Thursday, May 6, 2010

...dah dewasa ...

Rasa begitu bertuah skali having such wonderful children...pepagi dah nak start drama hehehehe. Bukan apa, my son, Aqua, bebaru nie beli handphone. Beli handphone pun nak bangga ke???? Apa kes kan. Uishhh, i vangga oooo coz duit dari mana? Bukan dari i iye, duit simpanannya hasil menang chess.

Bila dia menang chess, some of the money dah ditabungkan (bank le) tapi some of it, dia nak pegang sebab dia nak beli itu ini. I tak kisah sangat coz memang tu duit dia pun. Hasil titik peluh dia dok pikir strategi nak menang chess kan :D

Teringat masa mula2 dulu dia start main chess, dari dia Standard 4 dia dah start berjinak2 dengan chess. Asah punya asah, praktis punya praktis, and for the past 4 years dia dah start ada ranking and dah start masuk income lah coz ada ketika bila menang hadiahnya adalah cash...1st time dia menang, dia belanja us satu family breakfast :D, 2nd time dinner, 3rd time dia bought me a sweet and simple ring, 4th belikan adik2nya toys then yang lelain tu, beli buku/bahan utk skolah, beli baju dll. Tapi yg portion disimpan dlm bank tetap ada iye....

And this is his new hp. Walopun bukan blackberry mau pun strawberry
*ihiks* tapi i rasa bangga dia beli dengan hasil titik peluh dia, dah pandai berdikari.



Dia tak bagi i contribute a single cent pun. Katanya, "ibu, apa yg along leh beli sendiri, biarlah along beli. Dah cukup ibu tanggung along. InsyaAllah one day, my turn pulak yang akan tanggung ibu & adik2 100% taaapiiii skali skala tu, ok gak ibu belikan along apa2 kan hahahahaha" ayat last tu yang tak tahan tu hehehehe and tetiba terasa anak teruna ku dah dewasa..............

18 comments:

atty's said...

ade tanggungjawab aqua nie ..mcm calon menantu je nie..ekekekee.

ct_nurmarlissaa said...

ahakkk....So SwEEt..si Aqua nihh...calon menantu...yg baikk..

POSH76 said...

pandai sis didik dia....anak2 mmg patut didik rasa tanggungjawab & berdikari...respekla dekat aqua ni hehe

Nor Aishah said...

bagus aqua dah pandai berdikari yg kak... dan dah mula tunjuk tanggungjawab dia pada keluarga.. bagus betul...

Dee said...

wow..a very responsible son..bagus sis..dia tau tanggungjawab dia..u must be proud of him..

ratna said...

touching pulak sis rasp. bagus aqua. sejuk perut sis rasp ngandungkan dia. touching bila sis rasp citer yg dia belikan toys utk adik2 dia dan jugak simple ring for you. kalau saya jadi sis rasp dah lama melalak nangis touching tu..

lily lotus said...

oh! i nak isi borang calon menantu boleh :D

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Alhamdulillah... Terharu dengar bila Aqua cakap cenggitu... Anyway, Happy Mothers Day ye... ::.

rasp said...

atty,
: ooopppsss macam terpromot lah plak kan hahahahahaha

ct,
: *ihiks* moga2 tu sampai ke tua le pe'el gini kan sis :D

posh,
: at least now i rasa, syukur alhamdulillah, nampak lah gak kesan 'training' i tu hehehehe

aishah,
: akak doa sampai tua lah dia kekalkan sifat gini...

dee,
: i am proud of him and my other kids...

ratna,
: masa dia blanja breakfast pun i dah bergenang airmata...bila dpt ring, berjurai je airmata i tau hehehehe DRAMA QUEEN kan...

lily,
: ehem ehem...utk "future@coming soon@in the making doter" u ek hehehehehe

rasp said...

mrs mondoks,
: hehehehe thx sis :D

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

alhamdulillah.. dah ada tanggung jawab dye sis...

bestnya anak dah besar, wlpun kita masih muda.. kan sis??

zarin said...

bagusnya aqua :D

sWeEtDaRLinG said...

wahhh dah keluar ciri2 lelaki sejati gitewww....

mummysyafie said...

sis, terharu nya. part dier nak tanggung u tu wat i tersentuh.

hopefully one day anak nor pun leh cakap macam tu..hihihih..

Mrs.Sheikh said...

hahaha... ayat dia tak bleh blahh ekk kak.. kekekeekekkeke..
tp syok oo beli sesuatu guna duit sendiri. maksud time blaja2 tu la.. rasa semacam aje kan...

Si Pemburu Bintang said...

mmm dia terus berjaya dalam hidup

Sharinginfoz said...

baguslah ajar menggunakan duit sendiri untuk beli something, baru tahu bukannya senang nak dapatkan duit kan...

Bayar Pinjaman Guna Kad ATM

rasp said...

myra,
: tu la sis, i bersyukur sesgt...muda kah i????? hehehehe

zarin,
: syukur lah sis...

afkar'z,
: leh nyanyi lagu anuar zain tak hahahaha

mummysyafie,
: insyaAllah nor, i pasti ur kids pun gitu gak dah dewasa nanti...

mrs sheikh,
: tu lah kan...sempat lagik tu...mmg terasa kepuasan kan sis bila time blajar leh beli barang sendiri...

si pemburu,
: moga-moga lah tu...

sharinginfo,
: betul tu...biar dorang tau skit susah senang kita nie hehehehe