Tuesday, March 16, 2010

... hachiko ...

I slalu beli dvd utk tengok kat umah. Iyelah for me nak gi tengok wayang tu agak payah le, dengan sapphire yang very the active 10 tu kan. So apa2 movie yang lani dok tayang kat cinema, semuanya kena tunggu dvd nye kuar baru leh layan. Slalunya orang lain dah lama layan, i baru je nak layan. "Orang lain" tu termasuk lah SH & anak2 i yang dah besar tu...coz dorang still leh gi kannnnnnnnn coz ibunya gak yang setia menjaga Sapphire.....

Talking bout setia, aritu i ada beli crite "HACHIKO" nie. Crite nie direkomenkan oleh Sis Izan. Thx sis! Memang best lah crite nie. Memang menyentuh jiwa tul. Bukan i sorang je sob sob sob, the whole family tu...termasuklah si Sapphire hehehehe.
Pics credit tu en. google

Ni crite benar tau tapi slow je jalan crite dia. Crite mengenai kesetiaan seekor anjing. Tapi tu lah, omputih nie pandai. Crite nie berlaku kat Jepun kot tapi dorang yang buat crite nie. Tak tau lah samada ada org jepun dah ada buat tak crite nie. Pelakon dia plak Richard Gere. I suka tengok dia nie., one of my fav actors. Makin tua, makin menawan *ihiks*

Cuti-cuti skolah nie leh le uols layankan crite nie. Sesuai untuk seisi keluarga :) Movie apa yang uols baru tengok?

8 comments:

POSH76 said...

bess gak jalan citer ni...nak2 ada dog + richard gere yg mmg hensem tu...hehe

ratna said...

ooo kena cari citer ni. sapphire pun dah pandai feeling2 tgk movie yer..

Dee said...

oh..ni mcm citer marley & me aritu ada main kt star movies..nangis i tgk..kisah anjing gak..

Si Pemburu Bintang said...

ni ceriter baru ke?

lily lotus said...

rajin u layan dvd bila tak dpt tgk cinema. huhu..i harap kat movie channel astro jerlah..tp not bad gak movies yg dipersembahkan

PerantauSepi1306 said...

oohhooooo riched gerek.. padan le pun... pinjam movie bleh :D

Izan said...

sapphire pun nangis????
serious sedih kan cerita ni. kitrang pas keluar wayang pun dok meleleh lg ayaq mata. hahahahahahhah

nk tgk lg la cerita ni. tp kene sediakan tisu banyak2. huhuhuhu

rasp said...

posh,
: mmg besh kan...

ratna,
: sapphire mmg leh layan feeling sis...

dee,
: a'ah lebih kurang gitu lah sis...

si pemburu bintang,
: tak sure le crite baru ke tak...

lily,
: kkdg tu dah bosan dgn astro...
tayangan berulang kan...nak tgk wayang tak leh, dvd le jawapannya...

perantau,
: leh aje kalo nak pinjam dvd nie...

izan,
: she animal lover...
mau tak leleh...
i layan 2 kali crite nie..
both times leh leleh u hehehehe
thx sbb recommendkan!