Friday, May 21, 2010

... potong potong potong ...

Dolu i gini....
Semalam i dah gini ....
muahahahahaha sungguh 'naik lift' i nie kan :D Sebenornya i am sooooo gumbira sebab semalam dapat gak i gi POTONG POTONG POTONG rambut i laaaaa., nie bukan iklan berokband ya...so, bagaimana ghupa i now....cam jennifer aniston tu laaa, lagi mau tanya muahahaha...

Terasa ringan kepala i....nak syampoo pun senang. Talking bout syampoo, i tanya lah kat hairstylist tu "Liza, i byk kelemumur tak?" .... Tapi si Liza tu ckp tak lah, skit je... Eh! I terperanjat coz I rasa cam banyak, ever since i guna tudung. Sebabnya i every morning harus basuh rambut...kalo dak mesti i rasa cam ngantuk je, cam tak rasa fresh gitu... So kkdg tu, baru kering 80% dah sarung tudung nak gi opis...oh...i tak suka guna hairdryer...Tu yang i feeling cam mesti rambut i ada kelemumur tu....
So, sis Liza nie syorkan i this syampoo, RM20. Guna 2x seminggu. Ermmmmm nak try laaa...sebelum melarat masalah i nie....Dia ada gak treatment utk atasi masalah nie, tapi rege dia RM4++ for 3x treatment tapi dia tak syorkan kat i coz katanya 'masalah' i tak teruk...skit je...guna syampoo tu insyaAllah leh ok...
Antara RM20 ke RM4++ ...... of coz i opt for the RM20 .... let's hope syampoo nie ok....kalo ada positive results nanti i inform uols k.... So, now, rambut i guna jari pun boleh muahahahaha....

12 comments:

sisdee said...

ha tolong war2 kan sbb i pun ada masalah dandruff gak :(
kena shampoo 2 hari sekali...klu dak sure dtg benda2 putih tu :(

Dee said...

nak carilah..i pun ada masalah dandruff ni..dh buat ngan limau nipis pun sekejap je hilang..

Sharinginfoz said...

memang suka rambut pendek sennag kan nak jaga

Apasal Tak Nak Beli Brg Online

POSH76 said...

dandruff ni kalu boleh masa basuh rambut tu jgn guna kuku...guna hujung jari ajer...pastu kalu rambut basah jgn terus pakai tudung...limau nipis bagus for dandruff...suke dgn peseb jennifer anniston...rambut dia lawa...hehe

kalu pakai conditioner pakai hujung rambut ajer...

JMR said...

pmpuan kalo rmbut pendek, nmpk 5thn lg muda..kan?:-)

Diarihatiku1976 said...

betul ke berkesan.. i puna da masalah yg sama

lily lotus said...

ohh nanti share the result yer. looking for jugak ni

☆ lieya latif ☆ said...

woa!! sis dah chop2 hair...woa!! mesti cun nie.....lagi pun, rambut pendek ni rase ringan paler....takyah nak berkepit berikat bagai ....leiay pun baru jek potong rambut....ringan jek rase kepale heheeheh....

rasp said...

sisdee,
: ok...give me sometime k nak tgk ada improvement tak...

dee,
: i malas nak buat dgn limau nipis...kalo ok syampoo nie nanti i inform k...

sharinginfoz,
: i pun prefer rambut pendek...

posh,
: i've done all yg u ckp tu...tapi satu je yg jadik masalahnya... pepagi rambut tak sempat kering betul, i dah sarung tudung...sbb tu timbul masalah nie huhuhu

JMR,
: iye ke *ihiks* so now i look younger 5 years lah ek hehehehe

diarihatiku,
: ntah le sis, i baru purchase last nite..give me sometime then i will update ya...

lily,
: insyaAllah will do...

lieya,
: wah kita sropa ek, dah chop2 hair...tul tu lieya, mmg terasa ringan kepala..best kan...

Izan said...

i pun da lama nak gunting rambut. tp asyik tak sempat jer nak pi sebab kedai gunting rambut kat sini kul 6 da tutup. balik keje da kul 5.30 tak sempat. tunggu weekend nnt. =)

Shopaholic Mama said...

Sis, the full name of the shampoo in detail pls! the pic not so clear lah...

eLLy said...

i pun rase nak potong..tapi rasa
mcm nak simpan panjang ...
emm ku di dalam dilema..