Wednesday, June 2, 2010

... my special FM ...

Ni merupakan FM i yang paling latest....my very special FM..and dalam banyak2 FMs i yang menarik, nie merupakan my fav.... Tengoklah sendiri...


My bonda ke banda Aceh rasanya a few weeks ago. Masa ada gegaran bebaru nie kan...masa tu lah bonda i ada kat sana. Bila i dapat je berita pasal gegaran tu aduuuhhh...dagdigdug hati nie...Bila tepon dia, she said everything is fine. Kena tunggu setengah jam lagi...if ada aftershock, dorang semua kena lari ke tanah tinggi in case ada tsunami. W'ouls rasakan tat was the longest half an hour....and syukur alhamdulillah everything ok....

Neway berbalik pada crite FM tu...my bonda jalan2 kat banda Aceh. And she saw this girl umur 8 tahun gitu dok sibuk jahit FM nie...tersentuh hatinya nak belikan homemade FM nie....She bought 3 FMs, 1 for herself, 1 for me and lagi 1 for my sis...walopun mahal the girl jual (1FM - RM5) but tak kisah le....mmg ikhlas dia beli nie....and i simply love it...

My bonda memula tu nak betulkan manik2 yg terkuar tu, i said, biarkan...tat is what makes it a lot more special and unique with a story of its own :)

12 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

woa!! cute ar sis!!

honeylanz said...

unik n lain dr yg lain

IdaShah said...

pandai budak tu jahit.kecik2 dah pandai cari duit

Dee said...

sis..mmg cantik n uniklah..

sisdee said...

sgt unik...sukeeee!!!!

zarin said...

chomel...eeeiii takunya nak ke indon ye!

kimmy said...

mula2 tgk nak nampak rupa mcm katak..hehehe.tp comel ;)

ct_nurmarlissaa said...

ermmm.....naperr i gi tak jumpaa pun...FM.....mmg cantikk..bertuah u...

eLLy said...

Demi sesuap nasi ...
FM with a story of its own

GreenJade said...

owhh so sweet tis kinda FM..so touching the stori behind kan sis..mmg sgt spesel

Cik Wanie said...

sgt2 cantik ok,
yg penting merah ok;)
nasib baik bkn pepel,
kalau tidakkkk;)

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

i like RED!!hehehe
hmm..suspen gak bila kat sana...
syukur,dia selamat pergi dan balik
:)