Wednesday, May 12, 2010

... grrrrrrr plak ....

Tadi n3 sejuk kan...nie crite panazzzzzzz plak :D

Apa yang panas? Hati i panas.....don't make me angry, you won't like me when i'm angry grrrrrrrrr..eeeee takut plak tengok muka hulk nie, muka i lawa skit laaa dari hulk tu hehehehe.
Meh i stori sesambil melepaskan geram i. Sebenornya, esok adalah besday big boss i. Today plak ada meeting all the directors, so adalah cik mek nie sorang nak belikan kek utk 'celebrate' pre-birthday for my big boss with all the directors. Ok, lah..i cakap no hal lah kan...up to dorang lah kan nak buat bila....ni crite dua tiga hari sudah...

Tetiba today, tadi nie to be exact. Salah sorang exec dari unit cik mek tu, datang bawa kotak kek...masuk opis i nie and "Kak, nie kek dia ya kak...nanti akak bawa masuk lah masa break tu, then akak soh le tea lady tu prepare plates bla bla bla..." HELLLLOOOO.... apa kes masuk i plak...korang yang beriya2 nak celebrate, apa kes dok bagi instruction kat i nie!!!!


Aduh, make my blood go upstairs laaaa... "Assalamua'laikum fren, apsal plak i yg nak bawa masuk kek tu...Selama i keje kat sini serving the big boss, dulu sampai skarang bersilih ganti boss, i lum pernah bawa masuk kek for their birthdays and i don't intend to start today! Lagipun, uols nye program, uols nye arrangement, sila settlekan sampai habis. Jangan plak last minit gini, simply nak tarik i jez to bring in the kek! I've got to settle banyak keje2 nie, uols nak tolong buat kan ke??????"

Tu je kejadian dia. Kecik je kes nie tapi i guess this is the last strand kot yg membuat i jadik 'hulk'. Dah beberapa kali dah, cik mek nie depan big boss i, semua 'permintaan' big boss i dia leh 'mengoffer' diri nak buat, tapi end up org lain yg settlekan keje dia termasuk i, tapi dia dpt nama...sblum nie, i berdiam but today i bersuara...ok lah kot kan, dah puas bersabar....

I bukannya nak berkira keje but i tak suka cara dorang buat. Kita kena la proffesional, ada adap bekerja. Jangan nak hentam kromo je..... Kalo betul gaya dorang tu, i don't mind pun nak bawa masuk kek tu tapi disebabkan dorang nie, dah beberapa kali, i kena cover dorang dari big boss i, about time i nak 'hangen'.

Enuf is enuf k! I can be very nice but i have my stand too. Don't step on my head! Don't step over my limits! Kan tak pasal2 i dah panas....jap nak gi cari ABC lah, nak cool off brrrrrrrrrr :D


* makacih en google bagi pinjam pics

13 comments:

sisdee said...

wah...stress jap baca ur entry nie :(

bukan pe cam pnah kulalui kes begini..huhuhuhu...

apapun relax ek..g buat air dulu ke apa ke..kasi down the blood pressure okay hahahhah

Diarihatiku1976 said...

biasalah tu.... bos kan.....

Shopaholic Mama said...

lepaskan yr tension sis, jgn simpan!

apapun nanti cool down k! jarang betul nampak you marah2...

~Eila @ Along~ said...

sis,
congratz sbb tidak biar diri dibuli org..

eila pun tak suke tau org lain beriya2 nak buat.. tp die tolak bakul suh org lain buat.. pastu die dpt nama..
haiyak... ini bukan kes mengipas bos.. ni dah air-cond ni..hehe

ok sis.. eila pun nak cr air lemon jap ahh hehe

☆ lieya latif ☆ said...

fuh....panas ni sis...bagus tu sis buat camtu...baru dieorg tau, jgn senang2 nak menyusahkan org....

calm down yeak sis....senyum sikit!!~~

Sharinginfoz said...

macam2 kan sure tension ikut suka hati dia aha,,,

e_ja said...

betul sis..ada kalanya kita kena bersuara gak sis..sbb kdg2 bila kita ni diam je org akan ambik kesempatan utk gunakan kita..tindakan yg tepat u dh buat tu sis..;-)

rasp said...

sisdee,
: lepas je kuar n3 dah cool dah hehehehe...

diarihatiku,
: ermmm takde lah boss besar mana pun....

SHM,
: tu laaa, i jarang2 luahkan kat sini...tapi rasa cam tak terlepas tadi geram i...after tekan je butang 'publish' leh plak rasa lega hurmmmm....

eila,
: air-cond paling kuat nie...

lieya,
: i tak slalu buat gini...tapi tak leh biorkan je...kang lemak...
dah cool dah babeh :D

sharinginfoz,
: a'ah...last2 dia yg tension dgn i hahahaha...

eja,
: i jarang tinggi sora/marah kat opis nie...so when volume i naik 1 notch pun, dorang dah suspen hehehehe...

ratna said...

org jenis tu kan..dia nak dpt nama dulu..lepas tu org lain yg buat keje dia..

~ Lady ell ~ said...

mmg betullah kesabran ada limit.derang nak tunjuk pandailh tu.

sWeEtDaRLinG said...

hehehe, dah lali dah kena ngan that type of person... but i agree with u, kita kena lepas jer depan depa ni, kalau tak mmg depa pijak kepala

POSH76 said...

sound direct jer sis.....i kat sini pun camni..kalu kita diam depa akan take advantage....baik2 pun biar bertempat..

ikiqzana said...

dorang ni jenis pentingkn diri sendiri jer.. sis.