Wednesday, June 9, 2010

... my hp ...

My N73 ada rosak skit...apa hal ntah le...jap jap kuar "Not enough memory. Delete some data." padahal leh katakan dah takde any save messages & pics dah dlm hp tu. Dah re-format pun jadik lagi problem tu. So i gi le kedai, tanya apa problemnya...Ni last month kot...

Dia soh tukar nie...katanya shud be ok lepas tukar nie...

Selamat terbang RM i tau... Now jadik balik...ada message masuk tapi tak leh nak buka baca, nak reply lagiklah kan ... eeee geramnya ...... nak beli hp baru, lum bajet lagi....nanti lah harus gak congak2 bajet nak beli hp nanti nie. Yg murah2 nye pun jadiklah kan....geram tapi sayang tul kat my hp nie...i nie jenis tak suka tukar2 hp. I tak kisah pun kalo tak guna yg terbaru or latest nye ... asalkan ada hp yg i leh guna utk roger2, sms and snap pics skit2, i'll be hepi enuf....

Jap aaa nak gi urut SH lah...kot2 dia leh tolong congak2 bersama hehehehehe...

13 comments:

Sharinginfoz said...

alamak rm dah terbang, kejar jangantak kejar

lily lotus said...

memang betul2 minta u tukar hp baru tu sis :D..anyway haritu u format memory card phone memory. i jadi gitu gak tp lps format phone memory dia ok..u ada formula nak format phone memory kan?

atty's said...

hp aty pun giler..kdg ade messages yg corrupt takleh nak baca..huhuhuhuh

ratna said...

hp kalau ada problem mesti tension kita kan sis..

☆ lieya latif ☆ said...

henphone kalo problem mmg sakit kite...bende penting tuh....

Dee said...

hahaha..good strategy sis..urut2 manja sket..bisik2 kt telinga..yaaaannnngggg...nk hp baru..hahaha..sure dpt pyalah..

SyaNa said...

ngidam gak hp baru ni
hehee

GreenJade said...

tu arr sis nokia i dulu pon sll jd gitu ..bencik taw! pelik gak nape eh?

pas tukor sony ericson xde dah penah dpt msg gitu lg..

Mrs.Sheikh said...

akak...
kebetulan my boss pun ada prob yg sama. N73 juga.
msg tak masuk2. so my fren delete some file.. dan pindahkan ke memori phone. sebab kekadang kad tu tak cukup :)

maya amir said...

hp skang tak tahan mcm hp dolu2 kan.. hp dulu2 baling kat dinding pun leh idup lagik.. i baru jek kene tukar hp sbb main battery exhausted... battery O2 mane der jual dah skang ni.. iskk..isk.. terbang duittt..uwaaa..

rasp said...

sharinginfo,
: tu la pasal huhuhuhu...

lily,
: i cuma format guna yg kat hp tu je...ada ke cara format lain?

atty's,
: geram je kan...

ratna,
: iye le mmg tension...

lieya,
: a'ah sis, mmg mati kutu gitu..

dee,
: hahahaha nanti i try...rasa cam tak menjadik je hahahaha

syana,
: kalo preggy leh cakap ngidam kan, conpom dapat hahahaha...

greenjade,
: nokia i yg lain tak buat hal...yg nie plak buat hal...eeee gewam...sony akan dipertimbangkan..

mrs.sheikh,
: tu semua i dah buat...still masalah gak..tu yg geram je...

maya,
: a'ah la sis...hp lama i still ok tau...yg bebaru nie semua mmg kureng je kan...

lily lotus said...

aah sis ada formula dia..u kena taip *#7370#..password 12345 and done. selamat mencuba :)

eLLy said...

My N73 pun selalu camtu.. gi kedai reformat baru okey .. but after 3mth camtu jadi balik ... hampehhh