Tuesday, February 2, 2010

... keluarga ...

Salam my fwenz. Cepat sungguh masa berlalu, dah pun masuk bulan Februari. Warga wilayah persekutuan semalam bercuti, termasuk lah i :D Today, ada yang masih sambung cuti ke?

Hari Jumaat lepas, w'ouls gi makan McD. Biasalah anak2 i tu, kkdg tekak dorang nak pekena McD lah, Pizza lah...nak nak bila dah agak gaji parentsnye dah masuk kannnn hehehehe....Tak kisahlah asalkan we had a gud time...

Masa dinner tu, pe'el si Sapphire kelakar je, tergelak2 w'ouls dibuatnya...dia lah paling excited bila w'ouls dah amik food. Beriya-iya dia dok usha sapa dapat apa :D Dia kalo leh nak lah minum milo ais ke, air pepsi/coke ke...tapi akhirnya tak dapat gak...nampak tak botol 'barney' dia...air suam gaklah yg dia kena teguk :D Sib baik dia tak meraung...

Sememangnya bila nak makan baca doa tapi malam tu dia sungguh over tau. Tiap kali makan sesuap, baca doa, makan sesuap baca doa...sungguh berkat makanan yg masuk mulut dia hehehehe...hehehe w'ouls melayan je lah. Kalo w'ouls tak sesama angkat tangan baca doa, dia suh stop makan gak, "stop...baca doa" hahahaha

Hidup berkeluarga nie, biasalah kan ada ups and down, terpekik terlolong, bersenda gurau, bergaduh2 manja, menangis ketawa dlm kehidupan harian. Ekceli benda2 nie lah yg mematangkan dan mewarnakan lagi kehidupan kita kan....aiyoo amendalah yg i dok mengarutkan nie ...

Neway, bersyukur lah kita, as we all blessed with a beautiful family!

10 comments:

sisdee said...

botol air barney tu sijibik cam sarah punya..botol susu pun nk barney hehehhe

yelah kan..syukur kita dilimpahkan family yg bahagia..mereka yang mceriakan kita kan..heheheh..
wlupun tak mewah ngan wang ringgit tp dengan gelak tawa dorg kita dah rasa nikmat kan :D

eya said...

berkat mknn tu ye,sesuap je doa..anak yg solehah ni

*gorjesmum* said...

i agree..kemewahan bukan segala-galanya...kasih sayang it is!!

Dee said...

mmg berkatlah..ok gak sapphire tu..nk gak minum air suam..anak2 i..kalo duduk je kt restoran mana2..x sirap, milo ais..aishhh..

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

wah lama tak perkena mcD ni..
sis rasp nak belanja ke??

atty's said...

bagusnya sapphire..nak minum air ..kosong .

mesti kelakar..time asik suh baca doa.

POSH76 said...

ala ciannyer dia nak minum air yer...
pandai lak baca doa...sejuk sis pregnantkan dia..moga jadi anak yg solehah...

besskan makan ramai2 gini...mesti riuh hehe

rasp said...

sis dee,
: ooo srupa ek sis...pencinta barney gitu...
tul sis, sronots bila tgk anak2 happy :)

eya,
: tu la kan...berkat sungguh food tu haritu :D

gorjesmum,
: 200% i agree

dee,
: ala sis, dia pun ada hari2 dia...ada masa takmo gak dia minum air suam tu hehehehe

mra,
: meh sini, sis blanja :)

atty,
: a'ah mmg kelakar time tu...
mmg w'ouls tergelak je...

posh,
: dia leh le baca sis...dah dgr skit2 dah ayat2 nye tu....moga2 lah sis...

momguess said...

hahahah
balik ni i nak buat mcm tu arr ngn aiman
mkn sesuap doa
mkn sesuap doa
hehehehe

GreenJade said...

such a luvly family gitu :)

sian anak dara tecit tuh..mmg sporting menten ngn air suam dlm bekas barney nye tuh hihihihi