Tuesday, May 11, 2010

... kedai daiso ...

Aritu yang i pegi Curve tu kan...ekceli nie salah satu kedai yg w'ouls suka terjah kedai Daiso, japan nie...mcm2 ada kat situ and semuanya rege RM5. Tapi kena tengok gak barang2 dia...ada kalanya rasa cam mahal and ada kalanya rasa cam murah.

Bila rasa cam murah tu yang bahya... Amik, angkut, rembat...bila bayar amik ko....total cam tak ku sangka end up banyak tu...hehehehe....
Nie lah antara barang yang dirembat...Yang patch kat kaki tu, i lum try....ni untuk rasa refreshkan kaki for the next day :D Yang ribbons tu, stock untuk i & emerald. Both of us kan suka arts & craft...so leh guna utk buat kad or perhaps utk scrapbooking gitu. Yang pen bulu2 tu si emerald nak bagi hadiah for one of her friend and yang lagi satu tu game utk seisi keluarga....

Syiok gak layan benda tu....try asingkan the small balls yang orange dlm tiub A & yg blue dalam tiub B gitu....kelakar & best hehehehe...

Uols suka tak gi kedai camnie....i suka tapi like i say, tak leh gi slalu...bahya utk poketku hehehehe...

21 comments:

a-as said...

I pun suka banget pergi daisho ni, selalu pi yg kat IOI mall.
Memang sis bahaya masuk kedai ni..main ambik2 tengok time nak bayar terkejut..hhaha

kojah said...

xpenah g lagik...huhu

atty's said...

akak..palin suka kedai gini ..sampai kering poket mama dia..hehehhee

Kancilbiru said...

betul..ada ja benda nak dibeli kalau termasuk...

sisdee said...

hahah suke...tapi slalu rabak poket kat situ jek :p

ct_nurmarlissaa said...

bestt3...i suka beli barang tukk membaking..such as loyang2 aluminium...shape..n memacamm laaa..

honeylanz said...

suka jugak..tp laju aja poket nipis nnt :D

☆ lieya latif ☆ said...

kat IOI mall puchong ade gak satu sis...suek gak masuk cuci mate....betul tu sis, kdg2 dok syok amik2...totap sume....gulp..telan air liur heheheheh....

SyaNa said...

mcm best jek games ball tu sis
bleh ralit tu

ratna said...

ya allah sis.. tau tak ada sorang blogger tu beria benar dia suruh saya pegi kedai daiso ni. sekali tgk sis update pasal kedai ni..

momguess said...

i pon suko kedai 5 henget ni
kedai 2 henget lagi i suko
kalo ader kedai 2 henget tapi boleh dpt disc 50% lagi lagi lagi
i suko!!!

Nor Aishah said...

kak patch kaki tu saya suka pakai.. kaki memang relaks je..

Sharinginfoz said...

thanks for sharing, tak pernah tengok kedai macam ni....

Tak Ada ATM: Nak Kuar Duit???

pondokmerah said...

murahkan

rasp said...

a-as,
: ooooo kat IOI Mall pun ada ek...

kojah,
: gi lah...macam2 ada :)

atty,
: akak suka, mama dia tak brapa suka ek hahahahaha

nizaa,
: tu lah kan...

sisdee,
: a'ah lah sis..i pun slalu rabak poket hehehehe

ct,
: mesti pandai baking nie...

honeylanz,
: tu lah kan sis...isk isk isk..

lieya,
: bila nak bayar, baru leh cam insaf jap hehehehe..

syana,
: a'ah mmg ralik...lupa jap stress2 tu bagai...

ratna,
: oh iye ke...hehehehe...

momguess,
: kalo u jumpa kedai RM2 then ada diskaun 50%, bagitau kat i tau hahaha

aishah,
: oh iye ke....tak sabar nak try nie...

sharinginfoz,
: dia cam kedai RM2 tu...tapi nie RM5..macam2 ada dlm tu...

pondokmerah,
: mmg murah tapi bila sum up...opppssss...

Pipi Muncet said...

sy suka beli mascara kat sini.hee

lily lotus said...

memang berbaloi. tp like u said..bahaya

rasp said...

pipi muncet,
: oooo iye ke...leh try test cuba next time leee

lily,
: risky shopping gitu hehehehe

POSH76 said...

I pun suka gi sini...sbb RM5 tu kene pandai2 pilih ada yg worth & not....kdg2 cam tak caya tul ker RM5 hehe

mummysyafie said...

oernah gi kat IOI mall..sonok tengok barang murah²..

GreenJade said...

hehehe ikut layan rambang mata mmg sume nk rembat..time bayor yr slalu tekujat beruk ehehehe