Thursday, June 24, 2010

... naik lift ...

Celoteh tanpa tujuan i hari nie berkisar pasal lift....Setiap hari i pasti akan naik lift @ elevators, either kat opis or kat umah ....

Gambar dari en. google..

Bila naik lift nak ke opis, masuk je lift, pasti ada a few org yg kita kenal kan. Tapi pepagi tu kekdg mood memasing ke laut, mulalah dok pikir 'nak tegur tak?', senyum je lah. Kalo tak tegur kata sombong, kalo ditegur timing tak betul kata kita terover peramah lah plak kan. So, slalunya choose utk berdiam diri tapi sementara nak sampai ke floor memasing terasa sunyi sepi je dalam lift kan. Mulalah memasing busy dgn handphone, dengar lagu mp3, pandang je ke 'nombor' tingkat2 yang dilalui or jez layan khayal gitu je...

Ada gak time2 lift nie bising bila masuk geng2 kengkawan yg tengah rancak bebual, kita pun ada masanya tumpang dengar org tu bercerita. Tapi slalunya keadaan dalam lift pasti akan sunyi sepi. Crite pasal lift nie, dah ada peribahasa yg dah diimprovisekan iye dak... "Naik lift nampak" yang bermaksud puji diri sendiri or syiok sendiri gitu *ihiks*

Bagi i rasanya memang bila berada dalam lift nie perasaan rasa cam very awkward and kkdg leh terasa diri cam b*d*h seminit dua je kan hehehehehe....

How do you guys feel bila naik lift ek? Or ada tak stori uols pasal lift2 nie yg nak disharekan...

19 comments:

IdaShah said...

kat ofis xde lift..kat kuarters ada lift tp jarang terserempak dgn org.klu malam mulalah seram teringat citer "jgn pandang belakang" rupa2nya yg naik lift tu hantuuuu

POSH76 said...

mmg mengalami masalah yg sama...serba tak kene...hehe

☆ lieya latif ☆ said...

betol la sis....sis buat entry ni baru lieya tepikir...ape yg sis kate ni mmg lieya setuju sgt2.....

tapi lieya ni mulut kepoh, masuk lif sume aku ajak borak haahahaha

Shopaholic Mama said...

luckily mine kena panjat tangga, 3 tingkat pulak tu.

so no time nak stop & hi & bye ke ape, just jalan terus & walk up & down the stairs!

rATu kEBaYA said...

sis.. saya ni jarang naik lift.. klu naik lift pun masa kat sopping complex je.. tu pun jarang2.. tapi saya ni senggal.. suka je senyum ngan org tak kenal.. hehehe.. senyum sedekah..

Sharinginfoz said...

apa kata sekali sekala naik tangga pulak

Dee said...

ofis lama nyer lift best..laju je dh smpi tingkat 27..lgpun byk cermin n terang..tp ur ofis pya lift sis..i tenung je nombor2 tu..takut terlepas your level..lgpun seram sket..sbb gelap n malap..hihihi..

Diarihatiku1976 said...

mmg mengalami masalah yg sama...serba tak kene...hehe

lily lotus said...

ayat u yg budus seminit dua tu kelakarlah..hihi

mummysyafie said...

paling tak suka bila naik lif kat skul abang. sebab semua orang pandang nor semacam..sebabnya gomen mana leh pakai pants. mesti dalam hati diaorng cakap "naper pmpuan ni berani langgar rules..hihihihi"

nuraarin-life said...

jarang naik lif, tapi kalau naik lif selalu pikir kalau kena rompak ker, apa ker... hehehe

so selalu mmg suka duk kat depan skali, senang nak kuar kan..

kimmy said...

betul..i pon kdg2 bila masuk lift jadi blur kejap.mulalah rasa mcm tak pakai apa2 masa tu.perasan tak pasal2..hahaha

UnGu VioLet said...

kenangan bersama lift yer.. yg pasti, lift mmg slalu di gunakan bg mar nie.. :)

@xiM said...

kalau story orang duk bercumbu dalam lif boleh kaa??haha..ada jer kan yang duk ber kiss bagai dalam lif ni,padahala tak sedar ada CCTV dalam ni..

ratna said...

kalau pasal lif ni kan.. saya paling pantang kalau kita naik lif pastu benti kat satu floor tp org yg nak naik lif tu terhegeh-hegeh giler nak masuk lif. kita ni pulak yg tolong dok tekan button door open utk dia. lenkali sila tunggu depan2 pintu lif yg nak bukak tu yer..

rasp said...

idashah,
: hehehe tang imagine yg bukan2 tu yg tak tahan kan..

posh,
: kan sis kan..

lieya,
: eeee bestnya kalo dpt jumpa u kan...

SHM,
: kira exercise gak tu sis...patut selim melim :D

aishah,
: i pun suka senyum je sis...hentam lah kenal ke dak kan...kita sesama sengal...

sharinginfo,
: semput kalo nak sampai ke destinasi lah...kalo setingkat dua leh gak gagah naik tangga :D

dee,
: opis i oldies & scary movie gitu kan hahahahaha

diarihatiku,
: kan kan kannnnn...

lily,
: *ihiks* tapi benar maaa..

mummysyafie,
: hehehehe ke dorang jeles tgk u gorjes sis....

nuraarin,
: eeee ngeri plak bila fikir gitu kan...

kimmy,
: hahahahaha sungguh 18sx perasaan u sis hahahahaha

ungu,
: keperluan harian kita yg sropa ek sis...

axim,
: hahahaha lepas tu kantoi masuk youtube :D

rasp said...

ratna,
: a'ah tul tu sis...i pun tak suka pe'el org gitu...dorang ingat kita nie keje dok dlm lift tunggu depa kot kan...

miss nina said...

saya suka perhati lif..maklumlah kadang2 lif ni ada design tertentu :)

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

betulla sis..kadang2 pepagi not in d mood..malas nak tegur2...bila tgh ceria tu cepat jer menegur