Monday, April 26, 2010

... manjaku ....

Siapakah manjaku...ini budak kah....

Dia nie memang pandai memanjakan diri and oso dah terlebih manja skit coz SH, abang & kakak2 dia yg suka manjakan dia. I memanglah sayangkan my kids tapi kalo dorang buat salah tetap kena marah or tegur termasuk lah si Sapphire. Kiranya i memanjakan my kids berpada je. Tak leh over2 kang over spoilt pulak kan....

Sebenornya nie bukan nak stori pasal Sapphire pun...nie ha, kedai Manjaku Baby nie.

Ini kedai, adalah kedai wajib pegi tiap2 bulan. W'ouls suka gi beli pampers & susu Sapphire kat sini. Murah skit laaa. Kekdg ada gak gi beli susu kat kedai ubat cina tapi tengok rege lebih kurang sropa dengan kedai nie...So, tiap2 bulan wajiblah w'ouls ke sini.

Baju2 dia pun not bad gak lah..kalo nak buat baju basahan, memang boleh sesangat. To me reasonable harga2 baju dia. Banyak brand dia carry cth : Mickey, Tenderly, Pureen, Johnson dll...Semua keperluan baby pun leh dapat kat sini seperti baby cot, stroller dll...Memang one stop centre gitu. Ni i sempat nak snap coz kali nie i tak turun skali. Tunggu je SH dalam kete coz lepas nie nak gi sapedek kat McD...

Pics Sapphire yang kat atas tu lah aksi menunggu dalam kete & makan kat McD *ihiks* Udah besar si Sapphire, bila lah leh off pampers 100% nie hurmmmmm.....

#
nie n3 basi...terperuk dalam draf dah 3, 4 minggu kot...memandangkan tahap kemalasan dah menjelma, kuarkan n3 basi je lah dari blog terbiorkan :) Neway today me gonna be a lil' hectic. Ada beberapa org directors baru dilantik nak datang opis...sesi suaikenal gitu. So, tak sure sempat blogwalking ke tak. Neway, have a wonderful day!

15 comments:

Sharinginfoz said...

macam2 ada kat manjaku kan..... yang penting ada duit boleh beli macam2 kan

☆ lieya latif ☆ said...

ooo sis pun suke gi manjaku ni yeak...lieya selalu gak, espesely kalo maoo cari present tuk newborn heheeheh...sebab hamper murah2 tuuu....

betul tu sis, manjekan anak, manje kan jugak...tang buat salah, tetap kene denda kan....

ratna said...

murah yer sis susu & pampers kat situ.. nanti nak pegi tgk la.. saya selalu beli kat giant atau care4

mrsharis said...

Sis, kedai ni kat mana? (maafkan 'ketidaktahuan' diri ini)

atty's said...

aty kan sejak fir dah besau ni lama dah tak g kedai2 baby nie...hehehee..

Dee said...

x penah lg gi kedai ni..rasanya kt area i xdelah..hehehe..

eLLy said...

Oo ade rombongan cik kiah from new directors.. memm memang la poooningggg.. nanti klu nak hilangkan pening layan la blog .. pasti hilang pening ;p

ct_nurmarlissaa said...

a'a laaa..i pun tiap2 bulan still kene gi shop cengini..walaupun my Alieeya dah almost 5 years...
cam nerr laa nak putuss kan susu dia nie..kan..tak bagikk kesiann plak....balik dr tadika sure minta neneng(susu)....minumm hingga lelap..tired kot..nyek...

~ Lady ell ~ said...

n3 basi pun boleh baca lagi sis...:)

ell pun tgh train dak aryan tu tak pakai pampes..perit betul mula2 ni kan..uuuihh,tahap kesabaran kena tinggi..

lily lotus said...

kalau murah mmg berbaloi spent kat situ tetiap bulan

rasp said...

sharinginfoz,
: ya betul...itu ongkos juga penting ;)

lieya,
: manjaku bestkan sis, macam2 ada...nak disiplinkan anak bukan senangkan sis..

ratna,
: survey dulu la sis...w'ouls bandingkan dgn care4 je...giant jarang pegi *ihiks*

lia,
: alamak lia, i tau 2 tempat je...satu kat wangsa maju, dekat dgn care4 tu...satu lagi kat area ampang waterfront tu...lenlain tempat i tak aware lah plak...

atty,
: a'ah lah kan sis, fir dah besor hehehehe

dee,
: tu la, i pun tak sure brapa byk cawangan kedai nie....

elly,
: rombongan cik kiah nie mmg fenin...mcm2 hal lah plak...

ct,
: oooo alieeya dah 5 ek...tu lah, bila tang susu tu kesian pulak nak stop kan, kan sis...

ell,
: mmg letih la sis nak train dorang nie...i start aritu, stop jap coz rasa cam letih banget hehehe..sungguh pemalas ini ibu :)
pekata, i antar sapphire kat u utk training leh hahahaha...

rasp said...

lily,
: walopun singgit dua murah...kalo kumpul2 tiap2 bulan, byk gak sis...

maya amir said...

eh..nama anak u sapphire ke? really? ke nama manja?.. coz nama i saphira jugak..heheh..

AQisH said...

kak..haruslah i pegi kedai2 gini x lama lagii setelah sdh lama tidak menjenguk membeli diapers dan susu2 huhu...

Puan aiNa Rahman said...

smalam br pergi manjaku. pstt..kak, pinjam gambar manjaku jap eh . =D