Tuesday, February 2, 2010

... my sunday ...

Aktiviti di hari ahad. Bekfas open table kat Restoran Rashid, Ampang dengan kaum kerabat ku : bonda ~ yup she's in kl ~, brothers, aunties, nieces, nephews and kezens :D Rasa cam dah lama tak buat happy family hour gini...Padehal baru bulan 12 aritu jumpa. Spending time dgn famili will never be enuf :)
Tengah dok syiok berbual, one of my kezen bagi i satu paperbag..uiks ada goody bag ke? Ekceli dapat ole2 dari father nye, my uncle lah kan. Dia baru je balik dari Haji bebaru nie. Lum dapat jumpa dia personally. Takat dapat ckp tru hp je lah. He is in Penang. Ntah bilalah nak boleh balik penang, nak gi jumpa both my aunt and uncle tu. Nak dengar stori dorang lah kan... Neway, thx ya Uncle. Buat susah2 je belikan w'ouls ole2 nie...


Lepas pewut memasing dah kenyang, apa lagi, angkat vontot lah memasing dengan aktiviti tersendiri hari ahad tu :) Thx for the lovely companion uols.

W'ouls tak terus balik. Singgah jap kat Cash Converter, ater dah parking kete pun depan kedai tu hehehehe. Dah lama tak gi situ. Kali nie i tengok banyak plak benda2 yang baru kat situ. Sapphire nak sangat 'golf' set. Amik lah satu for her. I plak merembat barangan utk dapur i ~ kalo malas masak, tak tahu lah nak kata apa dah kan ~


Lepas bayar, kena balik rumah terus je lah, coz si kecik tu dah tak sabar nak main golf. Dia dah mmg tau, dalam kete tak leh buka toy tu or apa2 toy yg dia dapat. Bila kat umah je baru leh buka. Tu lah yang masuk2 kete terus lah cakap "Jom balik house" berkali2 hehehehe....

So, ekceli hari ahad, takdelah aktiviti apa sangat pun...Byk melepak2 kat rumah je pun. Lagipun Aqua gi main chess *yes he's back from asrama for the 3 days holiday* and the other two girls byk homework mau settle.

I was truly looking forward nak dok rumah tat weekend coz I pun banyak gaklah nak settle kan my 'homework' :D Home sweet home.............

11 comments:

sWeEtDaRLinG said...

hehehehe.. pandai erk, tak boleh buka mainan in the car.. mmg kena train from the beginning bebudak ni kan...

Q said...

sapphire main golf..heheheh ni itot saper nih...kat indon panggil golof...aduihhh memang budak comei nih lain betul perangai dia..

Dee said...

nti leh bwk sapphire gi driving range..hahaha..sedapnya kacang2..

cik EPAL said...

ye..home sweet home :)

POSH76 said...

bessnyer dpt ole2...tp kalu skali skala gathering camni mmg besskan...hehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

betul tu sis
masa paling best adalah bila dpt kumpul ngan family
boleh gelak2...share citer....
seronok....

rasp said...

afkar'z,
: a'ah sis, my kids semua i ajar like tat..sbb i nie malas...kang dlm kete sepah2, i gak nak kena kemas hehehehe

Q,
: tak tau lah dia ikut saper...bro dia kot...coz masa bro dia baya2 dia, minat sgt dgn golf...tapi dah besar nie, main chess plak hehehehe

dee,
: gi driving range bukan dia main golf, daddy dia plak yg teruja lebih hehehehehe

cik epal,
: betul betul betul...

posh,
: mmg sronots bila dpt gathering sis :)

zana,
: tu lah kan sis...surrounded with ur love ones, happiness :D

zarin said...

sebijik mcm hasya. dah dpr toy dia, terus ajak balik rumah sbb toy tu tkleh bukak dlm keta, kena bukak rumah jugak...

IdaShah said...

dpt berkumpul dgn family mmg best sgt..

main golf ank dara neh..cute jer

GreenJade said...

vaahhh bakal pengganti Tiger Woods kah anak dara tecit itu? tih tih tih..set toys yg sgt high taste gitu hik hik hik :D

best nye dpt spend time dgn famili mmg x sdr masa yg berlalu..

Lady Dyla said...

tecik2 dah pandai maen golf! nnti besor kalahkan itu harimau..