Tuesday, February 9, 2010

... terkehel ...

Hari jumaat lepas, i hurt myself huhuhuhuhu sakitnya huhuhuhu...hehehehe takde maknanya sakit :D

Ekceli kan, i pun tak brapa perasan bila i hurt myself. Cuma skali je lah yg i rasa berkemungkinan i terkehel tu. Time tu baru nak amik Sapphire dari rumah babysitter lah kan. Tiap-tiap hari bila time nak amik tu, mesti buat ala-ala aksi hindustan skit hehehehe...Dia akan lari2 hulur tangan, then i akan cepat-cepat gi dapatkan dia and dukung dia. Macam dah setahun tak jumpa gitu. Memang looking forward lah everyday nak tengok her smilling face tu :D

Eh....terover feeling plak. So, masa hari jumaat tu, masa aksi nak dukung dia, i rasa cam i terkepak skit lah kat ibu jari i tu, tapi i ignorekan je sbb tengah dok layan feeling kan :D Tak lah amik pot sangat pasal tu.

Balik rumah gedebak gedebuk buat keje rumah semua bagai....sampai lah almost kul 2 pagi. Sebelum nak masuk zzzzzzz tu kan, tup tup terasa cam sakit je kat tangan i. Bila i
tengok je tangan kiri i, mak aiiihhhh...dah lebam u. Bengkak skit lak. Snap pics dulu *hehehe - ater nak jadik blogger tegar* lepas tu, cari minyak gamat, urut2 skit then zzzzzzzzzzz

Next morning cam dah lega skit lah. Lebam dia pun dah kurang. Tapi bila malam, i stil letak minyak gamat and urut2 skit. And by today, dah ok dah :D Asal leh update blog kira orait lah kan hehehehehe....

Jaga diri ya uols...jangan sampai terkehel cam i *ihiks* Have a lovely day....

17 comments:

eya said...

tuam la sis lebam tu..

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

uiks mcm lebam kene gigit je..

rasp said...

eya,
: lupa plak nak tuam sis...tapi me dah ok :)

mra,
: kena gigit dengan apa ek hehehehe kenapa sungguh terpesong otakku :D

ratna said...

mesti terkejut & takjub kan masa memula nampak lebam tu sbb tak sangka ada lebam..

POSH76 said...

tak terkehel pun kekadang lebam gak....sakit ooo kalu terkehel tu ...kene becareful

lily lotus said...

adoi..i can feel u sis..take care yer

Kancilbiru said...

erk....scary...dan ngeri...huhuhuhu

Dee said...

brp depa u bukak tgn ni..lebam tuh..sian u..suruh si sapphire tlg urut..hahaha..

sisdee said...

cian...tu le kan..kdg2 kita tak perasan apa kita buat tup2 dah lebam kan...

tak pelah hopefully cpt2 sembuh ek :)

rasp said...

ratna,
: a'ah sis, i mcm terkonpius seminit hehehehe

posh,
: masa lum prasan, tak rasa sgt sakitnya...tapi bila dah prasan, baru nak rasa sengal2 gitu..psiko tul hehehe

lily,
: thx...dah sembuh dah pun :)

niza,
: leh lawan scary movie tak hehehe

dee,
: next day tu dia nampak lebam...i pun acah2 dia nanges ckp sakit...terus dia melalak ko kesiankan i hahahaha...

sisdee,
: tu lah sis, ibu2 nie gitulah kan gamaknya....dah sembuh dah pun :)

SyaNa said...

aiyoo sis..ngeri gak lebam tu
len kali hati2 ok :)

*btw brg tu da smp..tq eh:)

zarin said...

betul tu kan..kengkadang tk perasan bila masa lak terkena kan..tetiba ada lebam..btw, take care ye sis!

IdaShah said...

mcm teruk gak lebam tu
pas letak minyak panas baik lah tu

take care sis

eLLy said...

nasib baik petang jumaat yg kena if not mesti MC.. ha ha melawak je.. dah hari rabu nie sakit lagi tak?

reena said...

agk2 kalo mintak mc dgn dr nathan bole dpt tak sis?? ekekekke

Mrs.Sheikh said...

wohoo..lebam tak henget tu cam gaduh ajer...
sakit tu kann kalo picit sedap2 sakit.. :P

PerantauSepi1306 said...

hopefully la ni dah ilang lebam sis.. alahai... sian kat u.. next time be careful ya sis ...