Monday, June 14, 2010

... dua pembantu ku ...

Last friday, i dapat dua orang pembantu .... Tapi masyaAllah, malas tul dorang nie nak buat keje opis...soh buat tu tak tau, soh buat ni tak tau...aiyooooo hangen satu badan i tau.... Tapi bab nak shopping laju je, pandai jeeee....

Ramai yang tau kan, kat Jalan Tengah ofis i nie, every friday dah jadik cam Jalan TAR...macam2 ada...makanan, tudung, kain, baju bla bla.... Time lunch hour, laju je dorang berdua nie nak bershopping tau...

Potong gaji baru tau....See, tersengih dorang nie...bukan buat keje pun, baca majalah....
nghehehehehe, nie ha my doters dua2, Emerald & Agate, nie last friday, beriya-iya nak ikut i ke opis. See ada krusi, tapi takmo dok, nak dok bawah kat blakang meja i, dorang malu kalo org nampak hehehehe...I cuti wednesday & thursday je, friday keje huhuhuhuhu....
Since, dah tau big boss tak masuk opis, i bagi green lite dorang datang. Selama i keje kat sini, rasanya ni 1st time i bawa my kids datang ofis hour. Ni pun sebab dorang dah besar, dah pandai 'kawal' diri. Si Sapphire harus lah kat rumah my babysitter kan.

Dorang dok dengan i till lunch hour, then dalam kul 2 gitu, i terus antar dorang balik...and syukur sempat sampai ofis ngam ngam kul 2.45pm... yes lunch break i hari jumaat panjang dari kul 12.15 - 2.45. Skali skala leh le bawa, tapi memang tak leh bawa slalu2...tak proper kan...kita nak buat keje pun tak leh fokus...
Bestnya kan kalo leh cuti lelama and stay home with them....

13 comments:

Dee said...

dh besar2 anak dara u..skali skala xpelah sis..bukan selalu pun..

kimmy said...

ahahaha..terus kena hantar balik dua org pembantu tu ye..ma'am dah hangen..:D

POSH76 said...

comei2 anak dara sis tak lama lagi leh ler bermenantu hehe

suker depa mai opis naaa hehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sis,
sesekali takpe sis...jgn selalu....
me pun tak pernah lagi bw batrice gi office..coz' office me sgt ler protokol..almaklum, uniform punya jabatan kan

Sharinginfoz said...

patut bawa tilam boleh tidur pulak ya

Mama Azlina said...

sis..yg dah besa senang sikit nak kawal...depa tau duduk diam2 tul tak? lawa anak dara sis...

eLLy said...

Dah pandai jaga diri senang cikit nak bawak.. if not jenoh nak berkejar satu opis ;p

UnGu VioLet said...

aahla kak... dah besar anak akak.. comeyy tue...

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

dah anak dara dah anak akak..x lama lg ada menantu..hehehe

lily lotus said...

aah..hilang fokus ekk..tapi takpe diorang dah besar. kalau my kids..mahu huru hara jadinya

Shopaholic Mama said...

wah Sis, dah lama I tak jengok sini, you dah buat renovation ye!

my D suka kalau pegi office, so sometimes I have no choice but to bring her along, if my bibik cuti balik kampung!

ct_nurmarlissaa said...

ermm..big girll dah...tak lama lagikk bermenantu lahh sis...huhuuhuh..lawa plakk tuee..dah aderr yg booking kerr...

mummysyafie said...

sis, dah ada anak dara le? mak aii..dah besar la. best camni sis, leh jadi geng.