Tuesday, March 23, 2010

... teater ...

Sri Mersing lagulah melayu
Dikaranglah oleh biduan dahulu

Syukur alhamdulillah....termakbul gak keinginan nie. Dah lama tingin tapi terpaksa buat dono je, at last sabtu bebaru nie dapat gak i gi tengok teater Sri Mersing. I dah lama banget tak dapat tengok teater semenjak ada Sapphire. Sedangkan dolu2 i rajin gak layan teater. Last i tengok, PGL kot rasanya...uish lama tu.


Dapat pegi nie pun last minute dapat tau. My bonda kan ada, so she offer to jaga my kids :) Hoye hoye lah i dgn SH gi dating bertiga bukan berdua ya, together dgn my SIL, sister SH. Tiket nie plak, atas usaha SH. Ntah mana dia gagau i pun tak tau :) nama pun surprise kan, so tak yah byk soal, I lovvveee surprises :)

So, pegi ke Istana Budaya (IB) awal sbb nak jumpa kawan SH and amik the tickets, posing2 jap, then w'ouls keluar gi amik my SIL. Lepas je maghrib baru gi semula ke IB.

Crite dia best, ada babak sedih, serious and kelakar! Pelakon2 pun mantop. Tak sangka Yuz Raja Lawak tu pandai berteater... Tapi sayangnya, w'ouls dok kat atas, so tak leh jelas le tgk muka pelakon2 tu.. See pics yg finale tu....jauh kan...dah le guna camera hp lagik laaa tak nampak....

Lepas je abis show, SIL nak gi ke toilet. Tunggu agak lama, gamaknya ramai kot dok q dalam tu...Then tetiba kan, i tgk ada line q utk amik signature pelakon2 tu...i gi je q sbb sebelum tu SH ada cakap sister dia minat banget dgn Adi Putra tu. Bila SIL keluar dia tgk i q for her, punya la dia hepi giler. Dah le tu, i org ketiga, takde lah nak tunggu lelama kan.. Sementara dok tunggu tu, my SIL pujuk i q sama coz dia nak minta i snap her pics dgn pelakon2 tu, i pun harus lah q amik autograph dorang nie, coz pegawai IB tu ckp, kalo tak amik auto tak leh q. So dengan i skali amik autograph dorang :) See gambar pelakon tu, sebenarnya sebelah pelakon2 tu is my SIL tapi i dah cropkan hehehehehe...Elok je w'ouls nak balik, ternampak plak Linda Onn kat situ, terus SH cakap dengan Linda Onn, nak snap pics with her, lepas sorang sorang termasuk i, padahal i tak minat pun dgn si Linda Onn nie *ihiks*


Ni plak autograph dorang hehehehe....balik rumah i bagi kat my doters buku auto tu, book nie yg buku program kat atas tu...suka le dorang, mulalah nyesal tak nak ikut gi tengok teater, sapa suruh tak nak ikut, kan dah rugi nghehehe
Dah lama tak layan teater mmg best laaa. Uols minat tak tengok teater?

15 comments:

nuraarin-life said...

Teringin nak layan teater, tapi jauh bangat nak ke kl kan..

takper, nnt mesti ada peluang juga..

masa rangkap pantun yang mengusik jiwa, mesti rasa sentap kan..

zarin said...

i pun suka tengok teater..tp sejak ada hasya, emmang tk pernah dpt tengok..last skali tengok lantai t pinkie kot :-)

atty's said...

kty dah lama giler tak tgk teater..
adoi ade reza na o mei ..ar..

lily lotus said...

wah..bkn main rapat u dgn linda onn :P

cik EPAL said...

tak pernah lagi tengok teater :)

Lady Dyla said...

xpernah pown tgk teater bagai.. teringin gak..

eLLy said...

jeles jeles jeles... kali nie nie u lagi cepat dari i.. gue tak sempat lagi nak gi nonton :(

" Dagang pak malau dagang berlipat.. cehhhh

sisdee said...

wah msti bes kan...rmai kata best..

i last tgk teater masa belajar dulo2 muahaahahahhaha

rasp said...

nuraarin,
: insyaAllah ada rezki u tu nanti...byk gak babak yg sentap hehehehe...

zarin,
: tu lah kita kan sis...bila dah ada baby nie, byk yg dikorbankan :)

atty's,
: reza na o mei? i tak follow la crite tu sis...datuk reza tu ka? dia tak berlakon, tapi rasanya costume by him kot...tak sure...but he was there laaa...

lily,
: amik berkat kot2 leh kaya cam dia hahahaha..wangi tul dia tu sis :)

cik epal,
: cuba try test gi tgk lah sis...best!

dilla,
: sis, gi lah tgk kat london tu..kat coventry garden kot...byk teater yg best2...masa akak ke sana dolu2, akak sempat layan 2 teater tau, saigon & satu lagi crite seram, pelakun takat 3 ke 4 org..tak ingat tajuk crite dia...tapi mmg best.

elly,
: *ihiks* i pun tertunggu part tu sis...penonton siap tepuk bila sampai part tu hehehehehe

sisdee,
: mmg best lah sis...ada part lucu & part serious...hehehe lagik lama tu...

Dee said...

minaaaat sis..last i tgk tulah..cuci2 tu..dgn si sweetdarling sekali..mmg ingat nk tgk sri mersing..tp xde masa lah..x sempat..

ratna said...

ni yg jeles sgt2 ni.. walaupun istana budaya agensi di bawah kementerian kami..amatlah jarang dpt tgk apa2 teater atau konsert kat sana.

AQisH said...

minatttttttttt..dulu selalu dpt tiket free..bleh gi mlm2 lps keje..maklum opis dkt je ngan IB ni..tp malangnye semenjak dh xde maid ni..tiket free pon lama x dpt huhu..nak gi beli hanya leh tgk weekends je..klu teater camni xleh bwk anak la pulok..:-(

POSH76 said...

I pun excited nak tngk masa ada review kat melodi tu...si heroin dia tu mmg sesuai sgt jadi mersingkan ayu gitu

wow sis la ni makin glemer asik gambo dgn celebriti laa hehe

sWeEtDaRLinG said...

waaaaaaaaa awat tak kim salam i kat adi putra tuuuu
sweetdarling79.com

Izan said...

wah... meriahnya... =)