Friday, April 30, 2010

... tengah2 malam ditegur plak ...

Pada pukul 12.10 tengahmalam, sapphire yg ntah ngapa tak mo nak tido, minta 'milk'. Ibu dia yang ala-ala malas tapi rajin terpaksa rela gi buat gak le kat dapur. She followed me sampai ke pintu dapur je...tetiba...

Sapphire : ibu....eeeeee apa tu....eeeeee

Reaksi ibu sapphire, memandang ke arah sapphire, tgk riak muka sapphire cam terkezut je, membuatkan hati ibunya dug dag dug dag. Dalam hati berkata, tengah2 malam ditegur plak si sapphire nie..... i tak brani dah nak menoleh ke belakang ....

Sapphire : ibu, ngok (tengok) laaa....eeeee apa tu....

Ibu : Dah dah, ibu dah nak finish buat milk, jom sleep.....(jangan pandang blakang.....)

Sapphire : ibuuuuuu...... ngok laaaa apa tu.....cocupine ek?

Ibu : ????????????????? apa? (tapi masih lum brani nak tengok..)

Sapphire : tu tu... ngok le... cocupine...nak touch leh....(sambil menuding jari ke arah stove)


Ibu : mana porcupine nye....(sambil toleh blakang i tengok kat sebelah stove) MasyaAllah.....

~




~




~




~




~






Nie lah 'COCUPINE' dia hahahahahaha....
Buah nona yang i nak ngap nanti...

Sapphire nie, buat lawak tengah malam plak dah hahahahaha.....kids' imagination kan hehehehe..

14 comments:

SyaNa said...

hahahaa..sye plak debar2 nk tau ape dia
hehee
comel

Dee said...

kahkahkah...saspen je..

kimmy said...

hahaha..suspen betul..

a-as said...

sapphire curious tu..hehe but she sounds cute sangat.. :)

lina said...

hahah..saspen tul...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ha ha ha ...
suspen tau saphire nie..
kalau zana pun tak toleh dah kak...silap2..laju jer zana dukung batrice terus masuk bilik...

buah nona kan nie..
manis2 lebih kurang cam buah durian belandar sanyer....

Sharinginfoz said...

ingatkan apa benda le kan.. rupa-rupanya benda alah tu

Income From Nuffnang: RM400

atty's said...

wahahhaa..berdebar..debar je hah ..huhuhh

ct_nurmarlissaa said...

waaaaaa..kalau i mesti akan tengokk bukan cozz to berani tapi...rase ingin tahu i..veryy membuakk2...

Mommy Lily said...

hehehe comel je. kalau saya dah lama tinggalkan milk tu semua lari terus :D

Izan said...

hahahahhaha...
mak dia da takut da nak pandang belakang.. seram jer tak.
camana leh dpt nama cocupine tu. tak paham la plak... =)

eLLy said...

he he wat suspen ajooo ;p

lily lotus said...

haa tau kecut..hihi..kalau i pun sama dengan jer dengan u sis

sWeEtDaRLinG said...

lawak laa u.. jgn pandang belakang yerkkk... hahahahahaha