Thursday, May 20, 2010

... barang antik disayangi ...

I nie rabun jauh, both mata i, power dia 150 gitu and ada astigmatism. Yearly, memang i gi check mata and for the past 8 years, power i maintain gitu. Takde naik & takdenya kurang. So, kiranya memang lah i pakai specs. Tapi bila baca or makan or even kat opis, i mesti buka...why, ntah le kan. Contact lens? ada guna, skali skala bila kerajinan or certain occasion or function...

Ni spec baru i...baru-baru pun dah almost 2 years...Tapi jarang2 sangat i pakai...ntah la kenapa. Power semua ok. Frame lebih kurang cam lama gak, cuma kat tangkai dia agak tebal skit. Bila i pakai, dua2 nampak serupa je pun. Tapi ntah le why i jarang sangat pakai specs yang nie...

Tapi nie lah spec peneman hidup i for the past 6 years kot...
Hahahahaha azab kan. Tengok tu, dah senget2 dah pun but bila pakai ok je pun kan. Tiap2 hari, specs nie lah yang i taram pakai. Bila laa i nak tukar 100% guna specs yg kat atas tu. Specs antik tu, tapi barang antik nie, lagi disayangikan hehehehehe Walopun antik spec i nie, ia tetap menjadi pojaan hatiku muahahahahaha....

Uols pun mesti ada 'sesuatu' yang disayangi yg kerap kali dilenjan...T-shirt ke, tudung ke, baju kelawar ke kan....mesti adakan...apa dia??? Stori laa.....

12 comments:

Mrs.Sheikh said...

haha.. kak, saya pun ada satu spek yg dah tetap herot tp masih sedap dipakai kat rumah. sebab kalo kat opis pakai semacam aje.

cam org lain ada je benda jadi harta bernilai tp ..sy spek la..huhuhu.. teman tidur jugakkk kekadang :D

~~ciklinn~~ said...

mmg sis..hok lama tu yg selesa kan... alahaii toemiinyer akak.... nampak muda sgt2....

Dee said...

ada2..mine was shirt yg grey tu..kalo u tgk kt blog..i byk amik gambar pakai baju tu..sbb baju xyah gosok..hahaha...

sis..astigmatism tu leh diperbaiki..go optimax..cewah..promote nih..

lily lotus said...

hihi..betul2 ada..sampai dah boleh masuk tong sampah pun still nak guna. i ada byk brg antik camtu

rATu kEBaYA said...

samalah kita sis.. spec yg lama gak yang sedap dipakai.. walaupun dah ada yang baru

ratna said...

amat berjasa spek tu kan sis..

nuraarin-life said...

comel sis rasp pakai spek... barang yang paling aarin sayang adalah bantal busuk, hehehe

eLLy said...

My barang antik harussla specs gak.. dah 9tahun pakai. Sejak kawin terus rabun.. tu la kawen dng org rabun soo berjankit kat ai pulak .. nghe nghe nghe

rasp said...

mrs. sheikh,
: wah, kiranya u leh join i laaa...geng spek herot hehehehehe..

ciklin,
: a'ah kan hok lama gak yg selesa...*blush* malu i u...

dee,
: hahahaha dee, ekceli i ada terprasan tapi i ingat kebetulan je bila u snap pics u, u tengah pakai shirt tu hahahahaha...
a'ah mmg leh treat pun sis, tapi ongkosnya bahhhh :D

lily,
: kan sis kan....

aishah,
: tu la pasai...sayang sgt2 yg lama tu..

ratna,
: ooooo teramat sgt byk jasanya :D

nuraarin,
: oooo pencinta bantal busuk ek hehehehe

elly,
: hahahahah leh jangkit ek...why laaa i tak jangkit 20/20 vision my SH nie ermmmm..

jane said...

hahhhahahhah tingat lak spec kita

dah 8 kali tukar
sbb kte mmg ganas dowh pakai spek

>.<

~ Lady ell ~ said...

tk dpt dikenalpasti apa brg antik kesukaan..tak de kot..:)

u nmpk mcm prof arr sis..

Sharinginfoz said...

memang le kan spec ni macam teman setia kepada sesetengah org kan