoran tu. I salute lah kat dia nie...penat oooo. Dah le keje opis tak menentu waktu balik, kerja rumah lagi....tapi without fail, mesti dia niaga. And she said, memang ada profitnya. Itu yang buat dia lebih bersemangat.

Tu lah kan.... nak seribu daya, tak nak seribu dalih...Rezki tu ada kat mana-mana, asalkan ada berkat doa kepadaNya, usaha, kemahuan, minat & niat yang murni, insyaAllah ada lah rezki tu....

11 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

rm1 jek sis...ade lagi yeak nasi lemak singgit....tgk pun menarik tu....

betul kate sis, dimane ade daye disitu ade kemahuan, susah camne pun kalo rajin tetap jalan keje tu...moga bisnes die berjaye

@xiM said...

hemmmm..
sedapnya!!

terliur tengok nasik lemak pepagi ni..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

fuh, terbaik ler sis nasi lemak tu
i pun baru jer b/fast ngan nasi lemak...tp lagi special coz' ada epal hijau kat dlm..ngeh ngeh ngeh

ct_nurmarlissaa said...

ermmm....bfast melayu.....yummy...

rasp said...

lieya,
: nowadays byk gak stall yg jual nasi lemak RM1 nie sis...sedap dgn tak je le...

axim,
: esok, u gi carik k hehehehe..

zana,
: bior betul ada epal ijo dlm tu...very the peliks one...

ct,
: hehehehehe very the kemelayuan sis...

Dee said...

new template n new header..cantik..

org meniaga kalo untung mmg syiok sis..mcm my cousin jual jambu..penah dpt RM90 waktu org solat jumaat..3 jam je bukak kedai..abis..best kan..hehehe..

Sharinginfoz said...

sedapnya pagi makan nasi goreng, tengah hari nasi ngan ayam goreng sedap....

sWeEtDaRLinG said...

uuuuhh memang nampak sedap, nak nak tang sambal tuuuu.. lamanya i tak makan nasi lemak

honeylanz said...

dah... minum oat tadi ;)

eLLy said...

Rezeki ade dimana mana ..
Usaha tangga kejayaan ;p

Cik Wanie said...

alahai,
nasik lemak,
rindoo nak mkn nasik lemak,
huk huk huk...

akk,
bila mau dating nie,
rindoo sesangatttt:)