Thursday, April 22, 2010

... sopping raya ...

Yeah yeah nak raya hahahahaha. Ramadhan pun lum lagik dah nak hingaq criter pasal raya :) Sib baik qada posa dah settlekan...Uols dah habis ganti posa? Settle awal2 senang skit kan.

Bukan apa, i nie ramai ahli keluarga...anak 4 orang, mak paknya lagik, lum masuk bonda & PIL, adik beradik, ipar duai & anak sedara haaaa tak ke ramai yg nak kena cover tu...So, dah start lah sopping raya skit2. Kalo buat skali harung, mau i nangis...

Haritu jenjalan kat area Ampang Point, terpandang kedai kain nie, tak ramai orang. Gamaknya semua gi Jakel kot kan. Tergerak hati nak masuk. Bila dah masuk, tak kan pandang2 je kan, haruslah rembat skit-skit je. So utk baju raya anak2 dah settle. Mak paknye lum lagi. Probly, dapat gaji nie harus gi rembat kot kan. Warna tema? ooooo rohsia famili hehehehe...

Ada antara uols dah start tempah pun kan.....ermmmm, lepas nie, bab hantar tailor lah plak. Pada yg lum buat apa2, bila lagik....or perhaps uols suka yg ready made nye baju kot? Dah plan nak buat warna sedondon kaler apa? Apa kata survey........ ;)

16 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

haah lah sis
kena prepare awal2..coz' nanti takut tailor tak mahu terima dah....

mm....baju + langsir...harus esok gi terjah jakel cari kain nie...

Nor Aishah said...

kak saya pun dah siap soping untuk raya.. tapi utk baju yg perlu antar tailorlah.. baju2 sampingan ada jugaklah beli sikit.. senang buat persiapan awal utk raya ni..

Daniahaikalcollection said...

Jom shopping baju raya kat sini plak :-)

Pre-order baju thomas.

http://daniahaikalcollection.blogspot.com

Dee said...

apa pun x buat lagi..mood lum mari..

atty's said...

aty pun sopink dah ..tp bukan utk raya ..utk kenduri ..kira nya nanti raya recycle je..hehhehe

ratna said...

tak per sis buat persediaan awal2. kalau last mnt ada jer yg tak kena nanti..

e_ja said...

yelah sis, kita raya kan bulan 9..huhu..i blum carik baju pun ni..nk kena tunggu cuti pnjg sikit nk gi ronda2 kat jln TAR..;-)

sisdee said...

tak tau le nk theme apa this year...anak n ayah asyik tak setuju jek..emmm...

cam nak kaler grey..tapi my son kata tak ceria..huhuhu...

tp i tak prepare apapun lagi hahhaha
pose pun tak ingat bape tinggal lagi..byr lebih tak pe kot..:)

ct_nurmarlissaa said...

cepatt nyerr..sis....this yearr..i lambat plak...ingat tak nak beli laaa...coz tgh kumpul duit utk trip banndung JULY ...owg kater shopping saner heaven...iyer ker..

☆ lieya latif ☆ said...

wow sis!! advance betul...tapi mmg pun kene cepat2 buat...last minit kang tailor tak mo amik...lieya dah antar gak 3 helai hahahaah.... husben ngan budak2 ni jek belum lagi...maknye advance dulu wakakaakak

AQisH said...

i ada lg 5 ari lom ganti posa..nampak gayanya kena byr fidyah ler thn ni..x larat dh nak ganti..lepas bersalin pulak le ganti huhu..

zie said...

kain dah beli , pesan dr kawan g mumbai hari tuh, mcm2x kaler ada - saree ada, sifon ada, embroidery cotton ada, kurta pun ada....tapi kan, theme color tak decide lg....aiyoh..macam mana nie....? Nasib posa dah habis ganti semua.....

mrsharis said...

Kt pasar rakyat MARA ni bulan 5 dh stop terima tempahan.. Nampaknya thn ni lia tk beraya la kak sbb dijangka bersalin sehari or dua hari sblm raya..huhu

POSH76 said...

sis nak tngk design kain2 tu....adui me tak tempah lagi...poser pun ada balance tak berganti lagi...huhu

~ Lady ell ~ said...

rasa mcm baru je lps raya.tup tap2 dh nk dekat semula dh yek.

Izan said...

apa?? shopping raya. bior betul sis... =)