Friday, May 7, 2010

... menu ...

Ni i stori skit pasal menu i semalam...

Breakfast, jez makan biskut cicah milo...lupa nak snap pics. Tengahari plak i dah tak tau nak makan apa, last2 end up makan nie : kacang kuda rebus, 2 keping kek gula hangus *agaknya lah kot tu namanya* & buah mangga lemak ..... banyakkan hehehehe...

Masa balik opis tu, singgah jap kat GE Mall, terus ke MPH, beli something utk opis *next n3 k*. Disebabkan cam keletihan *alasan je tu*, malas i nak masak, nak tapau je lah. So otw balik pikir apa nak makan...teragak cam nak makan nasi lemak dan disebabkan lama sungguh w'ouls tak pekena nasi lemak marvellous tu, settle tu jadi menu utk dinner. Rasanya dah dekat setahun lebih kot tak pekena ini nasi....

See nie lah nasi lemak marvellous...jangan sangka kosong gitu je...lauk pauknya dibungkus asing...iyelah kang letak skali camne plak sapphire nak makan. I makan 2 bungkus iye...Nak tahu tak kenapa i makan sampai 2 bungkus....

Sebabnya, tengoklah....nasi dia banyak mana... I letak penutup botol susu Sapphire kat situ untuk dibuat perbandingan...hehehehehe. Besar lagi penutup botol susu tu kan...sib baik le nasi tu rege dia 70 sen je...kalo RM1, i rasa dan dan tu gak i bising *ihiks* Si Agate siap kira, 4 suapan dah settle sebungkus hahahahaha... Utk w'ouls, 4 dewasa & 1 child, i tapau 11 bungkus tau...

Kalo tak silap i sebelum tu, agak besar gak nasi dia...hurmmm...tu la kan...kekadang org berbiznes nie, kira nak untung je...bila dah nampak untung, kkdg tu, portion makanan dikecilkan...and ada gak tu, rasa makanan tu dah lari skit dari kebiasaan. I rasa rugi kalo dorang buat gitu...lelama customer pun mesti lari gak kan.....

Neway, syukurlah...semalam kenyang gak perut ni diisi dek 2 bungkus nasi lemak....

9 comments:

sisdee said...

adoiii cam terasa2 jek buah mangga tu...sodapnya...

sukeeee!!!!

☆ lieya latif ☆ said...

alamak...tgk kek gule hangus tu rase lapo...peberet tu....tgk plak mcm moist2 gitu....sedap tu sis!!

ye laa sis, ciputjek nasi tu yeak....penutup botol tu pun lagi besar hah heeheheh....kalo lieya plak 2 tak ckp...maoo 3 bungkus ngap2 tuh....betul tu, dah ade anak ni, kalo beli nasi lemak sure asing sambal hihihihi

maya amir said...

mcm berjanji lak kite, mkn biskut cicah milo jek pagi tadik & semalam..heheh

Dee said...

kecik tu sis..kalo dee silap2 3 bungkus..kahkahkah..

ratna said...

keciknya.. tak berkat org tu meniaga tau sbb bila org beli pastu org dok nyumpah2 sbb sikit sgt.

POSH76 said...

semalam bau pekene nasi lemak kat Ghulam me...makin kecik tp rege tak kecik2 gak huhu

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

bestnya gambar 1st yg maknan kat belakang tu... dah lama terliur nak makan... mempelam..

Si Pemburu Bintang said...

kak rasp: laksa teluk kechai hanya ada jual di dua kedai saja di kedah.Dua dua di kuala kedah. Zakaria dan din. Cukup famous di kedah. Kalu nak p langkawi ikut jeti kuala kedah, singgahlah. Bila order, jangan lupa minta sambal lebih..

ikiqzana said...

sama la gan i sis suker makan nasi lemak yg rm1 tu.. sikit tapi sedap.