Monday, May 17, 2010

... 'bilik ais' ...

Lepas berpeluh2 shopping kat gudang Toy'R'us tu kan...mulalah memasing dok bagi idea tempat2 untuk membasahkan tekak, ada yang teragak nak pekena 3 layer tea lah, cendol lah, ABC lah....

Tiba-tiba toooinnnnggg me teringat and terus ajak ke 'bilik ais' :D
ICEROOM laa...nie teringat penangan dari JJCM Serina tu plus sis Momguess nye info lokasi kedai nie dan sis Syana nye stori .... dapat gak pi at last....tu model tak berbayar. Dia punya lah dok potpetpotpet kat situ, sampai the waiters kat situ senyum je tengok dia...dah lah tak tau dok diam...

Tapikan once 'food' sampai terus dia melekat kat krusi tu dendiam. I shared the food with her....Ni je yg i snap...

Durian pancake ~ rege satu nie dalam RM4 ~ yg super duper delicious....isi dlm kulit hijau tu adalah isi durian semata2 plus ice cream...mmg rasa nak tambah je tapi tak leh le sbb lepas tu i ada order ....

nama lupa lah plak...tapi bunyi lebih kurang ada nama2 nuts icecream .. perisa kacang gitu lah..then ada plak bola2 jeli hitam tu, sungguh nyama..... Tapi bagi i, makan satu nie, kena share berdua...kalo nak abis satu cam banyak gak aaa....yang nie plak rege dia dalam RM8 gitu...

Oh, i pegi kat Taman Shamelin Perkasa...dia ada branch kat Lot 10 & Nilai...musim2 cocer panas nie mmg best tul layan desert gini kan......

21 comments:

sisdee said...

alamak...syokknyaaa....jeles tul huhuhuhuhuhu....

I pun klu makan ABC pun sure kena makan 2 org heheheh..tak leh perabis sorg :)

Sharinginfoz said...

sedapnya musim panas pekena benda alah ni kan

miss nina said...

wah..sejuknya mata menadang kedai ni
~salam singgah ye

atty's said...

mak aii..sis..menyelerakan sungguh lom penah lagi rasa durian pancake

Dee said...

i ada nmpk tau sis restoran ni kt shamelin..wei...bestnya..nti nk pegilah..dulu restoran ni red island coffee..wajib terjah..

☆ lieya latif ☆ said...

lieya penah tenampak kat nilai sis...pastu kat jalan2 cari makan pun penah masuk...mmg meleleh tgk aiskrim die...panas2 ni mmg sedap pekena!

SyaNa said...

sis sedap kan durian pancake tu
mmg mcm makan durian btol kan
nnt sye nk try yg eskem nut ni la
mcm sedap jek

mia said...

sedap nye ice-cream!! =) tp saya x makan durian, rugi kan.. bukan minah salleh sesat tp x tahan dgn bau durian yang kuat tu..

rasp said...

sisdee,
: oooo kita sropa...mmg susah nak perabih kan sis...

sharinginfoz,
: memang sodap tapi tak leh bebyk takut mengundang batuk je...

miss nina,
: bukan takat sejuk mata memandang, sejuk lagik tekak yg merasa...

atty's,
: try laaa...cam tak cukup satu tau...

dee,
: terjah jgn tak terjah...

lieya,
: mmg sesuai timing cocer panas nie...try la sis...

syana,
: mmg sedap durian pancake dia...kalo tak pikir panjang, mau order 2, 3 dah hehehehe

mia,
: eh eh u cam my uncle laaa...pun bukan mat salleh gak tapi tak leh tahan dgn bau durian hehehehe

rATu kEBaYA said...

nikmatnya yang kedua ni.. erm.. terliur dibuatnya..

nuraarin-life said...

Sbb JJCM la masa pergi nilai, cuba juga cari iceroom tapi tak jumpa, sedih.. kalaulah entry ni keluar awal skit...

takpe, dah tahu..nak pergi juga nanti

lily lotus said...

huhu..mmg syok layan time cuaca gini. datang tghari..mlm baru keluar dari situ..hihi

nasazfrog... said...

tu la tgk jugak jln2 cari mkn aritu, kat nilai kan,, nanti la blk seremban leh la pergi.,

Mrs.Sheikh said...

nak kene pi ni.. sangat sedapp laaa

eLLy said...

emmm yummyyy ... Taman Shamelin perkasa hereeee iim commminggggg

GreenJade said...

ferghhh mmg heaven layan time2 cocer fanas2 nih sis

kau menggoda diri ku ini la sis uhhhh

rasp said...

aisya,
: mmg nyaman je sis ice cream tu :)

nuraarin,
: pegi jgn tak pegi tau...

lily,
: berkampung kat situ ek sis hehehehe

nasaz,
: a'ah kat nilai pun ada gak sis..

mrs sheikh,
: mmg sedap nak nak cocer panas nie kan...

elly,
: terjah sis, rugi tak terjah...

greenjade,
: sudah tergoda ke hehehehe

POSH76 said...

bnyk review kata bess...tk pernah gi....shedapnyer nak2 time panas ni hehe

ct_nurmarlissaa said...

ermmm..teringinn laa sudah...weekend niee gi terjah ahhh...

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

uiks..mcm sedap je gitu sis...

PerantauSepi1306 said...

ouchhh me diet gone la kalo camnie.. ekekeke