Monday, March 8, 2010

... macam-macam ...

Saturday, aktiviti relaxation cum nursing kat umah. Nothing serious pun, cik abe demam, Agate sakit tekak and Sapphire batuk plus selsema. Skarang tengah musim sakit kan, macam-macam penyakit ada. Tapi by Saturday nite, syukur alhamdullillah SH & Agate dah sihat. Sapphire je still batuk2 & selsema. Tu mau amik masa 3, 4 hari baru nak baik kan. Tapi aktif tetap aktif :)

Ahad lepas breakfast kat rumah, time to antar newspaper ke pusat kitar semula :

Dah settle, next roger2 my kezen, yg lebih cam my sis coz w'ouls berdua memang very close... gi buat lawatan ke rumah barunya di Kota Kemuning. Dia baru pindah rumah masa CNY bebaru tu. Dah pindah baru inform, camne nak gi tolong kan hehehehe...
Neway, best tul i tengok rumah dia...BESAR and SPACIOUS. Hepi for her, and her son pun suka laaaa, byk space leh 'discovery'. My niece nie baru 1 year plus and baru dapat berjalan, wah....i tengok dia, ke sana sini hepi je....Barang pun lum byk lagi, so syiok lah dia lari2 dalam rumah tu....Gerammmmmmmmmm tul tengok dia....Dah le badan mulat and suka kat orang....Sib baik rumah jauh, kalo tak, mau tiap2 wiken i 'kidnap' nie hehehehehe

Lepas dah minum-minum, sembang2, lepak2 sampai asar kat rumah dia, w'ouls ajak dia gi makan. So, from Kota Kemuning w'ouls ke Shah Alam. Makan nasi briyani johor at Restoran Pak Anjang, Shah Alam
.
Memang yummylicious lah nasi dia...tak yah lauk pun tak pe. Leh makan nasi sesaja. My kezen pun kata sedap, siap tapau for dinner tu hehehehehe....

Lepas dah kenyang, balik le ke rumah memasing lah kan. What a tiring but wonderful weekend.

So, how's your weekend?

13 comments:

Cik Wanie said...

alahai,
besarnyer rumah,
blh menari-nari lagi tau,
hihihihi..

my weekend sgt2 best woo akk,
org kl dtg sini,
bawak diorg pusing2 bandaraya ALor Star,
then,
kepala wanie jadik balik,
hurm....

sedeyyyy

Si Pemburu Bintang said...

weekend i penuh dengan zzzzzzz ajer

atty's said...

alhamdullilah semua yg sakit sehat kembali kan sis...musim skrg nie

lama tak pekena beriani..

~ Lady ell ~ said...

fahamlah sis wanita berkerjaya mcm u ni..wiken mmg memenatkan..coz time tulah nk spend masa dgn family kan..kalau mcm ell ni wiken ke,weekdays ke,sama je...:)

oh ya,bnyk dpt duit tabung jualan papers tu..

Dee said...

bestnya dpt umah besar2kan sis..i ni bila ntah nk merasa..hahaha..hope everybody dh recover ye sis..kalo sakit2 skrg ni..i risau semacamlah sis..

sWeEtDaRLinG said...

syiookknya dapat amek aura umah baru....

lily lotus said...

aah sangat besar nampak rumah dia. best main hide n seek tu..hehe

eLLy said...

cantik kitchen.. serba putih

L@n@ said...

suke dgn kitchennyer .. wekend kite gi ict kat shah alam .. cantik tau sis .. dtg blog tgk pic lampu2 cantik..

POSH76 said...

larat ker sikecik nak angkat tu...baguslah recycle tu...

santeknyer umah dia...nak2 kaler putih lagi...tempat makan tu cam bess jer nanti leh terai hehe

rasp said...

cik wanie,
: hope u feeling better now...

si pemburu bintang,
: bestnya leh zzzzzzzzzzz

atty's,
: tu lah sis, sib baik ok...
jom kita pekena briyani jom :)

ell,
: i rasa jadik cam u lagik penat sis...keje forever ada...tabik spring kat fulltime moms ooooo

dee,
: tu lah sis, i pun tumpang gumbira...i pun ntah bila nak merasa...

afkar'z,
: amik aura moga2 melekat sebuah hahahahaha

lily,
: mmg terasa besar tul rumah dia..

elly,
: cantik kan....i pun suka..

lana,
: jap gi i singgah blog u k...

posh,
: hahaha, tu takat posing je sis, mana larat dia nak angkat :)

ratna said...

mmg nampak sgt rumah tu baru sbb lantai dia berkilat..bersinar-sinar!!

rasp said...

ratna,
: hehehehehe tu lah kan sis...