Thursday, April 8, 2010

... secawan nescafe ...

I nie breakfast pepagi harus le minum secawan kopi O or nescafe O. Nak bagi celik mata lah katakan. So masa breakfast semalam, i tengah dok buat air tu, tetiba dengar si Sapphire jerit "Bu, bu, aduhhhhh" kelam kabut laaa i keluar dapur nak tengok apa yang ter'accident' tu.

Takde benda pun... ni lah yang diaduhkan dek Sapphire....

Ekor Si Papi tersepit, kenalah ibunya jadik heroin selamatkan patung dia nie ha hehehe....

Lepas settle tu, i gi lah amik nescafe i, letak kat depan nak biar sejuk skit dulu, then i jengah2 blog jap, kemas2 skit2 then agak2 dah sejuk skit nescafe tu, i pun minum....mak aiiii apsal plak nescafe nie terasa lain macam...teguk skit lagi....oooo baru tau naper... i tak letak gula hahahahahaha....

Kelam kabut nak jadik heroin, terus lupa nak letak gula...Tu laaa kekadang tu bila mind kita tak fokus, ntah apa2 yang dilakukan...takpe lah, telan je laaaa....ok gak rasanya nescafe O tanpa gula nie. Kenkonon amalan cara hidup sihat lah kan ngehehehehe...

11 comments:

sisdee said...

hahahah my ex bos dulu minuman dia kopi without sugar..or milo O means without sugar le...

i pernah nk letak gula terletak garam...amik ko..!!!

kes otak ke lain kot...byk sgt pkr..

alan ciannya that papi .. mesti menderita ekor tersepit hahahaah imaginasi budak kan :D
i pun slalu layan bila sarah bangan ngan dunia dia hahahaahha

ratna said...

hik hik.. aduh..aduh.. sapphire pulak yg mewakili si papi tu utk cakap aduhhh...aduh.. serius kelakar la anak dara kecik tu.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

so cute saphire...mau sis tak kelam kabut dengar saphire mengaduh..rupanyer ekor si papi yang tersepit...mewakili ler tu...

sure pahit kan sis nescafe tanpa gula tu

atty's said...

wakakakkaa..nak golak hah..rupanya si papi tersepit..ekekeke..lawak je sapphire nie tau

Kancilbiru said...

hahaha...sian tersepit. sy tak boleh minum nescafe la..pening..

rasp said...

sisdee,
: i pun suka minum milo O tat is sugarless le...tapi nescafe 1st time nie minum without sugar

hehehehe u lagik parah, minum air garam gitu

skali skala layan anak2 berangan syiok kan :)

ratna,
: tu laaaa, dia jadik spokesgirl plak :D

zana,
: sib baik le i minum nescafe pun, nipis je, so tak lah pahit sgt...leh le telan hehehehe

atty,
: tu la sis, beriya2 dia beraduh tau...suspen je...

nizaa,
: some people mmg tak leh minum nescafe kan...i tak leh minum more than 2 cups sehari...leh pewai gak :D

Dee said...

hahah..cute je sapphire tu..prihatin tol ngan pets dia..walau x hidup pun sebenarnya..sesekali minum air without sugar ok kan gak sis..

*ayu the sun* said...

comel gileeerr!!!!!!
alah alah.. kalau ayu sure dh siap buat bunyi ambulans menyelamatkan keadaan!
;)

eya said...

patung dia tersepit pon dia yg aduhkan ye..prihatin ttg kesakitan si ptg tu..ekekeke..comel2

POSH76 said...

cakit tau ekor papi tersepit hehe

i pun sama sis at least secawan pun jadila tp suka yg ada milk nyer tak suker O...minum panas2 baru ada kick hehe

GreenJade said...

hehhehe ade hikmah tuh sis..mengawal paras kolestrol degil anda gitu..dak gitu? egegegege hehehe

i suke coffee w/out sugar..lg pahit lg best..cam ketagih lak..adusss