Thursday, April 29, 2010

... mood ke laut ...

Mode : Mood ke laut, hurmmmmm.. 2, 3 menjak nie, mood i memang kelaut laa. Nak tukar profession jadik fisherman kot tak pun jadik mermaid *ihiks* Taklah, penyumbang ikhlas menyebabkan mood ke laut : ~ gambar2 semua nie, credit kpd en.google ya ~

1stly pc kat umah i buat hal, bila on je ntah apa2 yg kuar. Kena virus kot. So tak leh le bertenet kat umah huhuhu. Kat opis plak, intenet limited...ada certain2 website kena block...sib baik laaa blog nie leh access...tu pun ada satu dua blog i tak leh access kat opis, slalu dok terjah kat rumah je, now dah tak ter-access. Sib baik gak sebelum pc tu kaput, ada kerajinan skit, prepared a few drafts. Kiranya now, masuk opis, jez publish kan je tapi ada gak i curi2 masa, samada lunch hour or after opis i buat....pada blog2 i yg tak terjah, maap iye....
2ndly, hp i pulak buat ragam...asyik2 keluar "Memory low. Delete some data" Padehal inbox, outbox, postbox *ihiks* kosong...image pun yg ada takat 4, 5 kerat je, aiyooooo. Message masuk, ada yg dpt tapi ada plak yg sangkut...tak tau le sapa punya yg tersangkut tu. Kalo benda tu urgent tak ke parah. Aritu dah gi tanya kat kedai, katanya probly memory card tu, so tukar lah sebulan lalu, tup tup dah jadik balik. Nak beli hp baru, benda tu tak tersenarai dalam bajet i, tak pernah tersenarai pun coz i nie mmg tak suka tukar2 hp. So, kalo2 i tak balas sms uols, jgn kata i sombong ek, kkdg tu sms tu tak kesampaian....


3ndly, si Aqua nie, dia kan an avid chess player sampaikan ke tahap mewakili malaysia ~ niat i bukan nak menunjuk2 tapi nak ckp betapa si Aqua tu serious on chess~ Bulan 6 nie nak fly lagik, ke philipines plak. Memanglah dia dah dok pi India la, Brunei lah, Singapore tapi tiap kali pegi i tetappppp akan riso. Risau keselamatan satu hal, makan minum satu hal, bajet ongkos pun kena siap gak sedikit sebanyak. Dah le tu, this year dia Form 5. Setakat nie, results monthly exam ok je kan tapi end last year dia kata this year nak slow down skit. Tapi i tengok tetap kat "Gear 5" lum masuk "Gear 4" pun, camne tu. Ibu mana tak risau kan. Nak halang dia pergi, kesian plak, ishhhhhh....



4thly, malas nak sentuh "hal2 ofis" Macam2 hal tul nowadays. Even i sebagai bystander pun ada gak terkena tempias dia and dalam tak nak involve pun, dorang menjejaskan keje i, how tu.... Eckeli, nie lah main reason tau hahahahaha tapi disebabkan tak leh nak buat ulasan terang2an, i letak last le hehehehehe...

Right now i am taking one day at a time, with a smile on my face tetapi kekadang tu tetiba rasa cam down je kan :( Rasa i lah, i jarang nak mengadu domba, merungut kat sini kan tapi tu laaa i nie manusia yg punya perasaan gitu ~ poyo nye ayat hahahahaha ~ skali skala ok gak melepaskan prasaan gini...

K lah, dah dah la tu dok merapu meraban... Jangan marah iye dgn entry emo i nie....

TAKE CARE & HAVE A LOVELY DAY......smoooches & hugssssss....

11 comments:

Dee said...

sis..sian you..x abis2 lg ke sis..kalo i dekat mcm dulu..leh i antar cekelat kt u..hehehe..

ct_nurmarlissaa said...

wahh..sis banyakk nyerr u pikir...take it easyy k let it go slow 2..that will be better..for ur health...

Nor Aishah said...

stress ye kak.. byk mende yg nak kene fikir.. dari keluarga ke tpt keje lak.. slow2 ye kak..

momguess said...

jom kite g laut
tenang kan jiwa yg lara tu
heheheh

☆ lieya latif ☆ said...

hadoi..bab pc ngan hp tu yg tak leh terima tu...maoo mati kite kutu kan...sabar yeak sis...harap sume akan kembali okey!!~~

lily lotus said...

yg hp jenis u pakai tu i pernah kena gak. format jer sis..terus ok. sbb even pics or file2 lama kita dah delete..still ada thumbnail cinonet2 tu tersimpan dalam phone memory tu..

kimmy said...

tiba2 semuanya dtg sekaligus ye..u kena plan vacation kot pas ni..hehehe

(sbnrnya i yg teringin nk pegi sgt,tp suh org pulak..)

Mrs.Sheikh said...

akak... hp kene tukar la kot.. dha majuk kot :D
hehehe...

maya amir said...

ohww mcm2 jadik at the same time.. ok2..pikir satu2.. (i pun slalu jadik serabut sbb sume dtg serentak).. tapi jgn terjun laut ye..hehehe

Shopaholic Mama said...

office stress memanglah, cant help it unless you are the 1 & only staff kan...

for me now, satu je staff yg ada attitude here but rasa mcm I kena handle 10, tak boleh tahan sey with her! Dah kasi pep talk pun lawan balik!

zie said...

smooches....muah...hang on there okay sis.