Monday, May 10, 2010

... 1Superkids Family Day ....

Tengah2 malam buta hari sabtu "tet tet tet" bunyi sms...tengok2 dapat sms dari Aqua wishing me hepi mothers' day... Terharu la plak then tetiba rasa kesian bila terbayangkan dia kat asrama huhuhuhu.. Me very the drama queen okkkk :)

Neway, hari ahad pagi settlekan 'kerjarumah' skit...ibu2 pun tetap ada homework ya, bukan anak2 je...lepas tu w'ouls bersiap nak kuar....I dah siap nak kuar...tup tup tup, dapat nie...alahai anak2ku.
So sweet....sempena mothers day...ada handmade kad tapi lupa plak nak snap pics kad tu..Ibu love the card, tudung & 'butterfly' brooch....tenkiu sweeties...love u soooooo much...

Dah settle hug2, kisses2, off we go. Memula pegi ke Hasbro nye warehouse sale. Ternampak iklan tu pagi nak tu gak...tapi sungguh dukacita. Toys leh katakan 99% untuk boys. Satu dua benda je untuk gegirl and takat lego & stuff doll yang Sapphire dah ada. So tak le rembat apa2 pun & sib baik Sapphire pun ok.

Lepas tu, terus w'ouls proceed ke Wisma Bling Lustre untuk memeriahkan 1Superkids Family Day. Sampai sana lewat skit. Leh gak bagi moral support kezen i nye booth.. Dia buka booth 'face makeup' tu ~ tengoklah muka dia yg cam spiderman tu ~, ada sand art, baju kids skit, jual body sticker skit...ala kecil2an nye business je pun....

Tu tokey kedai @ my kezen...dia tengah dok 'makeup' anak buah i... yes, leh katakan yg jaga booth dia nie semua jez kezen mezen sesaja....

Sapphire plak 1st time try main 'sand art' nie...suka tul dia. Bila dah habis buat, siap dia tiru aksi si Spongebob tu hehehehehe...and dia dapat tatu hehehehe...

Kat situ i nampak Sis Lia dengan doternya, Nuha...Comel tul Nuha, cam anak mat salleh...putih melepak cam Sis Lia... Dari kejauhan i nampak gak bro Eyriqazz tengah dok sembang with someone & tengah makan2, seganlah plak nak tegur dengan blogger pamos tu...So, tengok je lah. Tapi disebabkan kemalasan and jenuh dok melayan Sapphire yg dok lari sana sini, even pics dengan sis Lia pun i tak snap kan. isk isk isk, kan dah rugi.....

I tak snap banyak pics pun sebab dok bz layan si Sapphire. Dia plak leh terserempak 'geng babysitter' dia...sesama dok dgn babysitter yg sama...
Dok tak lama mana pun. Kejap je, dalam sejam then we make a move. Pusing2 kl, then balik umah restttttt......

10 comments:

ct_nurmarlissaa said...

beshh nyerr..spending the weekend with love..,,kan...cam nak cotii jeww hari2..heheheh

ratna said...

anak sis lia yang nuha tu mmg comel giler.. mcm maknya jugak..

e_ja said...

hepi mother's day ye sis..sori lambat wish..wknd i takdak blk umah MIL..;-)

lily lotus said...

eh kenapa i taktau ada family day tu..huhuu..kalau tak bleh kita dating..hehe

POSH76 said...

Happy mothers day sis...tomei her si kecik tu hehe

I pun smlm jumpa blogger darkbatman tp hubby ada kang lain lak citer nyer hehe

mrsharis said...

sis, nk tau tak? Dalam keta baru terfikir "ish,nape la tak amik gambar ngan sis rasp td? "..adeh, rugi jer jumpa tp x sempat amik gmbr.. ;)

atty's said...

happy kan sis dapat present tanda dihargai..

Cik Wanie said...

bestnyer bila dapat bersama keluarga kan,
hihihihi....

amboi dpt hadiah lagi kan,
happy mother's day akk,
tetiba,
hihihihi...

miss u a lotzzzzzzzzzz
muah muah muah

Sharinginfoz said...

memang syok juga acara kat sana kan.....tak jumpa pulak ya, maybe next time....

Jom 1Supekids

eLLy said...

tak kisah berjalan kejap or berjam jam.. asalkan dapat spend time with fmly :)