Thursday, May 13, 2010

... rumah ...

Meh kita layan pics rumah-rumah yg pelik yg rasanya memang wujud laaaa....hebat2 & kreatip tul arkitek2 nie, i jumpa pics nie dalam mr. google...makacih iye kasi pinjam :D

Upside down house in Poland...Fening i tengok nie :D

Cube houses in Netherlands..cam nak terjatuh je kan....

Crooked house in Sopot, Poland... nie plak cam jelly hehehehe....
Fairy chimney's house....cam rumah semut gitu kan :D
Icing house in Spain...very sweet i loike.....
Last but not least, jeng jeng jeng, designed by an inspiring young architect......

~

~

~


~

Cushion mini house....arkitek Sapphire....Dia nie ada2 je tau! Habis rumahku!!! Tengok kegumbiraan dia....sesapa tak leh kacau 'rumah' nie sampai dia puas main...geraaammm je kan...Camne lah rumah ku nak nampak teratur, kemas gitu kan....


Wahai anakku....Dewasa nanti jadik arkitek buat rumah bungalow cantik2 untuk ibu tau ngehehehehe...

17 comments:

Sharinginfoz said...

pelik2 kan rumah ni...... thanks for sharing

Pendidikan VS Pengalaman Kerja

ratna said...

kreatif sungguh diaorang cipta rumah2 tu kan..termasuklah sapphire. hik hik..

atty's said...

wah ade bakat jadi arkitek nie sis..
tingat lak masa kecik dulu pun suka buat kusyen cenggini..

ct_nurmarlissaa said...

a'a sapphire...bina bugloo...utk auntyy skali yaaa

☆ lieya latif ☆ said...

cantik tapi pening pale tgk struktur binaan camtu.....

umah sapphire buat lagi cute...leh auntie join sekali heheeheh

momguess said...

i suka rumah yg arkitek Sapphire tu
hehehehhe

~ Lady ell ~ said...

icing house tu menggiurkan..:)

hihihi..same je ngan aryan..pastu kalo marah nnt babah dier kata biarlah..sbb dulu time die kecik2 tu pun mcm tu gak..siap buat kubu nak main combat2 katanya..:D

sisdee said...

hahahah cantik umah sapphire..gitu le klu ada anak..nsb my house paling minimize pnya sofa..tu pun sama jek :p

wah pening tgk gambar2 umah yg ada..tp yg icing tu i likeee..heheheh...

yg atas2 tu cam rumah antu pun ada :p

sWeEtDaRLinG said...

heheheh so cute... biarkan lah sis, mana tau 1 hari bebetul dia jadi arkitek... kalau tak jadi arkitek pun, ttp dia akan jadi surirumahtangga, ttp tak blh lari dengan kerja2 rumah...

practice makes perfect, hokeeeh... :)

kimmy said...

hahahaha..kalau i nak buat job wallpaper ni susah jgk nak pasang nih..:D

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

dlm byk2 rmh...
rumh sapphire lg cntek menarik...

e_ja said...

hehehe..i sukaaa umah sapphire tu sis..ermm dulu kan time i kecik2 mcm sapphire tu permainan membina rumah dari kusyen2 adalah permainan yg best sesgt..hahaha..mmg hbis berterabir satu rmah dibuatnya..

POSH76 said...

bakal arkitek dah besar tu...nanti leh buat bungalow utk mama yer...kreatifla dia sis...hehe

pelik2 umah tu tp paling suka rumah last tu kiut ajer

PerantauSepi1306 said...

creative cutie.. as always... :D

PerantauSepi1306 said...

creative cutie.. as always... :D

ikiqzana said...

kreatif2 la dorang ni sis.

sama gak mcm sapphire.. dh besar nnti jadi arkitek ye.

lily lotus said...

rumah sapphire paling unik ok...