Tuesday, April 6, 2010

... lentik sungguh ...

Sebenarnya ini stori patut kuar pagi semalam...tapi ada kesilapan teknikal dari pihak i sendiri, terus i buat lain utk kuar harini hehehehehe....tapi i tau sis Ratna dah baca sebab dia sms i on this matter *ihiks* and leh plak topik kita serupa ek sis....

Ni ha nak stori pasal bulu mata pelesu ku....see i beli sampai 2 pasang oooo hehehehe..wah! lentik sungguh bulu mataku kan....
Nampak tak, i pakai bulu mata pelesu tu. Tu baru je letak, terus snap, tak sempat nak betul2kan lagi dah hahahahaha Baeeeknya close up i amik sampai kan habis nampak kulit mukaku yg kerepot, berminyak dan tak licin tu muahahaha tapi ada i kesahhhh, nehi nehi sbb teruja dapat pakai bulu mata tu *wink wink*

Last i pakai, masa kahwin...ni kes gatal and sesaja nak menghappy2kan diri kat opis nie. Sungguh merepek meraban i dibuatnya kan. Sib baik le murah je..i beli kat Chameleon..RM3 je sepasang. Then beli additional glue sbb katanya glue yg dia bagi tu, tak elok sangat.

So, let's blink blink the eyes *wink wink* korang kalo boring2 buat keje or berintenet, take a break and buat apa ek?

19 comments:

a-as said...

cantek! I tak pernah try plak..tp nayli nak sangat pakai, ishh budak kecik tu.. :)

POSH76 said...

sis mesti meletop ni kan dah jangkit dgn bulu mata pelesu hehe

zarin said...

cantik laaa....last i pakai masa amik gambar kawin dulu...terasa berat tul mata ni sampai asyik nk tertutup je hahaha jakun lah katakan :-)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

va va va..sis rasp ngan bulu mata pelesu ler today....vogue giteww...

zana nie kekadang rajin gark tepek bulu mata pelesu nie time gi opis....tp takde tahan sampai time balik coz' lepas rehat jer zana dah cabut...rasa tak selesa..cam gatal2 jer...hik hik hik

yelah sis, kalau gam yg sedia ada tu..mmg x ok...zana beli additional glue dari elianto...best sgttt

SyaNa said...

teringin nk pakai.tp tak reti
hehee nnt nak gak try beli yg murah2 udah la kan

*sis sye kalo da bosan keje + bertenet, masuk surau tido :)
hehhee

ikiqzana said...

mana gmbr muker penuh u sis.. nk gak negok.. mesti ayu sis teserlah gitu.

skrg gila nk pki bulu mata pelesu gak... kih3x

mummysyafie said...

rasp..nak share sumthing ni. kiter suka tengok orang cantik..

kalau beli kat chamelon..rasp pilih fake eyelash yang kod nya A-2. yang tu akan buat bulu mata rasp nampak lebat dan tak terlalu over. sesuai tuk gi kerja la gamak nya. rasanya harga RM2.40.

skrg nor pun tak suka pakai maskara sebab balik kerja susah nak buang. selau pakai fake eyelash je..tapi nor selalu beli kat damansara. ada satu kedai yang juak fake eyelash sebijik macam yang MAC jual. kalau nak pilih fake eyelash...jangan pilih yang sintetik tau..nanti tak nampak natural.

mummysyafie said...
This comment has been removed by a blog administrator.
sisdee said...

hahahahahah...sweetnya...n rajinnya..

last i pakai adalah 9 tahun yg lalu muahahaahahhahahahah...(masa kawin) :p

atty's said...

anak aty sikakak..suka lah bulu mata pelesu nie

aty kalo borink ..tido tak pun layan movie..

ratna said...

tak aci ni sis.. saya beli satu RM6. sis beli RM3 jer.. apsal pulak double harganya kat sinma..????

lily lotus said...

excuse me. boleh tak letak ur full face. huhhuu..tak puaslah gini

ct_nurmarlissaa said...

a'a..cun nyerr....nak gi beli gak laaa..berat tak rase.. mata..

~ Lady ell ~ said...

cung nyer...:)
boleh bukak tk mata sis...tak pun susah nk tutup.ater berat benor bulu mata pelesu tu..:)

Diarihatiku1976 said...

akak teringin gak nak pakai tapi tak reti dan malu le plak...

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

wah, dah jadi muda balek la..
nak pergi dating ke??ahahahha
murah la 3hengget
kat sini 7,8 hengget..

rasp said...

a-as,
: nayli kan suka bab2 makeover2 nie...gegirl lah katakan hehehehe

posh,
: takde maknanya meletopz sis hehehehe

zarin,
: i pun last pakai masa kawin aaa...mmg terasa berat je matakan :D

zana,
: wah, bagus la zana, pandai bergaya ke opis...
akak pun tak pakai lama...kejap je dah buka...and yes, glue yg dia bagi free tu kureng kan...akak beli kat sasa...

syana,
: blajar pakai tru youtube tau hehehehe...
akak plak tak leh tido le bila kat opis huhuhuhu...

mummysyafie,
: oooo thanks sis...i pun suka yg nampak natural...nanti leh gi usha yg kod no. tu...

sisdee,
: dah boring, tak tau buat apa lah tu sis...ngehehehehe

atty,
: oh iye ke sis...kalo i leh layan movie kat opis kan best hehehehe

ratna,
: adeehhhh double tu rege dia...
sis, next time gi le beli kat chameleon tu...ekceli rege i beli is RM2.90 kira RM3 lah kan tapi sis mummysyafie kata ada yg rege RM2.40 ooooo...

lily,
: hahahaha...nanti i letak kan ya :D

CT,
: ermmmm memula rasa cam agak berat gak aaa...tapi i rasa lelama ok kot...

ell,
: bila buka mata rasa nak tertutup gitu, berat je rasanya, sbb tak biasa kan hehehehe

ina,
: akak pun tak reti gak pakai, tgk kat youtube cara-caranya..malu pun malu tapi belasah je leee

myra,
: kahkahkahkah...perasan muda gitu sis...uish kalo rm7, 8 akak tak beli le sis...

mrsharis said...

sis,lia tk pernah try lg bulu mata pelesu ni melainkan masa kawen dulu. Nti nk try jugak la..pastu nk guna gam gajah biar tak mudah tertanggal..ekekeke

Shopaholic Mama said...

lovely sis!!

I nak try but my FM ni, kata mcm kelakar pulak, takut tak kenal istri sendiri coz he is so used to my speet eyes, then tiba2....

Even I pakai eyeliner pun he said, funny leh.hahaha