Monday, May 31, 2010

... destinasiku ...

Salam di pagi isnin my fwenzzz... Pekabor uols? Sihat? Ada ke yang masih bercoti2. Bestkan bila dapat a long wiken...

I plak, lain yang diplan, lain yg jadik...tu lah kan, kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan.... But it all ends up wonderful...Ke mana destinasi w'ouls? We end up holidaying in Kelantan. Memang best. Bertolak kul 4 am pagi Khamis tu, subuh di Raub then dalam kul sebelas gitu, stop makan kat sini....
Food was delicious...Tapi no pics taken sbb time tu cam kebulur....iyelah dari kul 3 am i bangun tu sampai kul 11 lebih tak breakfast bagai kan....Dapat je food, terus ngapppppppp....

Then we proceeded ke KB, sampai dalam kul 1 tengahari. Kali nie w'ouls tak dok hotel. Nak cuba stay style homestay plak. Pegi 2 families so lebih berbaloi dok kat homestay nie.
Rumahnye leh dikatakan terletak dalam area bandar. Senang w'ouls nak ke bandar. Memang selesa. Rumah nie ada 2 bilik tidor, both bilik ada aircond and a very spacious ruang tamu. Then ada extra bantal & toto, so senang nak tidor bergelempangan kat living pun boleh. Nak masak pun boleh...tapi tak leh masak ikan masin tau, see siap ada notis tu hehehehehe .... tak tau le sebab apa, mungkin takut umah tu berbau kot. Besides tat memang bestlah. Oh....rumah tu agak panas laaa & KB pun memang panas...tak hujan2 pun masa uols ada kat sana.... W'ous siap plan dah, next time kalo nak gi ramai2 skali lagi, w'ouls akan opt for this place. Price reasonable RM180 per nite...cuti skolah tak tanya le plak mahal ke idok...kot2 ikut peak season cam hotel kan. Tuan punya rumah nie, En. Amran tu, ada lagi 4 buah rumah homestay nie lagik tapi katanya yang tu jauh skit dari bandar.... and dia leh advise kan w'ouls kalo cuti skolah, tak yah le datang KB...buat pening kepala je dengan jam hehehehehehe....

Nanti me stori lagi pasal trip nie k....Gambar tak amik banyak sangat pun sebab bila reramai nie, kena extra alert skit...karang ada yang hilang ke, tertinggal ke naya plak kan.... Tapi le share skit2 pics tu...

K lah...kena amik mood keje jap, mood holiday kena stop jap hehehehehe...till then .... slamat bekerja....

14 comments:

zarin said...

owh anda ke kb ye?panas ye?i pun dah lama tak balik kb :)

zarin said...

owh anda ke kb ye?panas ye?i pun dah lama tak balik kb :)

☆ lieya latif ☆ said...

wah bestnye sis.....salah satu tempat yg nak sangat pegi.....tapi lieya kalo gi, kene bawa mak laa sebab die yg beriya nak sopink kat sini heehehheh...

selesa gak sis homestay tu...

cepat2 sis cite tempat mane sis terjah....mesti byk sopink kopok ngan kain batik nie kan....

honeylanz said...

best kan bila dpt long wiken mcm ni... Has pun mood holiday kn tinggalkan kejap..mmg byk pic nk upload..heheheh

Sharinginfoz said...

bestnya pi jalan2

rATu kEBaYA said...

bestnya holiday ke KB.. homestay dia pun nampak memuaskan ye..

POSH76 said...

tingin gak nak gi....soping murah2kan...hehe

Nanti citer lagi yer...hehehe

atty's said...

NAK AMIK NO TEL ..MANA TAU NAK KE SANA NANTI .TQ SIS ..
SOPINK PE TU..kt sana..

GreenJade said...

vahh sane mmg best makan tanpa was2 ..sume halal belaka.

ai suke nasik kerabu kelate..mables yu

rasp said...

zarin,
: a'ah lah sis, panas...tapi best!

lieya,
: kalo lieya pegi, u pun mesti rambang mata nak shopping ooooo....

has,
: a'ah...mmg best long wiken...ur holiday looks like lomantika d'amour gitu...

sharinginfoz,
: jenjalan mmg best...

aishah,
: homestay dia mmg memuaskan...

posh,
: mmg murah sis...kalo pandai tawar pasti dpt lagi murah..

atty,
: dipersilakan amik sis....i tak sopping banyak pun...lite2 je...

greenjade,
: a'ah, food heavan gitu :D

POSH76 said...

bess2 buleh jadi reference in case nak gi kelate...food pun sedap jer tngk hehe

ikiqzana said...

bnyk shopping ker sis..? mmg bebaloi bermlm kt homestay tukan.

i weekend aritu g PD jerr..:)

mummysyafie said...

sis..dah lama tak sampai sana. last pergi kalau tak silap 2 tahun lepas..

eLLy said...

C/out time kul 10.. ish ish awal dari hotel ;p