Friday, February 12, 2010

... My son, Aqua aka Abg Long...

Harini birthday my son, Aqua aka Abg Long. Cepat bebenor masa berlalu. 17 tahun yang lalu, lahirlah my baby boy. Mak aiiii...dah 17 tahun anak teruna i, and ibunya dah makin 'senja' lah kan hehehehe

Masa umur dia genap 2 bulan je, dia kena colic, kata org tua2 'sawan tangis'. Masuk je azan maghrib terus lah dia menangis dan menangis sampai lah masuk isyak. Bila orang azan isyak je terus dia stop nangis. Then genap umur dia masuk 3 bulan, syukur alhamdulillah, hilang dah colic dia. Seriously, masa tu barulah i tau adanya sawan tangis, colic bagai. My 1st experience as a mom. Time tu terasa mencabar tul. Pengalaman yang tak dapat dilupa.

Lepas tu, syukur alhamdulillah, dia mmg senang sangat untuk dijaga. Tak banyak ragam dan juga tak lah nakal or aktif sangat. Bermain2 tu of coz lah tapi takde lah panjat sana sini, buat benda2 yg merisaukan i. Bila dah ber-adik pun, he is well behave and boleh diharap. He is very loving, caring, supportive, responsible, understanding & mature way beyond his age. At one stage in my life, he is my pillar of strength. Kalo sesapa nak buat menantu, meh amik borang kat ibunya hahahahahaha....

Abg Long, ibu amat-amat bersyukur kepadaNya dianugerahkan anak seperti mu. PadaNya juga ibu berdoa smoga Abg Long menjadik anak yg soleh, umat yg mulia. Jangan lupa diri, jangan bangga diri. Carilah ilmu sebanyak yang mungkin tapi jangan lupa pula kepadaNya Yang Maha Esa. Hormat pada yang tua mahupun pada yang muda. Smoga Abg Long sihat sejahtera, dimurahkan rezki, dipanjangkan umur dan segala impian Abg Long akan tercapai....

Love you sayang and Happy 17th Birthday.....

13 comments:

momguess said...

happy bday aqua
be a gud son
cepat betoi masa blalu kan
dh besar pon ank u
tapi mak stil maintain

a-as said...

happy birthday to aqua..

he looks very good boy. :)
Alhamdulillah kan sis..ada anak yang tak banyak kerenah..

haha bab ambik borang calon menantu bagus tu sis :)

lily lotus said...

happy birthday to him! all the best for spm yer. eh birthday dia awal sehari dengan birthday my son..abang :)

L@n@ said...

hepi bufday abg long!!.. semoga menjadi anak yg soleh.. aminn

ratna said...

happy bday abg long!! semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yg baik, berjaya dalam pelajaran dan berbahagia selalu di samping org2 yg tersayang.

Dee said...

happy birthday to abg long!! i know u are a good boy..study smart, jd anak yg soleh, be a protective person to your parents and to your sisters too..all the best in your future undertaking...

PerantauSepi1306 said...

Happy Birthday too Aqua.. ish, ish, ish.. memang cepat kan sis.. pejam celik.. pejam celik.. huh.. dah bleh kawen lepas nie.. muehehehe... rugilah den takdo anak pompuan kalo tak leh buat calon ;p

may his future is full of joy, happiness and succes always...

Izan said...

happy besday to him...
wah u da ada anak teruna tu...
sungguh kagum la..
mak dia awet muda gitu..

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

sory dear lambat wish...
hepi bufday...

Moralle said...

Opppsssssss.....Happy Belated bday Aqua, aunty doakan supaya Aqua menjadi anak yg soleh dan di rahmati Allah sentiasa........Aminnnnnnn.....

sWeEtDaRLinG said...

aikk apasal i termissed entry ni? anyway, happy belated burfday...

rasp said...

momguess,
: thx for da wish...
maknya maintain g***ks je :D

a-as,
: thx for the wish...
syukur takat nie, tak byk kerenahnya...
sesaja buat lawak je pasal borang tu :)

lily,
: tu la kan sis...lat sehari je :)

lana,
: aminnnnnnnn :)

ratna,
: aminnnnnnnn...moga2 ya sis :)

dee,
: thx for the wishes and doa :D moga2 lah kan sis....

perantau,
: tu la sis...cepat bebenor rasanya masa berlalu....

izan,
: iye sis, dah besor anak teruna i...

mra,
: it's never too late...thx!

moralle,
: tq for the wishes...aminnnnn

afkarz,
: *ihiks* tq for the wish!

POSH76 said...

happy birthday to ur son...sis ada anak bujang rupanyer....ingatkan si comei tu jer...belajar rajin2 taw...hehe

besskan ada anak bujang leh jadi bodyguard kalu jenjalan hehe