Thursday, June 3, 2010

... 4 serangkai ...

Uols see this senduk2 4 serangkai.... nie adalah senduk, sudip memasak fave. i tau...

Ni i pesan kat my sis yg gi holiday ke Kuching, Sarawak bebaru nie. I memang suka masak pakai sudip tu...nie adalah untuk stok simpanan i...now i dok guna set lama...kalo rosak leh ganti yg baru nie....Jangan tanya why i suka set nie, coz memang i tak tau why.... Tapi kalo hati dah suka, nak buek camno...

1st time i start pakai tis kind of senduk is about 4 years ago kot...masa i ke Kuching. I beli 3 set...1 set RM10 tapi masa tu consist of 3 jenis sudip/senduk je...nie i ask my sista brapa regenya...dia kata tak yah bayar, amik as souvenir .... so i tak tau leh how much is the price now...

Takde lah i guna branded sudip or senduk...Senduk kayu sempoi je i guna... tapi apa2 pun, food i masak biasa2 je hahahaha...kalo lah ada magik kan, masak pakai senduk2 nie, food terus jadik superb cam chef2 masak...walla... best kan hehehehe...

Uols camne, ada tak paberet utensil yg digunakan ?

12 comments:

Nur said...

aku suka jugak kalau masak
guna sudip dan senduk nih..

mcm sedap je lauk dan nasi tu kan

hehehehe

Dee said...

sudip kayu tu kan..kalo tanak nasi..gaul atau gembuq kata org utara..cantik je nasinya..kan sis?

momguess said...

i pon suka senduk sudip kayu nie
kalau kacau nasi tu cam wangi je bau nye
ehehhe

rATu kEBaYA said...

sis..saya pun suka.. awal tahun 2010 ada beli kat nilai.. tapi klu mak saya dia buat sendiri je.. mak saya kata sbb dia suka pakai senduk/sudip kayu ni sbb ada aroma yang istimewalah.. itu kata mak sayalah..

honeylanz said...

memlih senduk/sudip kayu jugak..aura nye lain dari steel utensil...

rasp said...

nur,
: a'ah i pun cam perasan cam sedap je kalo guna sudip/senduks nie :D

dee,
: a'ah tul tu sis...

momguess,
: ya betul...

aishah,
: e'eh sis...pandainya u mum buat sendiri....bestnya!

honey,
: *high five* kita geng!

SyaNa said...

sye guna yg biasa2 je kak
takde set2 bagai
jenis yg pemegang kayu

Mak Su said...

masa arwah mak idup dulu, kitorang pakai senduk kayu.. best... sangat comfy di tangan

kimmy said...

ada satu sudip kayu ni i guna khas utk masak sambal tumis i which is i beli right after married.mean dah 6 tahun guna. fikiran tahyul i, klu i guna sudip lain,sambal i tak menjadi..hahahaha :D

Cik Wanie said...

hurm,
nanti wanie nak g kuching,
nak g carik jugaklah,
hihihi..

apa yg penting,
ilove blue;)
*wink wink*

atty's said...

cantik ar sis set.tu..

mummysyafie said...

a'aa..yg ni leh dapat kat main bazaar tu. kalau nak lagi nx time leh nor tlg belikan.