Tuesday, June 8, 2010

... bags ...

Skarang nie i simpan nie dlm my handbag...
Support kempen tak gunakan plastik bag tu lah. Nie i dapat free je tau, hasil i merembat sumtime ago hehehehe...Dapat 3 bag, hitam, my doter Agate dah amik, yg blue tu Emerald nye, so mine is red kaler lor...

Tapi i ada lagi satu bag dalam kete...lupa nak snap pic bag tu. Kain dia cam guni je pun hehehehe..tu i guna kalo grocery agak berat...bag yang kat atas tu utk yg lite2 nye...Tapi ada ketika tu, bila tertinggal kat rumah, guna gak le plastik bag provided by the shopping complex tu kan, slow & steady kita create a healthier lifestyle kan...My kids pun leh blajar to adapt to tis kind of lifestyle...

Untuk masa depan anak2 kita gak nie kan....

8 comments:

Diarihatiku1976 said...

iiishh betul ler... i pun kena simpan satu dalam keter kan.. senang kalo tiba-tiba nak shopping pada hari tak diberikan plastik...

a-as said...

me pun simpan satu dlm hb. Easy.
Kalau shoppin' on Sat skang plastic bag kena charge 20 sen satu.
ok lah jugak, kita adapt to this changes...slowly but surely :)

ratna said...

saya pun nampaknya kena simpan satu gak ni sbb asyik terpergi ke Jusco hari sabtu.. hari sabtu kan dia tak bg plastik bag..

momguess said...

i simpan paper beg ikea je dlm kete
senang
besar
tapi u punye warna merah tu cantik lah
xnak bagi i satu ker
hehehehhe

POSH76 said...

cantik2 kan bag tu....lagi glem bawak bag tu dari bawak beg plastik hehe

POSH76 said...

cantik2 kan bag tu....lagi glem bawak bag tu dari bawak beg plastik hehe

Dee said...

true sis..byk hypermarket buat on saturday only..tp carrefour market kt bangsar south hari2 no plastic bag..dorang bg kotak je..

GreenJade said...

hehehe bagus peringatan nih

penah memborong sakan ari sabtu tu ari..mase nk bayar tepok dahi bag lupe bawak..nk beli pon x sempat dah queque paaanjaangg gitu..so nk xnak beli le bag pestik kt kaunter tuh gak..ghosak kempen keh3