Wednesday, March 17, 2010

... terluka ...

Semalam i bercuti. Sebenarnya amik EL. Nothing serious cuma menjadik nurse tak bertauliah kat umah.

Si Sapphire ada terluka skit jari kaki dia. Balik keje hari isnin tu, masa i tengah dok 'bersilat' kat dapur, dia nak jadi interior decorator...Dia gi angkat kerusi kecil dia ntah nak deco kat mana, tup tup gedegang "ouccchhhh! oh oh sakit!" gitu lah bunyinya...tak nangis pun. SH check tengok dia and tengok2 ada darah kat ibu jari kakinya....confirm lah luka kan tapi dia tak nangis pun. Cuma takat cakap "Sakitlah!" tu je
.

Washed the wound, sapu minyak gamat, keluarkan tilam kat hall tu, soh dia baring and layan tgk dvd barney....i ckp kat dia tak leh walk tau. Gamaknya nie 1st time dia tengok darah agak byk, mmg dia tak walk le...then pagi semalam dia kata, tak leh walk so me kesian, amik je lah EL...stay one day kat umah. Tapi lum pun sampai tengahari semalam, dia dah aktif 10 balik hehehehehe....Gambar jari tu, i amik pagi tadi, merah je la...

Ni lah nak membesarkan anak...ada-ada je...yang besar, cara yang besar, yang kecil cara yang kecil. Pengalaman seorang ibu yang tak leh dilupakan, every second that passes by is sooooo precious....tul tak?

12 comments:

zarin said...

betul tu sis! anyway sapphire good girl la...sebab tak nangis pun :)

Si Pemburu Bintang said...

sian............

sWeEtDaRLinG said...

guuuuuuuuuuud girl tak nangis... tapi bila budak2 tak nangis ni, kita lak rasa kesian kat dia, kan sis?

lily lotus said...

aishhh..kalau tak lasak tak heroinlah namanya..be good sapphire

POSH76 said...

strong betul si kecik ni kalu dak lain mesti dah nangis...hehe

Dee said...

sis, sib baik x teruk lukanya..

Mrs.Sheikh said...

agak merah dan teruk juga dlm gambar ni kak..
iskk saya terkopek kuku pun dah rasa semacam.
sungguh la tahan keball girl niii :D

PerantauSepi1306 said...

hoep that she'll get well soon

Izan said...

kesiannya dia....
saya yang tgk gambar ni pun terasa ngilu.

rasp said...

zarin,
: budak tahan lasak gitu lah sis...

si pemburu bintang,
: tu lah kan...cian dia..

afkarz
: tu lah sis i lagik la kesian tgk dia steady je...

lily,
: a'ah gitu lah kalo dah jadik heroin kan...

posh,
: gitulah sis budak lasak hehehehe

dee,
: tu lah kan...sib baik le..

mrs. sheikh,
: tu la pasal...steady je dia, i plak yg ngilu tgk...

perantau,
: dah recover dah pun sis hehehe

izan,
: tu lah kan sis...

Shopaholic Mama said...

She dah ok ke?

Its part of growing lah Sis, mcm manapun budak kecik kena kasi diorang rasa sakit sikit gak kan...

ratna said...

alamak..siannya sapphire..but good girl dia tak nangis..