Monday, May 24, 2010

... kemaruk ...

Salam ceria di pagi isnin. Takmo blues2 di pagi isnin nie. Minggu nie best, 4 hari keje je then cuti wesak. Then kalo ada yang amik cuti extra, lagi lah best :) Tu yang ceria tu, pikir pasal cuti je hehehehe Kena bagi semangat kat diri sendiri kannnnn....

Meh kita stori pasal kids dengan bedak. Memang tak dapat dipisahkan. Naper ek, kemaruk tul budak2 nie dengan bedak. Apa lah yang best sangat kan main bedak nie? Sapphire nie dah banyak kali dah main bedak tapi malas plak i nak snap...nie pics disnap oleh emerald rasanya.
I tengok nie nak tergelak plak. Cam dah org tua si sapphire nie kan. Dilumurnya bedak kat kepala tu dah nampak cam beruban.

Agak-agak uols lah kan, naper kids suka main bedak?

9 comments:

sWeEtDaRLinG said...

hahahaha... i also dunno laa sis y kids suka main bedak... tang ika, chance dia main bedak bila si zulfan nak orang belai belakang badan dia ngan bedak.. time tu laa i suh ika sapukan sambil gosok2.. suka betul dia

sisdee said...

hahahah mybe sbb bau dia dan bes kot main gomol2 ngan bedak...mmg satu hari tu terkejut gile sbb bedak dorg buat cam tepung konon2 tgh masak...abis semua katil n cadar...yg geram..syahmi punnn yg darjah 1 ikut skali ngan adik dia yg 3 tahun...bila tanya sape buat...masing2 kata mereka le kan...sabo jek :(

tp tak pelah dorg bermain tuk otak dorg gak cuma risau gak sbb bedak tu licin kan :(

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh...sgt comey...budak2 mmg suke main bedak sis....abis laa stok bedak heheeheheh.....

ct_nurmarlissaa said...

huhuhuhu..nomeii nyerr..tak sabar nak balik kg nieee....windurr arr kat my princesss..bila nengok..ur little misses

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

mayb sebab bau dye besh kot...
pastu warna dye putih n lembut je bile di sentuh.. agak je la.. hehehehe

GreenJade said...

hehehe somel 'opah sapphire'..tgelak2 auntie tgk tau whahaha

sy pon peliks nape bdk2 suke main bedak..nk main losyen geli2 licin2 tu gamaknye cari bedak gak belasah abes-abesan..ehehehe

ratna said...

laila pun suka main bedak sis.. kdg2 kena sorok.. kalau tidak abis muka jadi opera cina. tak tau la kan sbb apa diaorang ni suka sgt main bedak tu..

mrsharis said...

Betul la sis..nuha & hannan kalau bergabung,boleh habis sebotol besar bedak diorg tabur kt atas lantai. Lagi best kalau si abg baik hati tempekkan bedak kt muka adik dia..

miss nina said...

my sis yg kecik pun suka bedak
agaknya diorg suka bau bedak kot