Tuesday, April 13, 2010

... aroma ...

Aktiviti JJCM w'ouls hari ahad, brought us ke Pantai Jeram, Kuala Selangor. Nak makan seafood punya pasal. Ekceli kat situ ada gak Medan Ikan Bakar Pantai Jeram tapi w'ouls dah set nak gi makan kat Restoran Aroma Ikan Bakar nie...

AROMA IKAN BAKAR
Pantai Jeram, Kuala Selangor, Selangor
017-3163117 (tak sure sgt tul ke tak no hp nie*ihiks*)

Kedai dia tepi laut, so view cantiklah, nak nak bila nak sunset kan. Uols kalo nak pegi over the weekend, silalah call tempat nie dulu iye. I tell you, pack yang teramat. Nampak tak gambar kerusi yg kat bawah tu, tu salah satu booking table ya, yang seating dia dalam 30 orang kot. Memang banyak seating tapi banyak gaklah yg dah reserve. W'ouls dapat gak tempat duduk walo pun jez walk in tapi tak dapat lah dok kat dgn tepi laut tu, dapat yang ke dalam skit laaa...no hal lah tu kan...
Cara-cara nak order food kat sini....pegi sana, cari meja, duduk, panggil waiter, order air, masakan sayur or tomyam uols then dapatkan dulu no meja. Baru lah uols pegi amik segala jenis seafood yang uols nak makan tu, inform kat dorang masakan and no. meja. and gi lah duduk and sabar menanti...

Malam tu w'ouls makan sotong goreng tepung, ikan senangin masak 3 rasa, tom yam campur, kailan ikan masin, udang masak butter prawn and udang masak pedas, yes udang 2 jenis masakan atas permintaan ramai :D tapi gambar dapat snap takat 3 lauk je coz lepas tu dah start sepedek tak hengat donia.... see gambar selepas kejadian, liciiiiiin pinggan.
And this girl, she had fun. Sampai2 je dah ckp 'nak gi ocean, nak row row your boat' hehehehehe.... Sib baik bila time to eat, dia nak stop and gi makan....

Overall, tempat nie memang lah terasa kejauhan dari kl tu, tapi bila perut kenyang, dapat makan food yang sodap with the company of your love ones, it's worth the journey *ihiks*....

12 comments:

Sharinginfoz said...

thanks for sharing... boleh try ni... hmmmmm nanti nak cari more info.....

Jusco Sale

Cikgu Cakap Kita Senyap

zarin said...

hmmmm baru skali sampai kuala selangor..sungguh terasa jauh hehe

L@n@ said...

fuh.. kat kuala selangor .. walau x jauh dari umah ku di sg.buloh tp x pnh jejak lg kat sane .. tq sis sharing this info .. nnt ada time nak ajak big biss gi laa..

Dee said...

smpi ke sana u sis..tp sekali sekala best gak kan..

SyaNa said...

wah best tu mkn tepi laut
pernah lalu Jeram tapi tak pernah singgah plak kedai mkn situ
nnt bleh try

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

beshnya nngok ikan..lapau la plak rasanya

atty's said...

kalo nak balik kg..mesti lalu..tp tak penah singgah ..

eLLy said...

eLLy & MyLuV dah 2x plan nak gi Kuala Selangor tapi tak menjadi..

Klu ade peluang ke Kuala Selangor harus eLLy makan kan sini ;P

Izan said...

sedapnya makan ikan bakar. tempat tu nampak best sgt2. =)

POSH76 said...

Dah lama tak gi sini hubby dok ajak bnyk kali ...harus kene pi....makanan kat sini bess gak lagi bess dpt menikmati angin laut hehe

Kancilbiru said...

kuala selangor mmg tempat makan seafood eh?

mrsharis said...

I lovveeee ikan bakar..ermmm,pasni boleh la try datang sini..