Friday, March 12, 2010

... anak mami ...

Haritu masa ke rumah baru Cik Dot tu, supposedly i nak belikan dia 'housewarming' gift gitu. Memula tu ingat nak belikan dia ayat-ayat suci Al-Quran yang diframekan tu kan....tapi i teringat dia memang dah ada pun, so cancel, the pikir nak belikan dia jam dinding, tapi tak tau plak deco dia style apa, so cancel....

Pikir punya pikir, jeng jeng i belikan dia......

POKOK DAUN KARI je hehehehe...ater kalo dah anak mami mesti slalu nak masak kari kan ngehehehe. Kalo i lah ada rumah, i pun nak tanam pokok kari, pandan, serai, rosemary kiranya cam a small herbs garden gitu...senang, nak masak, gi petik je :)

And yang penting, she memang suka sangat coz memang dia dah dok plan nak gi beli pokok nie cumanya tak tau nak cari kat mana...she like, i pun like la hehehehe

Neway, uols, have a splendid weekend ya? And pada the ex-students yang dapat result meletops semalam, congrats...and yang tak brapa nak meletups...don't worry, it's not the end of the world....concentrate pada pencapaian dalam universiti plak...and to all students : HAPPY HOLIDAY...


HAVE A SPLENDID WEEKEND
AND HOLIDAY UOLS!!!!


hugs and smoooochheeessss!!!

12 comments:

Diarihatiku1976 said...

lor.. siap beli ekk.. pokok ni mudah tumbuh merata.. depan umah i takyah tanam dia tumbuh sendiri.. burung bawak kot..

nuraarin-life said...

Mmg sesuai lah bg anak mami nie, tapi aarin pun selalu gak masak kari nie, kari ayam,ikan,udang,sotong kira semua lah..

Tapi saya bukan anak mami tau..saya anak mummy jer!!

~ Lady ell ~ said...

tu dia..skali pokok kari.mmg tk lari kari n mami.elok sgtlh tu..

happy wiken sis!!

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

heppy weekend...

sWeEtDaRLinG said...

kat mana u beli pokok ni.. i puuun naaaaaaak.... mahal tak?

i nak tanam pokok ni dalam pasu, letak jer kat koridor umah tu...
sweetdarling79.com

eLLy said...

oh daun karupele' camtu ke ejaan nye?

teringat pokok kari ku yg di tanam dlm pasu.. camne la ghupe nye skarang.. nak pi tengok la sat

rasp said...

ina,
: kalo kat kampung i, mmg ada lah...
& umah my aunty sorang tu ada..tapi sbb nie cam dah kesuntukan masa...nampak beli je sis hehehehe

nuraarin,
: hahahahaha semua org anak mummy ek sis :)

ell,
: tu lah kan...

afkar'z,
: ala, i beli kat jalan belakang opis i nie, every friday, ada je gerai2 kat situ...ada yg kata mahei, ada yg kata tak...tak tau lah...tapi kalo u nak, nanti next week kalo ada i belikan for you k :)

elly,
: a'ah lah sis...hehehehe...pokok karipule *eja tak tau* nie hahahahha lama aiih tak dengaq nama tu :D

Mama Azlina said...

sis...i loike the idea...smart choice..

Izan said...

eh daun kari... lama terigin nak beli pokok daun kari. nak try tanam kat sini. tp kat sini tak de jual...uuhuhuhuh

sWeEtDaRLinG said...

sis, tolong erk.. nanti i bayarkan.. then we meet together2 laa ni wkend, not this wkend but next wkend :)
sweetdarling79.com

rasp said...

mama azlina,
: thx sis :)

izan,
: ala cian kat u...kalo u dekat, mmg leh i gi bagi...

afkar'z,
: wokez...next week, once i dah beli, i inform u k...i tak tau la apek tu slalu bawak ke tak...

Kancilbiru said...

wahh comelnya...suka tau pokok kari ni..kalau umah ada tanah, mmg nak sgt ada pokok kari...senang nak buat kari...