Wednesday, February 3, 2010

... Sopping ....

Aktiviti di hari wilayah....

Pepagi sblum kuar, sementara tunggu org lain bersiap, i buat projek dgn sapphire hehehehe...

See i pakaikan inai kat jari dia *ihiks* Tak sangka i dia leh dok dendiam nak tunggu i pakaikan inai tu. I guna inai mekah yg sis eila bagi aritu. Kejap je pun. Tak sampai lima minit i basuh tangan dia. Settle!

Ada satu dua lagi aktiviti dilakukan sblum aktiviti nie, tapi tu di lain hari i stori k...Aktviti main hari wilayah adalah aktiviti yg superb best, sopping!!!!

W'ouls ke Taman Shamelin Perkasa.... Ada jualan gudang tu.... Jualan apa? Buku daaaa... buku yang dipublish oleh Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd....

Masa w'ouls sampai tu, takde lah ramai sangat orang. Senang gaklah for us utk beli books. Memula dapatkan satu book utk Sapphire dulu. Baru lah dia tak berkicau tanya mana buku dia :D Lepas tu kehulu kehilir lah dia ngekor w'ouls yang terkial2, rambang mata nak pilih buku :) Walaupun tak banyak sangat pilihan, tapi tu pun dah cukup buat w'ouls rambang mata nghehehe....

Pilih punya pilih punya pilih, hasil rembatan hanyalah nie je hahahahaha...

Yes, portion utk semua ada ya... Sapphire nye book yang dia pegang tu la...Murah tul beb. Ekceli buku novel tebal tajuk Goresan Hati tu rege dia jez RM6 je tau...actual price is RM28...memang berbaloi2 kan, i loike....Buku SH rege dia RM28, dapat diskaun 50%, jadik regenya jatuh RM14...uish murah tu beb!

Tapikan, masa i beli novel tu kan...SH cakap kat i... "Eh Yang... Naper u beli novel tu? U baca ke novel melayu nie" Sungguh sadis ayat dia huhuhuhu....Dan dengan selambanya i cakap "Eh, i bacalah...u je tak pernah nampak" hahahahaha ayat coverline nak merembat gak. Sebenarnya, memang dah lama giler i tak pegang novel apa2 pun. Rasanya dah bertahun2 kot. Kalo baca pun, newspaper or magazine je :D Sebab tu dia terperanjat sampai dua novel i rembat *ihiks*

Semangat membaca i dah start membara semula....so kengkawan, gi lah terjah jualan tu...Lokasi, Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd, No. 1&3, Jalan 3/91A, Taman Shamelin Perkasa, Cheras. Last date 7 Feb ni...

Membaca Amalan Mulia, termasuklah membaca blog kannnn ngehehehe....

15 comments:

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

betul2..

time sekolah hari tu..
bile buka buku sekolah je, konfem mengantuk siap menguap depan cikgu..

tapi kalau buka buku novel, ala2 cintan cintun ni.. siap baring2, feeling2 gitu..

hehehehehehe

atty's said...

sama ar..ty pun lama dah tak baca novel..

POSH76 said...

ini betul2 soping yg "menyihatkan" berbaloi yek...hehe

ratna said...

ha ha ha.. sapphire..pandai duduk diam. tgk tu.. mcm nak kawin pulak dia.

momguess said...

i dulu peminat alaf 21
tapi sejak nk kawin ni lasung xde masa nk bc
huhuhuh
nnt i kwin blh lah u tlg pkai kan inai
i promise dok dediam

Cik Wanie said...

huhuhhuhuhu,
wanie pun dah lama x beli novel,
skg nie tgh tunggu kwn baik wanie kluarkan novel tulisan dia yg ke-2,
huhuhuhu....

miss u lah sis:)

cik EPAL said...

baca blog ilmiah baru mulia..hehe :)

lily lotus said...

waduh..dah pandai nak cantik anak kecil ni..hehe

Kancilbiru said...

ni jer???...amboi tu jer pun dah banyak...hehee

Blushwax said...

I love book sales! Pantang...mesti nak beli buku and then bila dah start bac, lupa dunia. Hehe.

eLLy said...

wah shooping buku.. itu baru la dinamakan shooping yg tak membazir ;)

ikiqzana said...

betul tu sis.. membaca amalan yg mulia selain tu dpt pengetahuan.

nak gak g jualan buku tu.. aritu negok kat surat khabar tapi xde masa la sis.

x bole dgr ada sale mcm ni mesti nak g terjah gak.. suker bangat..

rasp said...

mra,
: hahahahaha sama lah kita!

atty,
: tu la, kita nie bila dah byk urusan lain, payah dah nak pegang novel2 bagai...

posh,
: berbaloi-baloi :)

ratna,
: hahaha cam pengantin ek sis hahahaha! gamaknya dia tension gak tu sis, tak leh nak meloncat sana sini :D

momguess,
: leh i aje i pakaikan, no prob....
kalo u dok tak diam, i cubit skit ek hahahahaha

wanie,
: oooo si anuar tu ke sis nak kuarkan 2nd novel...
perggh caya lah!
miss u too laaa...

cik epal,
: hahahaha betul betul betul :)

lily,
: sebenornya, mak dia yg suka suki nak letak inai tu hehehehe

kancilbiru,
: byk ek sis..kalo u gi situ, u leh tengok org beli lagi banyaaaakkkk tau :D

blushwax,
: sbb suka lupa dunia lah i dah kurangkan baca books...takut nanti kang my kids tak kenal ibunya hahahahaha...

elly,
: ada ek terms shopping yg tak membazir hehehehe

ikiqzana,
: time sale mmg sebenarnya berbaloi-baloi tuk beli kannnn.....

Izan said...

baik la pulak dia nak pakai inai... pandainya dia.. =)

Mama Azlina said...

mama pun suka baca novel gak...tapi selalunya mama pinjam aje dari cousin mama..jarang membeli...mama suka novel cinta n keluarga...kalau buku yg tebal tue..mama boleh habis baca dlm 2 hari...menghayati la katakan..hehehhe