Wednesday, March 24, 2010

... kepak kepak pong ...

Stori nie on hari ahad. W'ouls ada jemputan kahwin Syed, kawan baik SH. Majlis dibuat di kampung Syed kat Melaka. I bila dengar Melaka, wah bestnya...one of my paberet place.

Pagi lepas breakfast off w'ouls ke sana. Sampai agak awal dalam kul 12 lebih...Snap pics sana sini. Tema 'biru & putih'. Cantiklah pelamin, arch and perhiasan dia. Food pun sodap. Ada tapai tu, yummylicious. See pelamin ada 4 kerusi kan, sebabnya 2 pasang pengantin, abg & adik. Rasanya Syed nie abang. Lama gak menunggu and si Sapphire dah mula panas vontot tak leh dok diam...dok la bising nak balik, nak balik. I rasa dia dah sleepy...time tu dah almost kul 2.

Then sampai lah pasangan2 pengantin tu. Kawan SH, Syed tu pengantin yg ada flower girl & boy tu....yang lagik sepasang pengantin tu is adik si Syed....

W'ouls tak tunggu pun bersanding bagai, coz Sapphire dah start meragam. So w'ouls dah nak balik le...Tapi bila kompang masuk, leh plak Sapphire cakap "wait aaaa, nak tgk kepak kepak pong" kompang lah tu hehehehehe...layan lah jap. Then bila kuar dewan tu, dia cakap "Wow! Nice laa car tu, ada flower...nak smile!" ~ nak bergambar la tu.... Amboi mak, dalam meragam nak tido tu leh lagi nak amik gambar...layan je le...


K dah bergambar bagai, jom kita pusing Melaka, yabedabedu..... Dah bayangkan nak ke Dataran Pahlawan bagailah. Tapi cita-cita ku musnah bila masuk kete. Tak sampai lima minit dalam kete, Sapphire terus zzzzzzzzzzzzzzzz. Kekdahnya, pusing round2 snap pics skit2 dari dalam kete je laaaa huhuhuhu....

Neway, it was a great day...Sampai KL dalam kul 7 malam.... Penat but fun...

16 comments:

Kancilbiru said...

wahh pelamin dia memang gorjes...pengantin apatah lagi...cantik pulak biru putih ni yer.

momguess said...

baju pgantin ppuan cantik u
i npk mcm kuih koici jer
am i right???
melaka??? i dh lame tak g sana
sobs

ratna said...

tu la.. saya pun teringin nak pegi melaka.. tp my suami tercinta tak berapa tahu sgt jalan kat sana.. anyway.. cantik pengantin2.

atty's said...

FEVERET PLACE GAK MELAKA..KAMPUNG MIL DI SANA...

zarin said...

pandai plak sapphire nak bergambar heheh...cute je :-)

lily lotus said...

lama tak nampak pengantin kawan serentak..hehe..hebat u keta pengantin

.s.o.f.i.a. said...

puan rasp... free2 kang sila klaim ur award kat my blog eh!

rasp said...

nizaa,
: kaler paberet u ek *ihiks*

momguess,
: bukan kuih koici lah sis, tapai...melaka kalo wedding cam harus je ada tapai kan...

ratna,
: i rasa kalo u pegi, mesti u enjoy gak sis...
nak nak bila ke jonker street...

atty
: patut le paberet, umah ibu mertua mu *ihiks*

zarin,
: angin nak bergambar le tu...kalo nak bergambar 'nak smile' lepas tu, tengok .... nak tengok outcome pics tu hehehehe

lily,
: tu lah kan...i rasa cam jarang dah ada kawen serentak nie sis...bukan sapphire je teruja tgk kete tu, w'ouls pun sama bergambaran hehehehe

rasp said...

sofia,
: baik cik pia hehehehe

Si Pemburu Bintang said...

amboi pengantin bagai pinang di belah dua..

Dee said...

cantiklah sis..wah syed2 ni kahwin sharifah ke? budak2 kalo masuk keta..kena lak aircond..terus zzzz..tp i lg suka gitu..kalo dorang x tidur..abis merata benda dorang usik..xleh dok diam langsung..

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

memang musim orang kawin skarang ni kan?

POSH76 said...

wow kelass la penganten tu serba biru...sejuk jer mata memandang...comei ler budak tecik tu tido hehe

~ Lady ell ~ said...

lamanya tk mkn tapai..tapai pulut ekk sis..sapa punya blog la aritu ell trbaca tapai ubi goreng..mcm sedap je..

GreenJade said...

shantek nye pelamin....my peberet kaler tuh uhuhuhuhu

aleee sian sis juz dpt pusing2 jek kans..xpe kasi chance cik lil' princess rest betul2 hehehe

Izan said...

sukanya warna biru baju pengantin tu =)