Monday, May 24, 2010

... world map ...

Hari tu masa i gi ke Toys'r'us nye sale, i ada mention yang i belikan peta duniakan. So hari sabtu bebaru nie, baru lah i dapat menampalkannya kat dinding umah i... I don't need wallpaper iye utk dinding umah i...Macam2 punya poster dah lekat..ABC lah, 123 lah nie ditambah plak dengan World Map nie....
Neway, gumbira rasa hati bila tengok Sapphire pun interested...So far, dia dah leh tunjuk mana Malaysia, Canada, Australia, Alaska, Russia, South Afrika, Brazil .... slow and steady lah kan...takmo lah push dia..kan terus hilang minat lagi susah....

Sambil menyelam minum air, sambil refresh geography i, sambil berangan gi holiday kat negara2 tu hehehehehe...

13 comments:

atty's said...

kira terror sapphire leh tunjuk ..negeri2 tu sis..walupun slow and steady..

☆ lieya latif ☆ said...

pandai sapphire!!!

alangkah bestnye sis dpt travel n holiday kat negara2 tuh....bilelaa dpt gi kan....

rasp said...

atty,
: baru blajar ke tu sis...

lieya,
: i berangan je pegi...peginya lum laaa hehehehehe

rATu kEBaYA said...

oklah tu sis.. sikit2 lama2 jadi bukit.. klu terus boleh tau semua nanti mood dia down pulak

kimmy said...

sama lah dgn I, asal tgk world map je berangan nak gi holiday terus.hehehe..

POSH76 said...

bagus utk pembelajaran ni....pandai si kecik tu tngk peta yer hehe

Dee said...

sis..bagusnya..kalo kt umah i penuh stiker je..kalo letak world map ni mau koyak dikejekan dek budak2 tu..hahaha..

momguess said...

pandai lah sapphire
blh tunjuk negara2 tu semue
kalo i xde map
mampuih xtau negara tu semue kek mano
hahahah
china sebelah india kan???
hahahah

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

yang berangan je lebay sebenarnya.. kan sis kan.. hehehehe... bestnya kalau betl2 dapat p kan...

.s.o.f.i.a. said...

wah!!! a greeat way of teaching.... nak suh mama beli world map for my nephew gak la....

kak rasp, u've been tagged.

zie said...

wah pandainyer sapphire....Good for you rasp. I pun nak beli la world map nie kasik tampal kat dinding.

I pung akan beli aje all these posters tampal keliling rumah, biar anak belajar.

Good effort

GreenJade said...

pandai anak mak..gud girl..

wahh mmg cpt pick-up sapphire nih..cpt m'hafal gitu

psttt sis..wake up wake up!! udah ke mana2 dia verangan2 tuh yek..ahakz!

honeylanz said...

dari dulu sgt obses dgn world map..globe pun