Tuesday, March 9, 2010

... tetiba diam ...

Orang tua-tua kata kalo diam tandanya setuju kan. Tapikan, kalo sapphire tu tetiba diam, silalah gi tengok apa yang dia tengah 'setuju' untuk tolong ibunya 'mengemas'...

See what i mean :

Dah siap susun tu dia cakap, "Cleverkan, banyaknya!" hehehehe...vocab dia makin hari makin bertambah, aktiviti dia pun makin bertambah. Tapi after dia dah settle susun semua tu, dia tanya plak, "keep ek" Haruslah kan keep :)

Itulah anak-anak, apa yang kita ajar, tu lah yang dorang ingat. Plus apa yang dorang nampak or dengar itulah dorang ambil sebagai pengajaran. Kena alert dan jangan ambil mudah dengan apa yang kita cakap, buat and ajar kat dorang...tul tak uols?

23 comments:

IdaShah said...

mmg betul...budak2 sng ingat,ikut apa yg kita ajar dan cakap kat dia

satu lg khayra klu diam tu makna nya dia tgh berak hehehe sedar2 dah masuk toilet sendiri. ai selalu pesan jgn gi toilet sendiri bahaya...mak bapak nya kdg2 lupa tutup pintu toilet

POSH76 said...

pandai si kecik ni....budak2 mmg cepat mengikut kalu nak ajar apa pun senangkan....hehe

Diarihatiku1976 said...

bagus kreatifnya dia kan...

Dee said...

setuju sis..tp kalo fifi abislah koyak duit2 tu..huhuhu..

Cik Wanie said...

amboi rajin sungguh anak dara akk nie,
kan best kalau wanie ada anak mcm nie,
huk huk huk,
x sabar nak tunggu saat itew;)

rasp said...

idashah,
: pandai dah dia sis, nak woowoo masuk toilet tapi tu laaaa bahya gak kalo dia gi sensorang....

posh,
: tul tu sis, kids mmg cepat mengikut kan :)

diari,
: kreatip yg menyelerakkan hehehehe

dee,
: oooo gitu, sapphire suka susun kad2 je...

cik wanie,
: insyaAllah ada 'rezki' u nanti sis....

sisdee said...

hahahah mmg clever............

sarah klu diam sure dia sibuk mengoyakkan sarung2 krayon dia huhuhuhuhuhu...dah cakap byk kali dah jgn koyak tp degil gak :(

susun2 camni sarah buat tuk majalah hahahaha..jenuh nk kemas....

budak mmg mudah ikut tu yg kena hati2 kuarkan perkataan :p

kojah said...

wahhh byknya kad

momguess said...

hahaahah
mmg clever

eLLy said...

bijak bijak.. dia nak pilih kot kot ade card yg sesuai untuk kegunaan sapphire la tu

SyaNa said...

amboi sape pny purse dia kemas tu
hehehe
bersusun kad :)

Sharinginfoz said...

memang seronok agaknya sapphire tu buat benda alah tu

lily lotus said...

haha..baik punya susun dia buat ekk. pandai kemas balik takpe sis. jgn dia selit tempat lain..masakk..hehe

mamaadam said...

ayayo kalu budak2 senyap haruslah kita cepat2 alert..adam pun sama..dia suka main minyak wangi n bedak..kalu kita kat toilet pun dia sempat lagi main..curah bedak pastu sembur perfume kat bedak tu then campur mcm tepung wat kuih tu adoiyai abih perfume mama..tapi sapphire mesti enjoy susun2 kad tu huhu

zarin said...

pandai lah sapphire ni..lepas main, tahu simpan ye!

lina said...

eee..beshnyer...kire tak kisah ler die buat sepah, die akan kemas balik...bijak tul...

LLC said...
This comment has been removed by a blog administrator.
syahira ariff said...

comelnyer
adik sy selalu punggah barang camtu
pastu susun ikut suka dia
yg letihnyer kita gak nk kena kemas lepas tue
huhuhuhu

sis,kummentla new entry sy
hee~
(^___^)

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

wah pandainya....
bagus anak mama..
eceh2 tetiba...

sWeEtDaRLinG said...

memang clever... jap auntie nak teropong kad ibu... hek
sweetdarling79.com

atty's said...

ekekekee..nasib lom pandai sopink..ekekkekeke.len kali suh sapphire..post semua kad..tu kat untie..wakakkaaakak..

ratna said...

ha ha ha ha.. bebudak mmg gitu..kalau tetiba diam jer ada la projek tu..

*gorjesmum* said...

anak kita serupa..suke menyusun..tak kira la toys ke ape ke..sume dia susun dia ckp jadi train tut tut...