Friday, June 4, 2010

... permintaan ...

Semalam i balik awal from ofis...'Awal' i adalah sebenarnya on time lah iye, 5.30 ptg hehehehehe...So otw singgah kedai nak beli barangan yg patut coz nak memenuhi permintaan my niece nie... lontong Cik Yang masak...'Cik Yang' adalah panggilan i amongst my nieces & nephews....Sebelum tu, dah roger2 my bonda *yup, she is here in kl, kat umah i* minta dia masakkan nasi impit dulu....

Balik rumah 'bersilat' kat dapur....
Antara yang i sempat snap pics ni lah....tempe goreng, su'un & fucuk, sengkuang & yg last tu pics masa semua dah lebur dlm periuk hehehehehe...

Dan nie lah hasilnya, testing dulu kat umah :D.....
Ok, lulus.... angkut dengan periuk2 ke umah my bro...menjamu selera w'ouls ke sana....Puas lah hati my niece tu hehehehehe....Dorang nak gi holiday jejauh, fly off petang nie...iyelah dah cuti skolah kan, so sbb tu i haruslah masakkan gak semalam...rasa kesian plak kalo dorang gi holiday sblum dapat makan nie...

So uols....apa rancangan cuti skolah nie? Ada yang bercuti panjang tak? Me, tak lah, tak kemana2 pun...my kids have a tight program cuti nie.....so i tak leh plan ke mana2 lah...dok kl je...

Have a great wiken & enjoy your holiday....Jaga diri baik2 ya uols.....

9 comments:

Dee said...

sedapnya sis..i yg x tau ke..or mmg dlm lontong ada sengkuang?

eLLy said...

cik yang' kita pun nakk lontonggg

Sharinginfoz said...

hmmm sedapnya

a-as said...

nak mintak skit!! :)

selamat berhujung minggi to u...

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

lamanya tak perkena lontong...
raya dah tak lama.. bestnya...

☆ lieya latif ☆ said...

fuh....tempting sungguh ni sis.....dah le my peberet!!!

~ Lady ell ~ said...

uh..sedap2.
hehe teringat kat hsbn ell time ell pregnant aritu..bil balik kg time mil takde,pastu nk beli b/fast tanya ell nk apa..ell kata belilh lontong..sbb rasa teringin plak nk mkn..tp apa yg dibeli..hmmm ada ke die beli soto.aduih,sengalnye laki aku.:D

tp bila rasa kerajinan tu,lepaskn gak hajat hati tu..buatlh sendiri..

ratna said...

walaupun saya ni kurang minat lontong..tp gambar tu nampak menyelerakan.. slurrrppp.. lagi2 bila tgk tempe. saya suka tempe.

ikiqzana said...

wah sis.. terliur negok lontong. rasa nk buat sendiri plak. mesti sedap..

anak2 cuti kita pun cuti gak.. cuti dari gosok dn basuh baju sekolah dorang.. hehehe