Wednesday, May 19, 2010

... neverending story ...

Mode : Letih, Overwhelmed, Bored...

Today, sampai ofis super duper late! Jam yg hamat....See, all four lanes dipenuhi kete...ntah la knapa jam sampai gini...slalu tak pun gini. Dah le today i drive...lenguh kaki ahkak tau...

Tiba ofis kul 8.55 am. Aduh...kul 9, ada interview nak diconduct. Tak ke kelam kabut...Sib baik tak yah touch up apa2 pun, letak2 bag, minum air seteguk, terus ke meeting room for the interview. Ngam-ngam soi je timing, i masuk, minta update skit dari HR i on the benefits bagai, terus masuk 1st candidate .... fuh lega!

Dah settle interviewing, back to the ofis sebab kena settlekan last nite nye keje. Oh ya, last berkampung kat opis sampai kul 9 pm. Jap gi big boss nak masuk and nak signed all the letters & need all the documents. Then kul 2 dah start meeting plak...ntah kul brapa lah nak abis and ntah kul brapa la nak balik malam nie.

Tu baru crite opis work, lum lagi crite keje2 kat umah, layan kids, masak, laundry, mengemas bla bla bla......Uwwwaaaaaaaaaaa.... work is neverending story kan, nak buat hikayat 1001 malam tu boleh :D Kekadang tu rasa bosan gak with this hectic, tak menentunye schedule...cam nak cari keje baru je hehehehe...

Uols ada keje kosong tak? Jadik tea lady pun takpe tapi gaji i nak demand RM10k leh tak muahahahahahaaaa

Apa-apa pun, tetap bersyukur kepadaNya kerna memberiku kekuatan & kesihatan yang elok untuk menyempurnakan tanggungjawabku ini.....

15 comments:

ct_nurmarlissaa said...

ermm....sian nyerr....:-)sabarr yekkks

momguess said...

i pon nak jadik pembantu tea lady...
bagi gaji rm9,900 pon cukup
hahahhaa

☆ lieya latif ☆ said...

wanita ni hebat sis!!

mcm sis laaa....dah le keje, pastu balik umah uruskan houseworks ngan anak2 lagi....tak ke hebat tu.....

**sebab tu lieya kalo lik keje, siap2 uruskan umah, kul 9 dah tdo...penat sgt ar sis!!

rATu kEBaYA said...

sis.. sabarlah ye.. tapi bila jem mcm tu mmg tensionlah

ratna said...

kengkadang dlm satu hari tu mmg kita jadi kelam kabut dan saya selalu istiharkan hari tu ialah bad day.. hik hik..

~ Lady ell ~ said...

amin..

sabar sis..penat lelah tu pasti berbalas/brbaloi...:)

mhap la,pandai cakap je..padahal tk merasa pun mcm yg sis rasa..

lily lotus said...

i baca pun penat sis :P...i pun nak apply kalau ada gak!

zarin said...

kejer kat memana pun penat la sis :)
dulu masa kejer i slalu wish nak dok rumah sebab mesti tak penat tapi mak aih..ponat jugak :D

rasp said...

ct,
: masing leh bersabar sis hehehehe thx!

momguess,
: jom jom kita apply..kat mana ek :D

lieya,
: yes, women all over the world adalah hebat! Proud to be a woman!

* Sis, i kalo dpt tido kul 10 merupakan sesuatu yg ajaib...hehehehe

aisha,
: mmg mencik kalo jam kan...

ratna,
: a'ah kan sis...kkdg tu mmg we jez 'got up from the wrong side of the bed' je kan...

lily,
: jom kita pakat apply...

zarin,
: true sis...keje kat memana pun penat...regardless yg keje kat opis or yg keje kat rumah(SAHM)....

Dee said...

wah..bos baru is a workaholic nyer type eh..sabar ye sis..sambil2 tu carilah lain..

rasp said...

dee,
: yes dee, super workaholic!

Nur said...

salam ras
susahkan jadi mami + pembantu umah + isteri + tukang masak.. pengorbanan yang dahsyat le kata org,...

nasib aku tak keja. bila free aku ada jugak masa berblog dan PS3.. hehehe

eLLy said...

Arinie memang jam gila babasss punye.. esok tak tau la camne

Sharinginfoz said...

alamak tea lady RM10,000, setahun ok le bukan sebulan.. ok tak.....

Pelajar IPT Beli Kamera Duit PTPTN

ikiqzana said...

tension kan klu jem mcm ni...
x suker drive masa jem... huhuhu.