Monday, March 15, 2010

... feeding time ...

Weekend bebaru nie tak kemana pun....Stay home je. Btw, gud luck to Aqua & Agate with your chess tournament. Both of them plus emerald now dok hoye2 kat Penang for chess tourny and holiday. Balik & staying with my bonda till tis wednesday or Thursday.

Salah satu aktiviti weekly w'ouls kalo tak kemana...Tis lil girl plus some food ie roti, limau *or whatever buah yang ada*, cherry tomato...

Bukan nak buat masak iye. Buat bekalan untuk....
Feeding time. W'ouls slalu gak ke Taman TAR nie, feeding monkeys kat situ. Ramai orang dok gi situ, samada dok gi bagi makan, sekadar tengok or berjogging. Sampaikan monkeys nie pun dah tak takut sangat kat orang and tak lah garang sangat, leh katakan dah jinak. Sesapa yang berani tu or yang dah slalu gi situ, siap leh pegang-pegang kepalanya. W'ouls tak lah, takat cepat2 bagi food tu kat the monkeys then cepat2 masuk tengok dalam kete, tengok pun dari dalam kete. Kalo ikutkan si kecik nie, dia nak gi pegang2 tapi i takut hehehehe...

Memang leh leka gak dok tengok these monkeys and manusia yang ada kat situ, macam2 ragam ada. Plus sronots tengok rumah2 bungalow kat situ yang kus semangat besar. then startlah dok verangan kan, konon cam mind spa lah tu hehehehehe...

5 comments:

sWeEtDaRLinG said...

sis, kat mana taman TAR tu? teringin laa nak bawak zulfan gi tgk, hari tu melintas kat taman burung, excited sangat diorang tgk ada 2 monkeys lintas jalan...
sweetdarling79.com

Si Pemburu Bintang said...

Bestnyer...

momguess said...

i fobia ngn sgala mcm kaum kerabat monyet ni
sbb dulu waktu g medan indon
pocket suar my son kena gigit monyet
sbb dlm nyer ader gula2
heheheh
xnk lepas pulak tu monyet nyer

lily lotus said...

gudluck to ur kids too! mesti bijak2 diorang ni..selalunya chess player adalah sangat pintar

POSH76 said...

suker tngk tp takut nak2 bile tngk gigi taring hehe