Wednesday, March 3, 2010

... aktiviti holiday ...

Jom sambung crite aktivi holiday i.....jangan boring ek....kalo rasa dah nak boring, click je kat tanda x merah atas hujung monitor tu :)

Pepagi w'ouls gi bekfast kat coffee house hotel tu je, bilik inclusive bekfast kannnn...Food dia ok lah tapi i tau hotel nie mesti fave hotel Sapphire. Sebabnya, ada a small play area utk kids hehehehe :) W'ouls kalo breakfast kat situ, mesti dok dekat dengan play area tu je...senang nak monitor her playing... Slalu gi lepas subuh. Yes, cuti2 pun lepas subuh memang dah bangun coz i have one lil missy yang memang bangun pagi :) Kids pun tak de time tu...Suruh dia eat sebelum main, lepas tu dia main sampai tak ingat donia, yg lelain makan tak hengat donia :)

Lepas breakfast, naik bilik tup tup dpt sms from my sis saying dia dah ada kat rumah. She oso gi holiday with her family :) So, i tau dia mesti letih kan baru balik, janji jumpa kat Queensbay Mall je lah...pusing2 kat situ, leh shopping and makan2 oso.

Masa kat QB Mall tu, ada lah sorang dua budak tengah main 'game'. Tetiba Sapphire leh tuju situ, amik bola kat situ and join the 'game' hehehehe terkezut gak i tengok coz dia nie jenis 'jaguh kampung' kan. Dengan org luar dia agak shy. Tapi tetiba dia cam syiok nak main game tu....bior je lah.... Tak kisah lah bola tu masuk dalam mulut tu ke tak, semua kids yg cuba dpt free gift ~ ubat gigi, berus gigi & mask ~ Hepi lah si Sapphire dgn kezennya, my niece lah ~yg gegirl blakang dia tu~....oh ya, my sis pun dah sampai masa w'ouls dok melayan sapphire main game tu....

Dah puas rounding kat QB Mall, w'uols pun terus ke Kapitan utk lunch. Wajib lah makan nan butter & tandoori chicken yg super duper sedap......seriously, kalo korang gi Kapitan kat penang tu, gi lah makan nan dia...lembut dan sedap...kat kl i lum jumpa lagi kedai mamak fella yg serve nan yg sesedap nie...yummylicious...


Dah settle makan2 tu, w'ouls gi umah my sis. Lepas dinner, kuar dengan dorang ke Batu Feringhi nite market. Biasalah kat situ, macam2 ada....i tak beli apa2 pun coz bz dok melayan the kids, last2 ibunya gak yang tak beli...teruslah teringat ingat sampai hari nie 'benda' yang di aim tapi terlupa nak beli huhuhuhu....takpe, leh pesan kat my sis nanti :)

See her hepi face dapat beli buku 'ticker' dia, toy giraffe and a dress. Letih sangat le tu sampai dok tersadai gitu :D
.

Apa2 pun it was a great day....penat but wonderful...esok dah nak check out.....

Next destination.....tungguuuuuuuuuuuuuu :)

5 comments:

Sharinginfoz said...

seronok cuti kalau boleh nak cuti selalu then gaji masuk ja...

Jom DPLI

iphone dengan Digi

Lady Dyla said...

sy nak BALIK!!!!! uwaaaaaaaaaaaaa

zie said...

wah....bestnyer...datang penang tak gtau.....kalau tak leh jumpa...

lily lotus said...

tak pernah masuk mall ni..ada ala2 midvalley tak..hehe

eya said...

kak..nnt emelkan nm,alamat ke eyya125@gmail.com ye..utk penghantaran handmade kad.