Thursday, February 4, 2010

... Jaguh Kampung ...

Hari isnin tu kan, lepas dah pakai inai tu w'ouls kuar lah. 1st aktiviti sebenarnya ialah meng-expose-kan Sapphire ke PUTRA lrt. 1st time dia naik public transport. Asyik naik kete je kan. So, sesaja je lah nak bagi dia merasa naik PUTRA nie.

Tapi perjalanan dia kejap je pun. Tak jauh. SH drop kan w'ouls kat Terminal Putra then dia maik w'ouls kat stesen Dato' Keramat. Sapphire ni kan, ada masanya i gelarkan dia "Jaguh Kampung". Sebabnya bila dia kat comfort zone cam kat umah w'ouls, umah brothers, aunties & uncles i yang dia slalu gi or balik kampung, dia lah jaguh, lari sana sini, sembang sana sini, gelak ketawa bagai....tapi bila dia kuar je dari comfort zone, nak nak tempat yg dia memang tak biasa gi terus jadik pendiam, muka serious banget hehehehehe
So masa naik Putra tu, dia serious je. Bila dia pandang kuar cermin tu, dia lupa jap, so hepi lah, leh lambai2 ke luar siap ckp 'bye car, bye tree, bye house, bye abg, bye kakak, bye aunty, bye atuk' bagai....tapi bila train tu stop je kat stesen, terus dia peluk i and perati org yg masuk train tu dgn muka serious bebenor hahahahaha...
Bila naik kete balik, SH tanya lah kat dia "Best tak? Nak naik lagi tak?" dia jawab, "Tak nak! Nak naik bus and car je" hahahahahahaha....macam lah dia pernah naik bus kan hahahahaha...

Tu lah dia nye si Sapphire, si "Jaguh Kampung" *ihiks*

Petang tu, lepas gi sopping buku2 tu kan...w'ouls ke Taman Melawati nak pekena nasi ayam Hainan yg sodap tu. Masa tu i dah dok tingat kat sorang blogger yg kalo tak silap i lah, maknya dok kat area tu. Sampai je kat kedai tu, tetiba ada orang menyapa, eh leh lak terserempak dengan si dia. Family dia dlm kete. She jez singgah tapau food. Dia baru balik dari Genting Highland!

I tell you.... Cantik lah dia nie. Tinggi lampai orangnya! Dah le kulit dia halus, mata dia plak menawan! I tingin sangat nak jumpa anak2 dia especially yg youngest tu....tapi nak buat camne, nama pun terserempak, memasing tak plan kan, gambar pun tak sempat nak snap.... Sis Ratna, it was a great pleasure meeting you.... U mmg jelita laaa....InsyaAllah next time kita jumpa lagi dgn cara yg betul ye sis.

5 comments:

ratna said...

alamak sis.. jgn ler ckp2 gitu.. malu lak rasanya.. sis pun apa kurangnya.. cantik sama mcm dlm blog dan luar blog.. sgt keibuan.. apa pun..tetap geram dgn sapphire.. agaknyer dia tak pernah tgk saya.. tu yg serius jer muka dia. next2 time lagi kita jumpa kay..

Dee said...

ler..apsal x snap2 gambar..dee pun teringin nk jumpa ratna..hehehe..

rindunya nasi ayam hainan kt melawati tuh..

POSH76 said...

jaguh kg yg sgt cumil....pandai dia yek...bess gak dpt jumper blogger yek hehe

sWeEtDaRLinG said...

kadang2 bagus gak anak2 kita penakut ngan strangers... cam zulfan tu, dapat kat orang cam u, takpe laa jugak nak ikut balik umah.. dapat kat orang jahat, menangis ler mak pak dia

lily lotus said...

ekkeke..kelakarlah jaguh kampung u sis..mesti cute habis bila dia buat muka serious tu